soustruh na frezce
S tím zetkem byla pakárna, ale maká to spolehlivě i s KM 2,2. Na kompu v dílně to mám ofocený a tak to zveřejním, ale už nevím do kterého vlákna to narvat aby zase nebyly řeči že to tu zahlcuju volovinama. 

.
Proto se moc neangažuju.

Proto se moc neangažuju.
bobik: mosaz se běžně na výrobu střel používá no a pokud jsi někdy střílel z pušky této ráže tak ti asi je jasné, že vystřílet velké množství střel (tisíce) dost dobře ani nejde. Životnost hlavně s touhle střelou bohatě přesahuje výdrž střelce 

No a jaké jsou zkušenosti se střelbou mosazné kule oproti běžné poplášťované olověné kuli? Dokážu si představit na kratší vzdálenost větší průbojnost, ale je to trochu lehčí kule, takže na delší vzdálenost to musí mít větší rozptyl.
bobik: Rozptyl byl srovnatelný nebo lepší v porovnání se střelou za cca 100-150kč, výrobní náklady malé ...... a průbojnost jsme neřešili, protože na dělání děr do papíru to mělo dost slušnou rezervu
Tu střelu jsem navrhoval pro přesnou střelbu a chodilo to slušně ...... ale nadšení z této ráže mi moc dlouho nevydrželo a raději jsem se zase vrátil k normálním rážím.

jaká je to ráže?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Ras: průměr půl palce, délka náboje cca 14 cm
do čeho to máš? to je nějakej odstřelovací kanón ne? 

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
RaS: Odstřelovačka na velké vzdálenosti, hodí se to i na ničení lehce obrněných cílů, nebo lov mamutů
Ale to už jsme dost OT. Měla to být jenom ukázka soustružení na frézce.

Pokud máš tu novou vyrobenou u nás, tak se nejmenuje odstřelovačka, ale "terčovnice". Prý ta ráže a původní název se někomu nelíbil. Tož tak...QNX píše:RaS: Odstřelovačka na velké vzdálenosti, hodí se to i na ničení lehce obrněných cílů, nebo lov mamutůAle to už jsme dost OT. Měla to být jenom ukázka soustružení na frézce.