1) Obrousit redukci Morse6 / Morse 5. Ovšem to by byl úběr cca 6 mm

2) Vykutat do vřetena dutinu Morse 6, případně ISO. Toto ale považuju téměř za utopii. Je to velké a kalené, to by stálo ranec, pokud bych na to nějakého dobrodruha vůbec sehnal.
jak rika camcumpor, evidentne jsou tam ruzne kuzele. ja mam FA2V taky a mam tam MK4. coz mi pripomina, nemel bys k ni nejakou dokumentaci? diky.maverick píše:nějak se mi nezdá, že by na FA4V byl tenhle kužel, vždyť na FA2V, kterou jsi viděl při našem setkání je ISO 40, tak na větší by měl být asi teda ISO 50
ono se dá říct, že na většině těch ještě našich frézek byl ISO kužel, i ja na te malé mám ISO 30 (číňan by tam rval Morse), ten metricnej 50 je na SV 18? jestli se nepletu
Naopak ,dobastlit cokoli co ani nevím jak má vypadat je někdy nepřekonatelný problém,minimálně ať to tam je,prasklé,vydřené,ale kus na okoukání a oměření.Jenom když si představím sehnat ten trapéz co tam není ,to se bavíme o kusu co má min. 1800mm,to nedobastlíš,kdyby ses ....!Krutor píše:Sice chybí motor vřetena i posuvů, ale to není problém dobastlit.
Akorát na ose X byl místo trapézu hydraulický válec,
I když jsi za ni dal 10k tak s tím co tam chybí se na tu cenu 30k hravě vyšvihneš a to nebudeš počítat nějakou tu stovku hodin práce (kterou bys mohl strávit na zakázkách) s velmi nejistým výsledkem a vidinou přesného strojeKrutor píše: Myslím, že je to luxusní koupě, i když práce na tom bude jako na kostele.