jedna Počernická

fotky našich strojů, aneb co máme doma
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 6. 2011, 12:49

kupodivu mam taky velmi dobe zkusenosti i vykoupane canony jsou OK
konektory z GME znam z PC kde to neni zadnej zazrak, zvlast ten napajeci na HDD ne ze by spatne vedl ale vyndat to nekdy nejde a celkove mi prijde dost nepohodlne, obcas vypadavaji dutinky,...

schazi mi v GME a GESu poradne konektory, na spoustu veci pouzivam ty canony ale na vsechno to pouzit nejde
vrchol je ze jedine z lepe vypadajicich konektoru jsou ty audio ctyrpinove v kovu s prevlecnou matici ktere obcas nektere zvire pouzije treba na 2kw trifazovy motor ?!?!?! experti jsou na to cinani s jejich vodou chlazenejma rychlejma vretenama
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 6. 2011, 1:06

Vynikající výkonové konektory i s vysokým krytím dělá Amphenol, jenže ta cena.
Jinak díky za pochvalu, naší soustružnici to rád vyřídím. Do mého vlákna jsem ještě něco přidal, bude z ní mechanik jak cip :D
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 6. 2011, 1:19

Tak velka gratulace Magi, a velka radost a nadeje pro nas, obrabece a vselike vyzkumniky, ze nevyhynem!
Jinak samo, Amphenol C16 nam beha na masinach spousty let a je taky ve stribre. Teda pokud mi do nich klient nenastrikal konkor nebo jakejsi "kontaktol" :( .
Jenze je vic krytej, tak ta oxydace asi neni tak razantni, jako u tech pocitacovejch na HD. Kvalitni konektory existujou, jenze jsou drazsi nez krokac :( .
Pro Oscar: ANO jednim pinem naprosto vpohode. Vzdy davame smrstovacku i na zaletovany koliky, co kdyby. A hlavne jako dukaz, ze piny nejsou "zkratly".
Ono zlata staci par mikronu, hlavne ze to neoxyduje.
oscar

29. 6. 2011, 1:28

Mirek-Gravos píše:Pro Oscar: ANO jednim pinem naprosto vpohode. Vzdy davame smrstovacku i na zaletovany koliky, co kdyby. A hlavne jako dukaz, ze piny nejsou "zkratly".
Ono zlata staci par mikronu, hlavne ze to neoxyduje.
myslel jsem to tak ze neni vsechno zlato co je zlute :-)
jinak 4A tim pinem bych se fakt bal. ale kdyz to v praxi chodi.
souhlas, konektory z gme/ges ci jine ciny jsou naprosto tragicke...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 6. 2011, 1:34

tomu canonu docela verim
je to obrabene z plneho narozdil od jinych kde jde vetsinou o lisovany plech takze ocekavam vic materialu
oscar

29. 6. 2011, 1:52

hmm, v tom pripade ty co tu mam ja jsou nejake jine - vsechno je zahnuty plech. z jedne strany zluty :-(
asi zalezi na dodavateli, cene a dobe vzniku :-(
cannon9
cannon9
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 6. 2011, 2:03

to mas recht nektery jsou taky plechovy, ted jsem koukal ze je docela hodne variant provedeni tech dutinek, nektery jsou hodne tenoucky
tam ty 4A projit nemusi

tedy beru zpet
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 6. 2011, 2:13

Oscare, pouzivam ty samy, letovaci konce maj asi nikl, kontakty by mely byt "zlute". Zeme puvodu je uz dneska asi jen jedna, i kdyz je kupujeme
u renomovanych dodavatelu (ryston, tme, a dalsich). V tech GMEch, GESech, PSech maj podle mne stejny (taky je tam berem). Nikdy s tim problem nebyl.
NESMI tam zatect moc cinu, letovani chce "grif". Kontakt by se mel po zaletovani a presmrsteni "viklat", aby sel lehce zasunout.
Jestli jsou plechovy/zkruzovany nebo obrabeny nevim. Posledni poradnej kontakt pamatuju "vlaskovej hyperbolojd" Tesla (modry/zeleny TX/TY..x)
Ty byly stoprocentne obrabeny, frezovany ctyrhrany pro "ovijeni"-ostrou hranu by lis neudelal. Za boha si nevzpomenu, jak jsme jim rikali...
Licence byla asi z Francie.
oscar

29. 6. 2011, 2:18

je to debata o prdu :-)
ja rikam ze bych datovy konektor pro napajeni nepouzil, vy s roky zkusenosti a spoustou instalaci je uspesne pouzivate.
nevidim v tom zadny rozpor.
osobne to mam zapajeno ve smrstovacce asi jako vsichni.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 6. 2011, 2:31

jeste jednou se omlouvam za mystifikaci a doplnuju info:

kdy jsem si to prve predstavil tak se mi vybavil tenhle - viz foto dole:
Obrázek

ale uplne jsem zapomel ze jsem letoval mraky techto:
Obrázek
zde jde o ohnuty plech

a bohuzel i par tech viz vyse na te fotce kde je ten plech daleko tensi a ma takove ruzne prolisy

ono kdyz je uvnitr konektoru tohle:
Obrázek
tak uz je to asi o necem jinem :D :D :D
lapa
medaile za lepsi forum

29. 6. 2011, 2:35

Mirek-Gravos píše:....Posledni poradnej kontakt pamatuju "vlaskovej hyperbolojd" Tesla (modry/zeleny TX/TY..x)
Ty byly stoprocentne obrabeny, frezovany ctyrhrany pro "ovijeni"-ostrou hranu by lis neudelal. Za boha si nevzpomenu, jak jsme jim rikali...
Licence byla asi z Francie.
To byly FRB, krasna modra barva :-).
A vyvažovaly se zlatem, takže kdo seděl "na zdroji", mohl být v balíku :-).
Jako jeden můj skoro kolega měl otce myslím v Tesle Vrchlabí (pokud se dělaly LEDky tam), a za jím "protažené" LEDky byl syn věčně v lihu ...
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 6. 2011, 3:05

Ta pamet, jasne FRBy!! Ze zacatku modry, pak i zeleny. Tak jeste ze tu jsou pametnici...DIK :D .
Me se taky prici pouzivat sdelovaci konektor pro "silovinu" a cela diskuze je asi o prdu. Ale funguje to. Letovani a smrsknuti je opravdu ta prava volba.
Na hoby v klidu, na profi z duvodu servisu se konektor hodi. Protoze kabely k masine muzu poslat i postou. A po deseti letech se prelame i ten nejlepsi.
Tak jsme tu Pleximenovi dali na vyber ve verejne diskuzi :lol: .
Jinak do Can se dela lecos - optika, koaxy, i KONTAKTY na 40A. Tusim firma FCTgroup, berem tam krytky na 9ky pro "tlusty" kabely.
Jo Lapo, LEDky se zacaly delat ve Vrchlabi, pred spoustou let jsem tam "zlepsoval" vyvolavani fotorezistu masinkou z moji "diplomky"...Koupil jsem si
tenkrat za vic jak mesic malovani po nocich kompletni vyrobni dokumentace v tuzi na pauzak - svete div se - koberec do chodby... :x
lapa
medaile za lepsi forum

30. 6. 2011, 9:42

Mirek-Gravos píše:Ta pamet, jasne FRBy!! Ze zacatku modry, pak i zeleny. Tak jeste ze tu jsou pametnici...DIK :D .
Jeste pametnicka: doma se mi "z piety" jeste povaluje propojovaci kabel slozeny z konektoru ZX Spectrum (opet podpultovka, takovy ten oboustranny primo na plosny spoj - legalne v podstate nesehnatelny), plocheho kabelu (slepeny ze 3 podpultovych plochacu pomoci takoveho lepidla na mekke PVC, napr. na ty detske plazove nafukovaci mice) a FRB na druhem konci. Prece jenom FRB bylo dostupnejsi, takze jsem ten kabel pripojoval na ruzna udelatka: interface na tiskarnu, pozdeji na ALFIka a pripadne jine nesmysly :-).
Ti mladi nevedi, co dnes maji :-).
Mirek-Gravos píše:Me se taky prici pouzivat sdelovaci konektor pro "silovinu" a cela diskuze je asi o prdu. Ale funguje to. Letovani a smrsknuti je opravdu ta prava volba.
Ja na svoje rodici se hobby CNC udelatko pouzivam mikrofonni konektory, spojeni na zavit, u GESu jako typ NCG, napr. http://www.ges.cz/cz/ncg-5-pm-GES06614288.html" onclick="window.open(this.href);return false; . Petikolik kvuli tomu, ze zatim tam mam unipolarni drivery (homemade podle webu) se SLA7060. Ale v planu je bipolar, neco jako M542 LeadShine nebo jeho klony.
Takze 5. kolik pak bude mozna na stineni.
Zatim to maka :-), myslim IF, masinka je porad vrabci hnizdo.
Ale i cesta je cil ...
pleximen
Kontaktovat uživatele:

30. 6. 2011, 4:41

Všem děkuju za pochvalu člověka to moc potěší.Čekal jsem tedy tvrdou kritiku.Zvlášt od Mirka Gravos to si velice cením.Ted dělám škatuli na elektroniku a uchycení motorů tak hodim další foto.
9/2011 portálka funkční
http://www.khplexi.cz/
pleximen
Kontaktovat uživatele:

1. 7. 2011, 7:46

Dnes jsem osadil držáky motorů. V bedně na elektroniku mi chybu ještě větrák a frekvenční měnič ( na ten se ještě musí přikutálet penizky).Vřeteno je ATAS 750W.
Přílohy
cnc9.JPG
cnc8.JPG
cnc7.JPG
cnc6.JPG
cnc5.JPG
9/2011 portálka funkční
http://www.khplexi.cz/
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“