Magnet na frezku

Doghi

11. 9. 2013, 8:35

PAKO.ll píše:Elektropermanentní upínače

Je tu jen jedna nevýhoda mimo vyšší ceny. Magnetické pole nad elektropermanentním upínačem je nižší, proto si tyto magnetické systémy s nerovnými díly nepoaradí tak dobře jako elektromagnety.
Toto bych jen trochu upravil. Nerovné obrobky se upínají na speciální polové nástavce, které kompenzují tyto nerovnosti.

Jinak co se týká síly držení, tak 80 fréza Ap=3,5 mm bez problému, pokud se to drží alespoň na 2mm bočních dorazech. Problém magnetu není, že by se to z něj urvalo, ale spíš to má tendenci se smykem posunovat, což se dá právě vyřešit malý dorazem.

Používám tento : http://www.earthchain.com/electro-permanent.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
a jsem s ním hodně spokojený.

P.S. na prezentačním videu je i vidět ty speciály na upínání nerovných obrobků.
SolidWorks 2014 + HSMWorks (Last development version)
Neznám slovo NEJDE. Buď to neumím nebo se mi nechce :D
chb

12. 9. 2013, 12:35

a to u magnetu nevadí, že na obrobku drží špony a nejde je do vypnutí odstranit ? neucpává to frézované drážky ?
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
jOE6

12. 9. 2013, 5:11

Doghi píše:
PAKO.ll píše:Elektropermanentní upínače

Je tu jen jedna nevýhoda mimo vyšší ceny. Magnetické pole nad elektropermanentním upínačem je nižší, proto si tyto magnetické systémy s nerovnými díly nepoaradí tak dobře jako elektromagnety.
Toto bych jen trochu upravil. Nerovné obrobky se upínají na speciální polové nástavce, které kompenzují tyto nerovnosti.

Jinak co se týká síly držení, tak 80 fréza Ap=3,5 mm bez problému, pokud se to drží alespoň na 2mm bočních dorazech. Problém magnetu není, že by se to z něj urvalo, ale spíš to má tendenci se smykem posunovat, což se dá právě vyřešit malý dorazem.

Používám tento : http://www.earthchain.com/electro-permanent.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
a jsem s ním hodně spokojený.

P.S. na prezentačním videu je i vidět ty speciály na upínání nerovných obrobků.

jasně proto jsem o tom už dříve psal.....stačí i 0,5mm hrana která se následně při otočení třeba srazí 45°. Psal jsem o tom posunutí úmyslně ale pravdivě protože prodejci jsou schopní majitele,investičáky totálně zblbnout a pak se očekává že na magnet upneš tvarovou vložku pro vstřik.formu a budeš dlabat a dlabat jako na upínkách a za dva dny sundáš s přesností všech tvarů +- 0,02. Je to super věc ale brát to s rozumem. Pokud vím tak většinou na tom každý jede jen tloušťky desek apod.
jOE6

12. 9. 2013, 5:18

chb píše:a to u magnetu nevadí, že na obrobku drží špony a nejde je do vypnutí odstranit ? neucpává to frézované drážky ?
samo že to trochu vadí,každá špona která je před nástrojem se může vtáhnout pod a taky je to vidět na povrchu....proto se někde používá vzduch a třeba 3D tvary forem na plasty se potom už ani neleští,povrch se dostatečně hladký.
Já bych ale hlubší drážky na magnetu určitě nedělal,občas se stane že při hrubování špona nástroj pěkně nakopne až se ulomí kousek destičky....záleží taky co obrábíš,obyč.mat.v pohodě ale u nástrojových mat.,otěruvzdorných nerezů nic moc :?
Doghi

12. 9. 2013, 6:15

chb píše:a to u magnetu nevadí, že na obrobku drží špony a nejde je do vypnutí odstranit ? neucpává to frézované drážky ?
Jen bych doplnil, že po odepnutí většina špon se z obrobku uvolní, pokud neobrábíš magneticky tvrdé oceli. Tam je pak potřeba je demagnetizovat.

Re:jOE6

já na tom právě obrábím hrubší věci. Moc tenké věci jsou problematické ohledně slabého upnutí a hlavně problém se šponami, které se musí často odstraňovat, aby nepoškodily nástroj.
SolidWorks 2014 + HSMWorks (Last development version)
Neznám slovo NEJDE. Buď to neumím nebo se mi nechce :D
Odpovědět

Zpět na „pro frézku“