Jednoducha plazma
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim Vas.
Chce sa vopred ospravedlnit ak tu uz takato vec bola rozoberana ale nenasie som to co som hladal.
Takze chystame sa vyrobit stol na plazmu zatial iba s posuvom v jednej osi-iba rovne rezanie,namiesto tabulovej noznice.Dlzka stola by mala byt cca 2000 mm.
Na posuv by sme chceli pouzit trapezovu skrutku.Chcem sa Vas opytat aky priemer by ste mi doporucili a hlavne aky motor (krokovy) aku silu by mal mat,popripade cim jednoducho riadit jeho otacky.Samotny pohon by v podstate mal tahat iba vahu portalu,kedze plazma nebude robit takmer ziadnu zataz.
Dakujem zatial.
Chce sa vopred ospravedlnit ak tu uz takato vec bola rozoberana ale nenasie som to co som hladal.
Takze chystame sa vyrobit stol na plazmu zatial iba s posuvom v jednej osi-iba rovne rezanie,namiesto tabulovej noznice.Dlzka stola by mala byt cca 2000 mm.
Na posuv by sme chceli pouzit trapezovu skrutku.Chcem sa Vas opytat aky priemer by ste mi doporucili a hlavne aky motor (krokovy) aku silu by mal mat,popripade cim jednoducho riadit jeho otacky.Samotny pohon by v podstate mal tahat iba vahu portalu,kedze plazma nebude robit takmer ziadnu zataz.
Dakujem zatial.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
nemel bz jsi lepsi pouyit treba remen misto toho trapezoveho sroubu?
ja bych to asi resil remenem
pri te delce ti vyjde tlusty sroub nesmyslny pohon a cele je to mechanicky slozite
ja bych to asi resil remenem
pri te delce ti vyjde tlusty sroub nesmyslny pohon a cele je to mechanicky slozite
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Dvoumetrovy trapez ? To neni dobre. Pouzij ozubeny hreben. Pokud to nebude do budoucna rizene jako CNC tak bych pouzil pro pohon motorek ze steracu a jednoduchy stejnosmerny regulator otacek.
RADEK
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
souhlas s tim motorkem
ve finale by asi slo pouzit i pouhe lanko misto toho remenu nebo hrebenu
jednoduchej regulator pomoci pwm a koncove spinace dve rychlosti na rez a rychloposuv
ten rez stelovaci
nikdy jsem plazmou nerezal tak nevim co to obnasi ale na tuhle aplikaci se domnivam ze by to mohlo stacit
ve finale by asi slo pouzit i pouhe lanko misto toho remenu nebo hrebenu
jednoduchej regulator pomoci pwm a koncove spinace dve rychlosti na rez a rychloposuv
ten rez stelovaci
nikdy jsem plazmou nerezal tak nevim co to obnasi ale na tuhle aplikaci se domnivam ze by to mohlo stacit
-
- Kontaktovat uživatele:
Wow prekvapili ma rychle odpovede 
Nad remenom som veru neuvazoval,nejak mi uniklo ako to s nim je.
Presne ma napadol motorcek zo stieracov
Avsak,praveze uvazujeme o tom ze by to do buducnosti bol CNC stroj doplnenym dalsimi posuvmi,toto berieme ako taku skusku,ci to pojde,ako to pojde a ci sa pustime aj do dalsich posuvov.Trapezovu skrutku som mal na mysli hlavne koli cene-ak som dobre nasiel tak je to oproti gulickovej skrutke o dost lacnejsie a tak by to na skusku vyhovovalo.Obratil som sa preto na Vas ktori z tym mate skusenosti,a viete mi povedat ci ta skrutka teda naozaj nebude moc dobra.
Dakujem za rady

Nad remenom som veru neuvazoval,nejak mi uniklo ako to s nim je.
Presne ma napadol motorcek zo stieracov

Avsak,praveze uvazujeme o tom ze by to do buducnosti bol CNC stroj doplnenym dalsimi posuvmi,toto berieme ako taku skusku,ci to pojde,ako to pojde a ci sa pustime aj do dalsich posuvov.Trapezovu skrutku som mal na mysli hlavne koli cene-ak som dobre nasiel tak je to oproti gulickovej skrutke o dost lacnejsie a tak by to na skusku vyhovovalo.Obratil som sa preto na Vas ktori z tym mate skusenosti,a viete mi povedat ci ta skrutka teda naozaj nebude moc dobra.
Dakujem za rady

