Engineer píše:
No dneska fakt jeden neví.... jeden známej říkal, že objevil čínský ložisko ve Švýcarským CNC (dost renomovaná značka) za xx mega. Odešlo jim to prý po pár měsících provozu u prakticky nový mašiny a když zjistili proč dost je to namíchlo....
To bych se tedy daleko víc namíchl na ty Švýcary! Nápis Made in China na kroužku lořiska ani zdaleka nemusí být důvodem jeho havárie. Číňan vyrobí cokoliv v jakékoliv kvalitě, samo, za méně peněz dodá méně kvality, ovšem platí to i naopak!!! Z doby Velkého Maa mám už skoro 50 let doma dárek: jejich armádní hodinky - kopii ruských Poběd. Dávno je nenosím, pravda, ovšem jdou pořád a přesně. Můj T23 Manufactured by IBM Made in China také již řadu let jede téměř nonstop. Jejich tepelné čerpadlo mě hřeje už čtvrtou zimu. Taktéž jejich traktůrek mi kdykoliv zahradu poseká a ty všechny mixéry a konvice a indukce a mikrovlny a a a...v kuchyni a kdeco v baráku - to je odkud? A Taky už delší dobu lítají do kosmu ve vlastních strojích. Jojo, zdá se mi čím dál víc, že Evropa ( a částečně už i Amerika) to má "za sebou".
Užitná hodnota mých rozviklaných Asistů ( i všeho ostatního nářadí "China", "Surabaya", "Hong Kong" aj.) několikanásobně přesahuje jak jejich cenu v penězích, tak moje požadavky diletanta. Za deset táců přece nemůžu čekat, natož chtít přesný, jemnomechanický stroj, který přežije století! Dyť jsou to jen takové spotřební hračky pro velký kluky a jejich radost ze hry, ne?
P.S. Omlouvám se za jasný OFF TOPIC.
Všechno, co může počkat do zítřka, klidně počká i do příštího týdne. ;-)