Před úpravou to na 1/16 jezdilo maximálně 800 a při vyšších rychlostech se osa sice točila ale pomaleji než by měla, tzn. výpadky kroků, rezonance nebo bůhví co všechn dohromady, osciloskop nemám.
Celá problematika je bezvadně popsaná tady:
http://www.cnczone.com/forums/general_e ... inese.html
1) První věc kterou jsem dělal byla změna frekvence chopperu, to znamená změna kondenzátoru C11 (C21,C31,C41) z 1000pF na 270pF. To samo o sobě nepomohlo, pouze pazvuky z motorů v klidu jsou o něco příjemější, plus frekvence chopperu je daleko od frekvence krokování, což mě subjektivně těší

2) Druhá a podstatná je změna přídržného rezistoru R111 (R211, R311, R411) z hodnoty 4,7k přidáním paralelního odporu 1k. Od té doby to jezdí stejně rychle jako H2, to znamená při 1066 kr./ot. v pohodě rychlost 2000mm/min. (při napájení 32V)
!!!EDIT 11.7.!!!
--------------------------------
Fungovalo to, ale podle "nálady" paralalního portu a nevyzpytatelně ztrácelo kroky (jeden den v pohodě a druhý den ne, aniž by vypadly motory z kroku). Tak jsem zkoumal dál a nakonec odstranil ten paralelní odpor 1k a vyhodil optočleny. Jde tam o tvar impulzů. Viz zde:
http://www.cnczone.com/forums/general_e ... se-19.html
--------------------------------
3) Třetí změna bylo vyřazení odporu R120 (R220....) protože to tam nemá co dělat, viz uvedený zdroj.
4) Poslední úprava byla změna odporů 0.22 na 0.15 na ose X kvůli vyššímu proudu.
Před změnou 2) jsem zkoušel i zařazení 74HC14 ale to samo o sobě nepomohlo, naopak se to zhoršilo k ještě nižším dosažitelným rychlostem. Škoda že jsem to nevyzkoušel v kombinaci se změnou R111. (EDIT: Vyzkoušel, zase malé rychlosti)
Zatím to jezdí spolehlivě, dvě hodiny testů, uvidím jak to půjde dál.
Ještě dva postřehy: Na desce MSI w7135nms - AMD k8n se musí pro LPT zapnout v BIOSU mód ECP+EPP, jinak tahle deska nejede (nekorektní signál Enable pro X a Y). Na jiných strojíc SPP bez problémů. Jinak to že je to nepoužitelný s většinou notebooků je asi všeobecně známé. Zkoušel jsem 3 a tragédie ve stálosti kroků.
Neřešil jste někdo přidání dalšího MOSFET můstku ještě za TB6560AHQ. Jen se mi to honí hlavou, ani nevím jestli to je realizovatelné.