Moje první frézka
-
Že budu frézovat železo tak v to tajně doufám
nebo nevidím nevidím důvod proč by ne. Je to složené z částí ,které normálně dělají s kovem a tuhost celku jsem mohl ovlivnit akorát materiálem kterým jsem spojil křížový stůl a suport. A to jsem udělal 20mm tlustým plechem svařenýho do L a to jsem ještě vystužil trojúhelníky. Nebo proč se ti to nezdá?

- Pavelono
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj spis jsem reagoval tady na odpoved mistniho clena fora co radil ze to zelezo veme. No zalezi co si predstavujes pod tim bere zelezo , kdyz jsem videl co dela BF. s duralem pri vetsim uberu tak se mi moc nechce verit ze stim budes smidlat do zeleza. Bf freza ma asi 80kg. To je neco jako dat do fichtla 1 litrovej motor. Jinak frezka se mi libi .
Sice sám 3f vřeteno nemám ale myslim, ze je to urcite lepsi jak kress vzhledem k vykonove charakteristice. A rozdil v cene taky neni tak strasny.
A co se tyce toho zeleza nebylo to radeni ale spis vlastni zkusenost. Ten stůl mám pridelanej na vrtacce a vyfrezovat drazku do hridele nebo sfrezovat hranu je celkem bez problemu. Ale samozrejme to neni na jeden pruchod ale musi se postupne a pomalu a maly prumer frezky. Ale z toho co spotter.w.m psal jsem usoudil, ze se jedna o obcasny pouziti ne o produktivni jtrojek.
A co se tyce toho zeleza nebylo to radeni ale spis vlastni zkusenost. Ten stůl mám pridelanej na vrtacce a vyfrezovat drazku do hridele nebo sfrezovat hranu je celkem bez problemu. Ale samozrejme to neni na jeden pruchod ale musi se postupne a pomalu a maly prumer frezky. Ale z toho co spotter.w.m psal jsem usoudil, ze se jedna o obcasny pouziti ne o produktivni jtrojek.
ten krizovy stul je urcen pro "delani s kovem" ale spis pro vrtani nez frezovani - bohuzel, proto je nutny si s tim pohrat aby to nejak slo...spotter.w.m píše: nevidím nevidím důvod proč by ne. Je to složené z částí ,které normálně dělají s kovem
-
Ahoj Pavelono tak já si pod pojmem ,,bere železo,, představuju ukusování železa v řádu pár desetin ,přesnosti bych chtěl dosáhnout tak 0,2mm. A jestli jsi myslel BF 16 Vario tak ta má 59kg (já jsem teď asi na 70kg bez vřetene ale to je jedno) a taky se tu nemůžu rovnat s mým DOMAKUSEM a sériovou frézkou a navíc 5X dřažší. Jaký by jsi mi doporučil vřteno mě se ten kress zdá že za hodně peněz málo muziky.
. Ta trvoje frézka se mi taky moc líbí. Koukal jsem že tam máš kresse jak jsi s ním spokojený?

-
Já si ten strojek nestavím na každodenní práci to si to můžu rovnou vzítdo práce ,ale chci to na občasné užvejknutí něčeho co bude zrovna potřeba a hlavně taky pro zábavu jinak bych to asi nedělal 

-
Tak dnes jsem si domluvil v práci že si donesu to svařené L ko na ofrézování a tím dosáhnu přesný kolmosti. Už ať je pondělí 

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam zaracha, nesmim psat, ale musim. Prima koberec, parada. S tim ofrezem: Neprosponovat, podlozit, s citem a pokud to bude
do 0,01/100mm (sen) tak parada. LIbi se mi to. Vreteno je problem. Zadne neni univerzalni na vsechno. Tak to zalezi na tom, co prevazne chces obrabet.
Zdravi Mira.
do 0,01/100mm (sen) tak parada. LIbi se mi to. Vreteno je problem. Zadne neni univerzalni na vsechno. Tak to zalezi na tom, co prevazne chces obrabet.
Zdravi Mira.
-
Jo koberec je dobrej a taky na něm jde pěkně vidět to černisko a vazélína
. Ofrézování mám domluvený na horizontce. Obrábět dřevo, plasty, barevný kovy, železo bych chtěl taky zkusit co to bude dělat. No prostě to co bude zrovna potřeba

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak s tim charakterem obrabeni je to hodne obecne, tak radit s vretenem nebudu. Nekde tu ted Monteg psal par dotazu o co jde. Jde prave o to
nasmerovani na charakter te hlavni prace. Ale jestli to mas ciste tak pro radost, tak na to casem prijdes a jiste nas tu nebudes posilat "kamsi", ze jsme ti bleskove neporadili. Tak at se to pondelni obrobeni zadari. Neni nic hezciho, nez pristi den, kdy se nase sny stanou realitou
.
m.
nasmerovani na charakter te hlavni prace. Ale jestli to mas ciste tak pro radost, tak na to casem prijdes a jiste nas tu nebudes posilat "kamsi", ze jsme ti bleskove neporadili. Tak at se to pondelni obrobeni zadari. Neni nic hezciho, nez pristi den, kdy se nase sny stanou realitou

m.
-
Mirku ty jsi to nazval úplně přesně mám to pro radost
ale i tak by mě zajmal tvůj názor co by jsi tam dal za vřeteno. A nadávat nikomu nebudu to se neboj.

