H2 controler a NINOS

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
hopik

28. 11. 2010, 9:17

smallgod píše:Nezkoušel jste někdo tuto kartu? http://www.iprocam.com/new-neolpt/index.htm
Mozno by to bolo riesenie ale rezanie polystyrenu ti nepojde z toho softu NINOS VisuCUT3D a to by bola skoda.
Ja po tychto skusenostiach a stravenom case laborovanim by som nesiel touto cestou.
Mal som tak isto H2. Nehovorim ze je to zla karta ale z ninosom H2 by som uz nechcel.
Podla mna to nie je dobra volba.

Predal som H2 a kupil kartu 425 a ulavilo sa mi, problemy prestali. Zacal som rezat.
Je pravda za tu kartu pouzivam na len na rezacku.

Na freze mam Mach a zdroj, dosku, drivery z cnc shopu.
Drahy si vytvaram v ninose a posielam to priamo do machu.
Radsej budem 7h rozmyslat a 1h pracovat ako opacne
lubos
Sponzor fora

28. 11. 2010, 9:42

Taky bych spíš viděl používat ninos pro přípravu dat, záleží hodně na mašině ale kinematika u něj není opravdu příliš dobrá ( nevím jak s tou kartou co má hopík ale na větší stroj s velkou rychlostí je kynematika nedostačující). Použít Ninos pro přípravu dat a pak bud Macha ( osobně mi nesmí od dílny), nebo bych zkusil nový Gravos GWE84, cena je v podstatě pod machem a kinamatika tam opravdu funguje ( tento týden se pro něj chystám zajet).
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
hopik

28. 11. 2010, 10:13

gravos som mal tiez v plane, bol som sa osobne v prahe na to pozriet vtedy bola este len gve 64.
Videl som za tym vela koplikacii.
Mal som nainstalovane aj emc - motory bezali omnoho lepsie ako v machu, len to stroskotalo na prepinani win a ubuntu. poteboval som upravit g kod a znovu win potom linux a zase win a linux tak som to vzdal, kupil som poriadne drivery a ficim na machu.
hopik

28. 11. 2010, 10:21

este k tej karte 425
aku to moze mat kinematiku pre vacsi stroj ked su tam drivery s TA8435
to je prud do motorov 2.5A a napatie maxim 32V?
smallgod

28. 11. 2010, 10:52

Mám to vyslověne na řezání polystyrenu, většinu řežu v 2D ale děsí mě představa neustálé složité přípravy dat v Corelu, následně upravovat v Lazycamu a pak pouštět v Machu, výsledek je že z 80% je to dlouhá příprava leč řežu, ale někdy se ten paralelní port sekne, a přestane mi fachat půlka řezačky, po restartu PC už je to v pořádku.
A nehledě že v Lazycamu když dám ať vytvoří cesty pro Foam2D, tak jak to dá do toho obdélníku, taky ty koncový rohy při převodu nevytvoří a vše úspěšně přeřeže.
Snažil jsem se najít pro nastavení drah Foam2D manuál - no asi špatně hledám
Měl jsem vybrané 2 kandidáty s uceleným řešením, polský Lynx leč bohužel - jak mi napsali, neumí ta jejich driver 3D. Tak zatím vidím řešení Ninos včetně karty 425, nebo je
ještě nějaké jiné řešení?
lubos
Sponzor fora

29. 11. 2010, 9:31

Pokud chceš něco spolehlivého a jednoduchého na polystirén já používám Stepfour s4cutV4 LT verzi ( mám i profi ta už ale stojí nesmysl). Lehká verze stojí okolo 12 tis, je to pod dosem. Naimportuješ si připravený profil( pokud je koncový jiný tak 2 profily) s nájezdy a pak si vše nastavíš v SF( vzdálenost profilů, rychlsot řezu, zpomlaní v rohu, průměr drátu, kompenzaci řezu u koncového profilu, dráhy přejezdů , pořadí řezů ...). Program má HW klíč, pokud by si měl zájem můžu zapůjčit a můžeš zkusit.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“