Jednoducha plazma

Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2011, 3:05

Kdysi jsem resil 1osou plazmu taky. Lanko moc nefungovalo. Hreben je drahy a narocny na presnost. Kup kousek ozub. remenu HTD 5M a jednu
remenicku. Vytoc dve rolny, klidne kluzne na cep, opasej remenicku 180 st. (motor jezdi s horakem). Na vedeni staci jedna levna kolejka a 1 vozik, pripadne ty 4 rolny, jak zminil BenAsh. Vic to nepotrebuje :D . Remenicku vol podle otacek pohonu.
Taky jsme tenkrat pro zakaznika vyvinuli jednoosy kontroler pro KM s displejem a panelem, vyvinuli cidlo do kabelu od plazmy, ze hori oblouk a muze to jet...
Druhej kus tohodle kontrolerku je tu nekde v regale a ja mam po 15ti letech u formatky na posuvu "mabucaka" a laboratorni zdroj, co jsem tam tenkrat
provizorne (docasne) dal :( . Dokonala kovarova kobyla :lol: .
sechtech

18. 1. 2012, 12:52

Koukni jak je to řešený u mechanického posuvu u autogenové řezačky. Tam je vozíček s držákem hořáku a motorek s převodem pohánějící kolečka a ta jedou po kolejnici ze dvou L svařených po cca 20cm pásovinami. Podobně bych to udělal, kolejnici třeba z L "na střechu" a na to kladky z obou stran. Váha vozíku to bude přesně vést. Posuv třeba pomocí navijáku s lankem nebo jako u lanovky-dvě kladky na krajích(jedna poháněná) a mezi jezdí vozík.
Toto celé bych osadil nad stůl, na kterém by ležel řezaný plech, stůl bych vybavil podpěrami z vypálených pásů (/\/\/\/\/\/\/\/\), aby řezák neřezal do stolu.(u liniové řezačky není třeba, jen v místě řezu mít pod řezaným plechem volný prostor)
Poom při přechodu na CNC by se jen dodělal pojezdný portál ve dvou osách.
MDF CNC router
TB6560 modrá čínská deska
Mach3, SketchUp+Phlatscript plugin
modelářství, elektronika,technika
packa

18. 1. 2012, 3:02

ještě jsem viděl jednoduché řešení , napnout obyčejný řetěz z kola a na motorek si dáš kolečko a jezdíš sním po řetězu jako po hřebenu a je to zadarmo , volnější řetěz z kola seženeš vždycky a zadara
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“