Proxxon FF230

jirkal
Kontaktovat uživatele:

23. 10. 2010, 8:03

Diky za tip, MACH je pro me zatim totalne spanelska vesnice :shock: budu zkouset
jirkal
Kontaktovat uživatele:

24. 10. 2010, 10:17

- Tak byl to nenastaveny enable v Machu, netusil jsem, ze se to musi nastavit, kdyz uz je to zapojene na desce :D Uz se do toho trochu dostavam.

- Mel jsem to pripojene pres PCMCIA kartu na stary laptop, bohuzel to tocilo nespolehlive (aby motor jel plynule, muselo se hybat mysi), tak jsem ozivil Atomovy minicomp (starsi deska D945GCLF2) nyni je vse absolutne v poradku :!: :P konecne nejaky uspech.
jirkal
Kontaktovat uživatele:

26. 10. 2010, 11:49

Tak k me velke radosti Proxxon konecne dorazil, bohuzel az po temer trech tydnech. Ja zrovna nebyl doma, zakon schvalnosti funguje, pana z DPD se mi podarilo ulovit cca kilometr od domu :D

Cena vcetne postovneho cca 19700 Kc. Cena u nas 28729 Kc (za to uz se koupi BF16). Rozdil tedy brutalnich 9000 Kc !!! Je neco shnileho v teto zemi. Tato castka, troufnu si rict, pokryje CNC predelavku.

Celkovy dojem: precejen uz to neni "miniaturni" MF70, tedy velikost tak akorat do bytu, kdy pritelkyne bude zehlit a ja o kousek dal prozmenu frezovat :twisted:, koupit to za tech 30 by bylo silenstvi, za 20 na hrane. Jak jsem si myslel, ze to bude supermegakvalitni nemec, tak mi porad v hlave hloda spis blondaty nemecky cinan. Napr. pouzity jsou cernene srouby misto kvalitnich "stribrnych" nerezovych za 4 kacky. Plastovy kryt prevodovky me taky moc nepresvedcil. Krizovy stul po vymezeni vuli jaaaaaakztakz (spokojim se s presnosti 0,5 mm :D ).

Trochu zklamani, mozna diky prehnanemu ocekavani, ale zas za ty prachy clovek asi nic lepsiho nesezene (na stavbu si netroufam, zatim :?: ).
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 10. 2010, 11:59

mozna by jsi natom byl lip u siegu kdyz porovnas nakupky tak by jsi u vysledneho stroje mel lepsi pomer ocel,litina/plast,hlinik

ale to jen hadam
chtelo by to detailni porovnani tech masin
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
jirkal
Kontaktovat uživatele:

27. 10. 2010, 12:13

No asi jo, priznam, ze jsem o teto znacce nevedel, znal jsem jen Dremel a Proxxon z navstev Bauhausu :oops:, kde jsem objevil katalog Bow a uz to jelo :D Zajimavy by byl asi i Sherline.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 10. 2010, 9:39

jojo ale rekl bych ze nesmyslne drahej
Luboš123

1. 12. 2010, 3:14

Dobrý den pánové.

mám dotaz, chci si koupit frézku a váhám, jestli koupit Proxxon FF230, nebo jestli by nebylo něco jiného, stabilnějšího, rozumnějšího, tak do 30 KKč.

Nejde ani o peníze, ale o užitnou hodnotu stroje. Nemáte někdo prosím dobrou radu , kudy do toho?

Jde mi o modelářské využití, tu a tam něco do domácnosti, prostě o "takové to domácí frézování".:-)
jirkal
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 3:25

Luboš123 píše:Dobrý den pánové.

mám dotaz, chci si koupit frézku a váhám, jestli koupit Proxxon FF230, nebo jestli by nebylo něco jiného, stabilnějšího, rozumnějšího, tak do 30 KKč.

Nejde ani o peníze, ale o užitnou hodnotu stroje. Nemáte někdo prosím dobrou radu , kudy do toho?

Jde mi o modelářské využití, tu a tam něco do domácnosti, prostě o "takové to domácí frézování".:-)
Dnes uz bych koupil Optimum BF 20 L Vario :wink: kdybych to teda myslel "moc vazne",
FF 230 ne (leda pro predelani na CNC pak jeste snad, ale je to fakt na male veci),
kdyz uz Proxxon, tak sadu vreteno, stojan a krizovy stul KT 150 - da se koupit v bundlu na ebay za velmi rozumnou cenu nejakych ... presne http://cgi.ebay.de/Proxxon-Fraszentrum- ... 278wt_1139 374 EUR (a nebo vzit misto Proxxonackeho vretene nejaky Kress)
A posledni moznost je koupit si na Aukru (hledej cnc) nebo jinde hotovy stul s pojezdy, pridelat motory, drivery atd...