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
v tedle delce bude urcite spatna
neumim si predstavit jak to do budoucna chces prestavovat na vic os
udelej tohle jedno se steracovym motorkem (300kc)
a pak res cele cnc jako cnc s patricnymi pohony
neumim si predstavit jak to do budoucna chces prestavovat na vic os
udelej tohle jedno se steracovym motorkem (300kc)
a pak res cele cnc jako cnc s patricnymi pohony
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
predstavujes si to jak hurvinek valku
po necem to musi jezdit a i kdyz je to plazma tak to musi jezdit dobre aby se to nekrizilo a nemenila geometrie (pravy uhel)
postav ty masiny dve
nejriv tu rezacku a pak uvidis jestli se budes vubec poustet do druhe a jak ji potom budes koncipovat
garantuju ti ze po te prvni zkusenosti bude tvuj navrh naprosto odlisnej od nynejsi predstavy
potom co si to prakticky vyzkousis osahas komponenty atd tak zjistis ze spousta veci nejde a nebo jdou blbe a tim padem je pak nejaka dalsi stavba realnejsi
ted od pocitace to vypada snadno ale ty zjisteni az zacnes bejvaji drsny
nekdy to jde jen do tisicu jindy do statisicu vyhazenejch za nesmysly
po necem to musi jezdit a i kdyz je to plazma tak to musi jezdit dobre aby se to nekrizilo a nemenila geometrie (pravy uhel)
postav ty masiny dve
nejriv tu rezacku a pak uvidis jestli se budes vubec poustet do druhe a jak ji potom budes koncipovat
garantuju ti ze po te prvni zkusenosti bude tvuj navrh naprosto odlisnej od nynejsi predstavy
potom co si to prakticky vyzkousis osahas komponenty atd tak zjistis ze spousta veci nejde a nebo jdou blbe a tim padem je pak nejaka dalsi stavba realnejsi
ted od pocitace to vypada snadno ale ty zjisteni az zacnes bejvaji drsny
nekdy to jde jen do tisicu jindy do statisicu vyhazenejch za nesmysly
-
- Kontaktovat uživatele:
Praveze nie,vobec si to nepredstavujem jednoducho a ci veris alebo nie mam z toho znacne obavy.Mam skusenosti s posuvom ktory sme vyrabali a teda nebola to ziadna sranda,miestami az kovbojka 
Som tu preto aby som od Vas ziskal nejake poznatky a zobral si od Vas priklad. zatial mam taky priklad aby som to nerobil

Som tu preto aby som od Vas ziskal nejake poznatky a zobral si od Vas priklad. zatial mam taky priklad aby som to nerobil

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak drsne bych to nevidel
ale budto delej jedno nebo druhy oboji zaroven jde dost blbe
doporucuju poporade
nejsem zastance zbytecnych kompromisu
ona realita ti tam par kompromisu prida sama a kdyz tam budou jeste nejake zbytecne z predtim tak uz to cele nemusi fungovat
ale budto delej jedno nebo druhy oboji zaroven jde dost blbe
doporucuju poporade
nejsem zastance zbytecnych kompromisu
ona realita ti tam par kompromisu prida sama a kdyz tam budou jeste nejake zbytecne z predtim tak uz to cele nemusi fungovat
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Viděl jsem teď pěknou řezačku na deskové plasty, ale v principu je to stejné jako třeba ten přípravek na řezání lamina, co mají v každém hobymarketu. Osobně bych nespojoval stavbu lineární řezačky se stavbou nc plazmy. Ta řezačka spolkne mnohem méně prostředků. Vedení pro řezačku nemusí být zrovna THK, ale každopádně musí být robustní, aby sneslo nečistoty, které jdou z hořáku. Klidně to může běhat po rolnovém vedení na vjezdové brány, pohon bych řešil řemenem, co se týče motoru stěračový z autobusu se zdrojem s regulací, nebo třífázový motor s frekvenčním měničem. důležité je opakovatelné nastavení rychlosti. Když jsem viděl jak to Magimu na té jeho plazmě běží rychle, nejsem si jist jestli je stěračový motor dost rychlý (chce to spočítat pro různé tloušťky plechu). Hlavně je třeba se toho nebát 

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
me to prijde zbytecne drahe
kdyz udelas hladkou remenicku a jednou nebo dvakrat ji objedes lankem od byzd jizdniho kola tak to bude chodit a mas to temer zadarmo i kdyz vysedek nemusi byt zazracny (zadarmo to nevadi predelat to muzes vzdy)
dvoumetrovy hreben a ta prace s tim navic zadarmo nejsou
kdyz udelas hladkou remenicku a jednou nebo dvakrat ji objedes lankem od byzd jizdniho kola tak to bude chodit a mas to temer zadarmo i kdyz vysedek nemusi byt zazracny (zadarmo to nevadi predelat to muzes vzdy)
dvoumetrovy hreben a ta prace s tim navic zadarmo nejsou