NPS - mazlík z Aukra
Ahoj, nevíte plz, bude lepší tu redukci mezi hřídel motoru a Taper pouzdro pro řemenici udělat z automatovky (ocele) nebo z mosazi? O co mi přesně jde, je shrnuto v prvním postu zde (akorát tu rychlou výměnu už jsem oželel). Díky, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Aha, sorry, bude to vypadat jako to silonový cosi tady (maketa budoucí redukce, na který jsem si ověřoval návrh, program a nožíky), jen to ještě přijde podélně z jedné strany rozříznout (a vnější průměr sjet na 28mm, ještě před řezem
). OK, takže ocel, dík!

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Brejtro, já to asi včera poplet, myslel jsem nejspíš bronz (je z toho třeba ten žlutej kroužek tady, jestli se to dá podle fotky rozlišit, nakoupeno ve Feroně), pletu to furt. Měnilo by to něco? Dík, T.
Dnešní fotopříběh (Taper redukce, téměř hotová, ještě upíchnout a podélně říznout; na závit pasuje, ale jestli to celý bude fungovat, to je ještě ve hvězdách):
T.
T.
Zdar, děkuju, byla to prplačka. Na finální průměr je to vždy potřeba sjet víckrát (hrubej úběr je možnej, ale kvůli pružnosti vznikne kužel), chce to ostrej nůž resp. plátek, kterej vezme i stovku, když na to přijde a musí se na to myslet.
Kotouč dorazil (ne, že by to trvalo 3/4 roku, objednal jsem relativně nedávnotumlik píše:Kup od číňana ten nejlevnější diamanťák na ebay, nebo ali a naroubuj to někam na nějaký motor, prostě na něco co se točí dokolaThomeeque píše:Hmm, to z ní zajímavě, ale čím bych to brousil? Mám už btw. docela slušnou sbírku ulámanejch karbidovejch 1/8" (hlavně z vrtáčků na plošňáky), ale to se asi jen tak něčim nevybrousí, co?vem hrníček tak 180 grit..

Díky, T.
Já to asi nebudu umět úplně posoudit, nic o broušení zatim nevim, ale pokusim se. Co se prodejce týče, tak slušnej imho je, poslal to ani ne 24h po zaplacení (podle času na obálce), fotka odpovídá realitě, zabaleno taky zoodpovědně a zrovna včera se pídil po feedbacku.
Trochu jsem koukal na nějaký katalogy, zatim dost zběžně, přišlo mi, že tam píšou něco o cca 20-50m/s (což odpovídá u D100 zhruba 3800-9500RPM) a taky, že by maximální rychlost měla být uvedena na kotouči, že by těch 75?
No, stejně minimálně pro začátek zůstanu někde hodně na spodku, spíš mě vlastně zajímal ten výkon, o tom jsem nikde nic neviděl. Praxe ukáže.
T.
No, stejně minimálně pro začátek zůstanu někde hodně na spodku, spíš mě vlastně zajímal ten výkon, o tom jsem nikde nic neviděl. Praxe ukáže.
T.
nebál bych se ani těch 50m/sThomeeque píše:Trochu jsem koukal na nějaký katalogy, zatim dost zběžně, přišlo mi, že tam píšou něco o cca 20-50m/s (což odpovídá u D100 zhruba 3800-9500RPM) a taky, že by maximální rychlost měla být uvedena na kotouči, že by těch 75?
T.
i kdyby, tak ten hliník se neroztrhne a ten dia povrch bude mít hmotnost (a tím energii) 00nic
když tě to netrefí zrovna do oka, tak ti to nic neudělá
kousek krytu a brejle to řeší
při větších otáčkách to bude líp brousit, spíš bude problém, čím to roztočit, samozřejmě pokud k tomu nedáš měnič
stovky W musí stačit
když přitlačíš a začne to ztrácet otáčky, povolíš a je to ....
bacha aby ti to nešmajdalo
bacha na broušení oceli, měkkou vůbec a nástroje jen líznout hranu načisto po nabroušení na normálním kotouči
ocelí se to zalepuje
oživit se to dá přejetím kouskem obyčejného elektritového kotouče
nějaký povídání je tady
http://www.vtn.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
... dekujeme mistre Testonaku 
To Thomeeque: Pisou tam, ze radialni i axialni hazivost by nemela prekrocit 0,02mm coz v pripade vyroby upinani v mem podani je hodne spatny hi,hi.
P.S. Mas predstavu cim to planujes roztacet ? Skladove zasoby jsou bezne asynchron motory a neco specialniho kupovat neni smyslem bastleni.

To Thomeeque: Pisou tam, ze radialni i axialni hazivost by nemela prekrocit 0,02mm coz v pripade vyroby upinani v mem podani je hodne spatny hi,hi.
P.S. Mas predstavu cim to planujes roztacet ? Skladove zasoby jsou bezne asynchron motory a neco specialniho kupovat neni smyslem bastleni.