Nejlevneji te vyjde sada Proxxonu a nejvyhodneji/nejuzitneji dospela freza (v pripade ze bydlis v byte bude partnerka nadsena - jako ta moje), kterou v nejhorsim asi nejlip prodas (frezu :D ) ... a nebo neco postavis - portalku, obdiv ostatnim, ale na to si treba ja osobne netroufam ... zatim :wink:
Avenger

1. 12. 2010, 4:06

Ještě můžeš zvážit třeba Sherline, pokud jsi omezen prostorem a prachy nejsou na prvním místě :D
Obchod v USA s cenami bez DPH, cla a dopravy http://www.sherlinedirect.com/index.cfm ... N=21418093
CZ Distributor http://www.budweiser-hobbies.cz/katalog.php?k=193 http://www.budweiser-hobbies.cz/katalog.php?k=191 (aktuální ceny musíš poptat)
Luboš123

1. 12. 2010, 4:59

Hm, s něčím se začít musí.:-)

Tak já začnu s BFW 40/E, to je fakt na eBay za rozumné peníze, vejde se mi to na stůl a trošku se s tím seznámím.
No a když motyka spustí, bude příští rok něco většího, tedy doufám, že nevyjde ta předpověď s Mayským kalendářem, to bych to pak už moc nevynosil.:-)

Díky za radu. :D
jirkal
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 5:06

Luboš123 píše:Hm, s něčím se začít musí.:-)

Tak já začnu s BFW 40/E, to je fakt na eBay za rozumné peníze, vejde se mi to na stůl a trošku se s tím seznámím.
No a když motyka spustí, bude příští rok něco většího, tedy doufám, že nevyjde ta předpověď s Mayským kalendářem, to bych to pak už moc nevynosil.:-)

Díky za radu. :D
Na seznameni asi nejlepsi/nejlevnejsi volba, ale bez krokacu je to pekne na palici - aby se clovek neukroutil k smrti :D
Luboš123

1. 12. 2010, 5:33

Ještě jsem koukal na "Stolní frézka Opti BF 20 L Vario", pěkné, ale trošku těžké a taková věcička přijde, bratru, na šedesát papírů, řekl bych. :shock:

Tak já bych začal něčím menším, jednodušším, protože jsem elév, budu si to muset, pro začátek, "odkroutit". :D
jirkal
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 5:48

Luboš123 píše:Ještě jsem koukal na "Stolní frézka Opti BF 20 L Vario", pěkné, ale trošku těžké a taková věcička přijde, bratru, na šedesát papírů, řekl bych. :shock:

Tak já bych začal něčím menším, jednodušším, protože jsem elév, budu si to muset, pro začátek, "odkroutit". :D
Ja jsem taky totalni zacatecnik a krouceni tema miniklicka me prestalo bavit prakticky okamzite jak opadlo prvotni nadseni ze stroje :D

Jinak http://cgi.ebay.de/OPTIMUM-Opti-BF-20-L ... 610wt_1139

okolo 32k + doprava (nejakych 150 Ecek), u nas k dostani u Bow.cz za 34k ale bez DPH :lol: A jak jsem vukol vycetl, je to vyrobeno v PRCu, takze to hned kazdej rozebira a doladuje, predelava. Taky k tomu bude urcite potreba hafo prislusenstvi ...
Luboš123

1. 12. 2010, 9:30

Ty ceny u nás, to je maličko masakr, zdá se.:-)

Koukal jsem na Opti BF 20 L Vario, super, dospělé zařízení, ale má to metrák a to znamená k tomu dát i podstůl atd. a z toho kouká jedna celá místnost, protože logicky, k tomu příště přidám i soustruh, tak nevím co by mi na to doma řekli. :D :D

No a právě to příslušenství bude trošku zakopaný hafan, myslím že tam vykulit další dvacku nebude moc velký problém. :cry:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2010, 9:49

no cca o DPH drazsi to neni az tak moc
kdyz se veme vpotaz ze to na tom ebay prodava prodejce nacerno (neplati z toho dane) tak mi spis vyjde ze to je na ty ebay vlastne drazsi
predpokladam ze nehrozi reklamace atd...
v posledni dobe mam uplne super zazitky s reklamacema u nekoho kdo je pul zemekoule daleko
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“