Gravírovací laser

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
kalin.oleg
Kontaktovat uživatele:

19. 6. 2012, 10:11

Sú aj lasery, ktoré sa naištalujú ako tlačiareň (tlačový driver). Tie dokážu tlačiť aj z excelu a teda by som v tomto prípade využil hromadnú korešpondenciu na tlač sériového čísla.
Počas práce s CNC možno fajčiť...
lubbez

15. 9. 2012, 6:37

Tak náhodou jsem zabrousil na tuhletu rubriku a protože mám 30W laser, přidám pár postřehů. Pokud si to nepostavíš sám, Gkód asi nebude. Pokud chceš koupit něco pouze na štítky tak naprostý LOW END je tak za 40t. Já mám 30W 600x300x300 mm a bylo to za 90t, pokud chceš automatické ostření alespoň 5t přidej a tohle vše je Čína, ale se zastoupením a garancí tady v ČR. Amerika se nedá sehnat tak pod 150t. Pak je tady problém s těmi texty, není pravda že musíš použít BMP, krásně to maluje písmena ve křivkách, ale co dodavatel to jiný SW. Vše záleží na počtu těch štítků, mě dělala jedna firma asi před dvěma lety štítky z eloxovaného hliníku, text dvě řádky, velikost 50x20 mm a za kousek si řekli 50kč. Dále je tu problém strojek efektivně ovládat. Laser mám rok a stále objevuji nové věci a to ho mám prakticky na hraní a nikdo mi nesedí za zády a nejebe mne, že mi od ruky nepadají výrobky. No a na závěr ten spotřební materiál na ty štítky taky není levnej. Když se podíváš na cenu A4 černého eloxu tl. 0,5mm tak se ti orosí nejenom čelo.
Odpovědět

Zpět na „Nákup“