Rotwerk 300 - různé
no to je taky rozumný.. ten palcovej systém musel vymyslet nějakej idiot.. co rozměr to jiný stoupání (až na vyjímky)
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
A jéje
, já ten rozdíl mezi G a W v podvědomí někde mám, ale nikdy mne nenapadlo se na to skutečně kouknout
, tak jsem to za trest spočítal pro těch 14 závitů na palec, které kupodivu stačí pro oba rozměry, co požaduješ, např:
A = 20, B = 70, C = 127, D = 30 - to je další nové kolo
Holt bez té 127-čky se já neobejdu a je to zřejmě na houby

A = 20, B = 70, C = 127, D = 30 - to je další nové kolo
Holt bez té 127-čky se já neobejdu a je to zřejmě na houby

Naposledy upravil(a) Miller dne 7. 6. 2012, 7:51, celkem upraveno 2 x.
Zkus si najit "GearsVB v2.0", to je kalkulator na vypocet kombinaci kol pro ruzna stoupani na tenhle 300 soustruh. Vidis tam kombinaci pouzitych kol a pripadnou chybu v procentech.expertdb píše:Založil jsem toto téma s tím, že bych se občas na něco zeptal, co jsem jinde o malých soustruhách nenašel. Například k řezání závitů na tomto stroji. Je nějak možno vypočítat převody pro palcové stoupání závitů? Vypočítat by to mohlo jít, ale moje matematické uvažování pro to nestačí. Otázkou ještě zůstává zda to průměry ozubených kol dovolí. Dodávaná tabulka je jen pro stoupání metrické. Možná by mohl existovati nějaký prográmek, nevím . ??? Ono by mně pro začátek stačilo umět vytočit 1/2" a 3/4" závit na vodovodní trubce. Díky.
Trebas tady http://www.varmintal.com/alath.htm je na nej odkaz, nekde uprostred stranky. Takove barevne screenshoty.
Do toho softu si upravis, ktera kola mas (kdyz mas nejake vickrat, zadas ho vickrat), jaky mas posuvovy sroub, myslim, ze 1,5 mm a zadas pozadovane stoupani stoupani jako metric (nebo v desetinnem vyjadreni jako inch - zlomky nebere - alespon jsem to neodhalil).
Desetinna tecka se dava mysim jako carka, nevim. Pri chybe to zarve a upadne, takze se musi poustet znova

Ten prográmek vypadá velice dobře. Ale bohužel jen na obrázcích z netu, protože se mně ho nepodařilo zprovoznit. Ať dělám co dělám, tak stale to hlasí chybu, že chybí nějaká language DLL xxxxx. Tak nevím. Stahnul jsem i starší verzi a je to stejné. Škoda. Kdyby byl nějaký nápad.....
Edit: tak jsem ten soubor vb6fr.dll stahnul a nainstaloval a je to ok.
Edit: tak jsem ten soubor vb6fr.dll stahnul a nainstaloval a je to ok.
Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
Tady je výsledek s "tumlíkovo kolama"
Můj závěr: já ten prográmek nepotřebuju, neb mám své obří kolo, díky kterému závity vycházejí na 100%, tak ho zase vymažu - po každém "Calculate" přestal odpovídat můj ESET NOD32 antivir a protože je to tvrďák a spustí se sám znova, tak se nakonec v těch kopiích tak zacyklil, že jsem musel restartovat noťas a trvalo mu to skoro 5 miň, že se vykličkoval
.

Nezkoušel jste někdo "dobastlit" motor na příčný (nebo i podélný ) posuv suportu u těchto prcků ? Nejedná se mně o CNC řízení. Třeba nějaká alternativa tohoto
Kód: Vybrat vše
http://mikesworkshop.weebly.com/cross-slide-motor.html
Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
zkousel,
dobastlit nema smysl aby z toho nevypadavali zmetky a udelat to poradne uz neni tak daleko od kompletniho cnc rizeni
on ten ridici system je jedna z nejlacinejsich polozek cele prestavby
daleko drazsi je ta uprava a mech. komponenty, motory, drivery
dobastlit nema smysl aby z toho nevypadavali zmetky a udelat to poradne uz neni tak daleko od kompletniho cnc rizeni
on ten ridici system je jedna z nejlacinejsich polozek cele prestavby
daleko drazsi je ta uprava a mech. komponenty, motory, drivery
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Na to ,co já na soustruhu udělám, by mně určitě stačilo i to dobastlení
. A chodilo Ti to aspoň trochu,nebo to fakt stálo za h...o? Jde mně především o to mechanické umístění motoru a náhon toho šroubu.

Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
Teď jsem to konečně pochopil s tou přesností, o které hovoříš. Ne,ne já to nechci jako posun nože k obrobku, ale pro případ, kdy potřebuji ( nemaje frézku) stočit čelo o nějakém větším průměru. Tak musím točít kličkou donekonečna tam a zpět, než si ten obrobek srovnám. Proto by mně stačilo jen něco, co bude za mne točít kličkou
tam a zpět. Doposud jsem to dělal akuvrtačkou, no ale to je takové ehm...

Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
akuvrtacka a krokovy motorek z tiskarny ma trosku jinej kroutak
motorek kterej to zvladne a dokaze rezat zavity neco stoji ... lamal jsem si s tim hlavu asi mesic
proste jsem se nedostal do potrebneho rozsahu otacek s krokackem
si to spocitej, prijdes na to
s tou akuvrtackou to mas optimal
motorek kterej to zvladne a dokaze rezat zavity neco stoji ... lamal jsem si s tim hlavu asi mesic
proste jsem se nedostal do potrebneho rozsahu otacek s krokackem
si to spocitej, prijdes na to
s tou akuvrtackou to mas optimal
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nad strojním posuvem pro stáčení čela jsem na svý promě taky uvažoval, někde jsem vypátral fotky kde to bylo udělané zezadu aby to nezavazelo. Docela by se na to myslím hodilo nějaké menší starší servo.
Per aspera ad astra
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jo se servama je to jina to by se dalo jenze to uz je jak rikam pritlac tak 10% k cene a mas CNC a pak to chce zase poradny srouby
to vykuchej tu akusku dej k ni spojku a regulaci a strc to pod suport
na rezani zavitu pouzivej stale ozub kola
to vykuchej tu akusku dej k ni spojku a regulaci a strc to pod suport
na rezani zavitu pouzivej stale ozub kola
Vrátím se zpět k převodovým kolům pro palcové závity. Řešíme s "tumlíkem" potřebný počet kol. Někomu, zde na foru, již kola vyráběl, ale není si jistý, zda stačí kola dvě (55+65zubů) nebo tři (55+65+67)? Kdyby se dotyčný,kterému kola dělal ozval ,moc by mně pomohl s rozhodováním.
Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc