S tým tvojim ti nepomôžem, a nemáš stlačený koncák poprípade aktívny senzor. Ja som to napísal len pre porovnanie s iným driverom možno niekoho napadne niečo iné.
A keď na indramate zájdem prejdem na koncák stačí my vypnúť 380 a po zapnutí íst opačným smerom ale možno to ma na svedomí PLC.
Fanuc ac servomotor
nemas tam nahodou na ovladacom paneli tlacidlo ENABLE DEVICE alebo EMERGENCY OVER TRAVEL RELEASE (toto tlacidlo dovoluje pohyb aj za SW az na HW koncak a po dosiahnuti maxima dovoluje navrat)
neviem ci ti to pojde pretocit nasilu. u nas vo firme mame sustruh s FANUCom a ten je rieseny tak ze ked vybehne na SW koncaky nic sa nedeje kolieskom ho dostanem naspet a cyhbu vyresetujem ale ak sa dostane na HW koncaky tak stroj zablokuje vo vsetkych osiach a nedovoli sa mu pohnut a brzdamy zablokuje posuvy takze to nejde pretocit ani rucne snad len ak by si vyvynul silu ako slon
ale to by ty mohlo vyhodit dalsiu chybu lebo stroj si uvedomi ze sa mu hybu osi i napriek blokaci posuvu a keby si ho zapol mohlo by byt este horsie to tlacidlo ENABLE DEVICE sluzi na odblokovanie osi ktora je na koncaku alebo ked chces polohovat nastroj s otvorenymi dverami.
neviem ci ti to pojde pretocit nasilu. u nas vo firme mame sustruh s FANUCom a ten je rieseny tak ze ked vybehne na SW koncaky nic sa nedeje kolieskom ho dostanem naspet a cyhbu vyresetujem ale ak sa dostane na HW koncaky tak stroj zablokuje vo vsetkych osiach a nedovoli sa mu pohnut a brzdamy zablokuje posuvy takze to nejde pretocit ani rucne snad len ak by si vyvynul silu ako slon

Naposledy upravil(a) TOMI BOY dne 8. 9. 2010, 6:59, celkem upraveno 1 x.
este ma napada ze ci sa niekto nebabral v parametroch servo motora?? pokial ano tak je to fakt na ten servis lebo tam je toho odost viac a ako naschval fanuc nerobi nic jednoducho.. staci prestavi tjeden byt a je to v prdeli pokial ten byt bol naozaj dôlezity napr: urcenie carakteru osi ci je to x, y atd.. ci je rotacna alebo posuvna, alebo urcujuca rozsah atd.
No problém odstráááneny.... problééémom bol servodriver ktorý je pravdepodobne hajzli.... objednal som nový za 1700 ery a dnes mi došiel aj z riskom že sa nič nezmení... ale všetko sa to pekne rozbehlo takže je to oka.... Takže teraz mám už len problém č.2 opraviť ten starý servodriver....
Neviete mi niekto poradiť kde najdem nejaké manuály resp. schémy aby som sa aspom zorientoal ako to funguje???
ďakujem
Neviete mi niekto poradiť kde najdem nejaké manuály resp. schémy aby som sa aspom zorientoal ako to funguje???
ďakujem