FB-25H
Přesně jak psal Krutor, dá se sehnat ale sleduju co se dá pořídit již docela dlouho a bída ( nebo nemám štěstí), tahle mašina dělala v Avii a posledních 10 let stála protože při koupi z Avie někdo šikovně ustřihl všechny kabely od panelu. Rybiny jsou ve velice dobrém stabu klínek pro nastavení je vylezlej na max takže to není moc ojete. Taky jsem potřeboval něco s větší pracovní plochou v Y. Vřeteno jsem si vyhlídl tohle
TDM SA MK045 High Speed Spindle 30,000RPM
http://www.tdmspindles.com/
TDM SA MK045 High Speed Spindle 30,000RPM
http://www.tdmspindles.com/
-
chtel bych se zeptat kolik teda frezka na predelavku vazi?
ja asi svoji blbosti koupil taky frezku, ale na drevo, s tim ze ji dam do kupy a pak se uvidi co s ni. ted jsem ale zacal uvazovat ze bych ji predelal, vedeni srouby vreteno mam. mam ale obavy jestli ram frezky na drevo bude dost tuhej na i na frezovani kovu. planovane pojezdy mam 550 400 220. prosim o echo jestli se mam te tuhosti bat.
ja asi svoji blbosti koupil taky frezku, ale na drevo, s tim ze ji dam do kupy a pak se uvidi co s ni. ted jsem ale zacal uvazovat ze bych ji predelal, vedeni srouby vreteno mam. mam ale obavy jestli ram frezky na drevo bude dost tuhej na i na frezovani kovu. planovane pojezdy mam 550 400 220. prosim o echo jestli se mam te tuhosti bat.
-
chtel by samozrejme i zelezo, protoze veci co jsem sehnal me k tomu vyslovene nuti. jdu to rozdelat, nafotit, treba se to casem rozsekne.
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Takže to bude nejmasivnější gravírka na světělubos píše:Vřeteno jsem si vyhlídl tohle TDM SA MK045 High Speed Spindle 30,000RPM http://www.tdmspindles.com/

Myslím si ale, že na takovéhle lehké obrábění (velké točky, malé úběry) budeš paradoxně potřebovat serva, protože to chce docela rychlé posuvy, což ani velké krokáče nedokážou. Ale ona by stejně takováhle mašina s krokáčema vypadal divně.
Petr Spáčil
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
neboj se toho
koukni se co tam mas litiny a jak veljej je prurez toho sloupu
myslim ze se nemusis bat tuhosti v porovnani s delanymi masinami
paklize bude ok vedeni tak si muzes klidne vlezt do zeleza a bude to brat i slusne spony, jako srovnatelne velka masina na zelezo to nebude protoze je to lehci konstrukce ale urcite lepsi tuhost nez dural s tycemi a kulickovymi pouzdry (tam proste ten material proti tomuhle neni)
s chuti do toho, at se prace dari a nezapomen se pochlubit
kdyby jsi chtel laciny ac serva kontaktuj me
koukni se co tam mas litiny a jak veljej je prurez toho sloupu
myslim ze se nemusis bat tuhosti v porovnani s delanymi masinami
paklize bude ok vedeni tak si muzes klidne vlezt do zeleza a bude to brat i slusne spony, jako srovnatelne velka masina na zelezo to nebude protoze je to lehci konstrukce ale urcite lepsi tuhost nez dural s tycemi a kulickovymi pouzdry (tam proste ten material proti tomuhle neni)
s chuti do toho, at se prace dari a nezapomen se pochlubit
kdyby jsi chtel laciny ac serva kontaktuj me
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Přesně tenhle rumun nám stojí v garáži také, ale chceme ho používat standartně. Pokud si pamatuji přesně, je to vše v rybinách a litině, nevím čeho se bojíš. Je to několikrát tužší než většina věcí, které se kde vidí.tmxatcoxlab píše:prosim o echo jestli se mam te tuhosti bat.
tuhosti se nebojím
, v sobotu už bude doma tak začne odstrojování a čištění. Zatím jediné co mě trápí je vřeteno. Hledal jsem hřídel na Iso 40 abych udělal domek a k němu přes řemen dát motor ale zatím jsem nic nenašel. Motor počítám tak 5 Kw max 9tis otáček( něco si spíchnu BLDC). Z 99% to bude na dural ale člověk nikdy neví co bude potřebovat. Pohony řeším, serva bych použil ale je to jen o ceně. Mám tu docela pěkné krokáče tak uvidím předělat se to dá vždycky.

- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Az to znova povezes do srotu dej vedet , muj postoj se k tomuto typu stroje urcite nezmeni. Jedina vec co se z toho da dobre pouzit je stul. JInak je to vsechno na tezkou predelavku za moc penez.
RADEK
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/7178575/ ... 33-CNC.php
350 000,- za 3 obrabeci centra zvucne znacky + skrine plne vercajku a 2 s tech stroju jsou dokonce v chodu.
350 000,- za 3 obrabeci centra zvucne znacky + skrine plne vercajku a 2 s tech stroju jsou dokonce v chodu.
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/7653290/CNC-soustruh.php
soustruh se sinumerikem 810 s podavacem 235 000,-
CNC centrum 65 000,-
soustruh se sinumerikem 810 s podavacem 235 000,-
CNC centrum 65 000,-
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
-
omlouvam vam se jestli pisu do ciziho vlakna, ale snad to bude dotaz spolecny pro oba stroje.
muzu teda pri konverzi zachovat rybinova vedeni na x a y? tato vedeni opravit tak ze je prebrousim, vymyslim nejaky prubezny mazani rybin /rumun je nema/? x a y vybavit kulickovymi srouby a dat silne pohony? na ebay se motani krokace s nema34 a silou treba az 12Nm, musim pouzit serva? musim mit pro rybinova vedeni odmerovani?
emc2 + naka ta mesa karta
diky
muzu teda pri konverzi zachovat rybinova vedeni na x a y? tato vedeni opravit tak ze je prebrousim, vymyslim nejaky prubezny mazani rybin /rumun je nema/? x a y vybavit kulickovymi srouby a dat silne pohony? na ebay se motani krokace s nema34 a silou treba az 12Nm, musim pouzit serva? musim mit pro rybinova vedeni odmerovani?
diky
strojů s rybinami je spousty proč by nemohl být tento..tmxatcoxlab píše:omlouvam vam se jestli pisu do ciziho vlakna, ale snad to bude dotaz spolecny pro oba stroje.
diky
do rybin stačí zafrézovat mazací drážky, podle mě tam ale budou a případně jen mazací vtoky připojit k mazacímu centrálu
pokud dáš kuličkové šrouby nepotřebuješ další odměřování polohu určíš z polohy šroubu.. pokud ti tedy nejde o superpřesnou mašinu kde bys chtěl přesnější měření..
vše je jen a jen o penězích.. serva krokáče výhody byly zmiňovány tisíckrát stejně tak jako všechny tvé otázky tady.. rozhodnutí je pak jen a jen na Tobě