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak radost je to hlavni. Jestli muzu poradit , dal bych Kresse z CNCshopu s temi nizssimi otackami. Na 5 litru to rozumne da i "zelizko". Ma to direkt
zpetnou vazbu z tacha hridele a vende se 8micka nastroj. Ulozeni solidni, mezi "vrchnimi" vereteny lepsi nenajdes. Z obecne informace, co jsi dal, to lip
neumim poradit. Klienti na nasich masinach s tim frezuji/graviruji v pohode ocelove razniky nastrojem se spickou 0,2. K neuvereni.....
A jestli tu nekdo pise, ze tvuj strojek ocel neda, je to vec nazoru. Pomalu, rozumne a s rozumem (spravny nastroj/rezne podminky) jde lecos.
HFspindels- elte, teknomotor, jaeger, kavo a spoustu dalsich radit nebudu, asi jde i o finance. Tak treba i Atas by nebyla spatna volba, viz jina vlakna.
m.
zpetnou vazbu z tacha hridele a vende se 8micka nastroj. Ulozeni solidni, mezi "vrchnimi" vereteny lepsi nenajdes. Z obecne informace, co jsi dal, to lip
neumim poradit. Klienti na nasich masinach s tim frezuji/graviruji v pohode ocelove razniky nastrojem se spickou 0,2. K neuvereni.....
A jestli tu nekdo pise, ze tvuj strojek ocel neda, je to vec nazoru. Pomalu, rozumne a s rozumem (spravny nastroj/rezne podminky) jde lecos.
HFspindels- elte, teknomotor, jaeger, kavo a spoustu dalsich radit nebudu, asi jde i o finance. Tak treba i Atas by nebyla spatna volba, viz jina vlakna.

-
Dík za radu. Na toho kresse už jsem taky koukal ,ale raději si nechám poradit než něco blbě koupit.
Tak mi to nedalo a taky něco plácnu. Padlo zde Kress 1050 FME-1 z CNCShopu ( http://www.cncshop.cz/kress-fme1050-1-v ... ezka-1050w" onclick="window.open(this.href);return false; )
a pak ještě ATAS FT4C ( http://www.atas.cz/products.php?sekce=2 ... =15&lng=cz" onclick="window.open(this.href);return false; )
Obojí není vůbec špatný, alespoň dle mého názoru. Kress je na ruční řízení otáček, ovládají se kolečkem na těle. Atas potřebuje měnič, kde po nastavení všech parametrů snad bude fungovat změna otáček tlačítky na panelu. ( Nemůžu to na 100% tvrdit, ATASe nemám, měnič žádný taky ne, ale něco málo jsem viděl na obrázcích
) Pokud budeš někdy z toho chtít udělat CNC, pak budeš mít s ATASem možnost řízení otáček z programu, u KRESSe by to snad nějak mohlo i jít, ale moc složitě a hlavně za další peníze.
Pokud budeš chtít gravírovat železo, to jest úběr malým nástrojem, řekněme šestkou tvrdokovovou frézou něco kolem max. 0,5 mm do hloubky, tak by to kress i atas měli dát. U kresse se musí pomalu do záběru a dát mu čas na dorovnání otáček, pak už si choustá docela dobře.
a pak ještě ATAS FT4C ( http://www.atas.cz/products.php?sekce=2 ... =15&lng=cz" onclick="window.open(this.href);return false; )
Obojí není vůbec špatný, alespoň dle mého názoru. Kress je na ruční řízení otáček, ovládají se kolečkem na těle. Atas potřebuje měnič, kde po nastavení všech parametrů snad bude fungovat změna otáček tlačítky na panelu. ( Nemůžu to na 100% tvrdit, ATASe nemám, měnič žádný taky ne, ale něco málo jsem viděl na obrázcích

Pokud budeš chtít gravírovat železo, to jest úběr malým nástrojem, řekněme šestkou tvrdokovovou frézou něco kolem max. 0,5 mm do hloubky, tak by to kress i atas měli dát. U kresse se musí pomalu do záběru a dát mu čas na dorovnání otáček, pak už si choustá docela dobře.