Moje frézka na balsu ... TRON
Kupoval jsem nějaké ve slevě na pracovní stůl a ty byli prohlé všechny co tam měli ale na tom stole mi to až tak nevadí...Ono většinou pod tou lamino vrstvou je ještě vrstva mdf a jádro je až z dřevotřísky.
Kupoval jsem i nějaké zbytky (cca 1m) a i ty jsou mnohdy prohnuté. Píšu to zde pro to, aby si případní kupující dali bacha a nespoléhali na to, že ty desky jsou vždy rovné..
Kupoval jsem i nějaké zbytky (cca 1m) a i ty jsou mnohdy prohnuté. Píšu to zde pro to, aby si případní kupující dali bacha a nespoléhali na to, že ty desky jsou vždy rovné..
Řešil už někdo z vás koncové spínače na Trona?
Jestli dobře počítám, bude jich potřeba osm. A já osobně je určitě chci, protože tuším, že při havárii mají KM sílu ohnout tu naheftovanou plechovou kostru. A elektronika je "umí", takže je to jen otázka trochy drátu a samotných spínačů.
Nechci žádnej HiEnd, stačí obyčejné mechanické. Tuším, že tu byla dříve řeč o SM05S04A z http://www.ezk.cz/e-shop/select.php?sad ... ozsah=vse2 Co na ně říkáte?
Radek
Jestli dobře počítám, bude jich potřeba osm. A já osobně je určitě chci, protože tuším, že při havárii mají KM sílu ohnout tu naheftovanou plechovou kostru. A elektronika je "umí", takže je to jen otázka trochy drátu a samotných spínačů.
Nechci žádnej HiEnd, stačí obyčejné mechanické. Tuším, že tu byla dříve řeč o SM05S04A z http://www.ezk.cz/e-shop/select.php?sad ... ozsah=vse2 Co na ně říkáte?
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Mam je fungujou OK a když sundáš ten plech jsou dokonale přesně ale musíš k nim dojíždět velmi pomalu to se dá nastavit v Machu. Na Ebay jsou za třetinovou cenu po deseti. Napiš syslovi ma jich par nasyselno a zapojit a napípat v machu to umí i po slepu:)
Naposledy upravil(a) Aeroomni dne 16. 2. 2009, 8:39, celkem upraveno 1 x.
V tuto chvíli mi nejde o přesnost, ale o odolnost při najetí v plném záběru. Prostě když rozjetý portál najede na konec X osy, aby ten plech ochránil samotný spínací element a mašina zastavila.Aeroomni píše:Mam je fungujou OK a když sundáš ten plech jsou dokonale přesně ale musíš k nim dojíždět velmi pomalu to se dá nastavit v Machu. Na Ebay jsou za třetinovou cenu po deseti.
Radek
P.S.: Přesné najíždění na nulu ať už jakékoliv jsem doposud nepoužil. Při mém modelářském obrábění dřeva to považuju za zbytečné a "nulu" zadávám pro každý upnutý kus materiálu ručně po "ťuknutí" nástrojem.
Ono to je dobré mít stůl najetý na koncáky na začátku v systému. Když pak zadáš nulu nekde uprostřed a Mach vidí žes to blbě odhad a přejel bys hranici tak to zahlásí a ušetříš materiál a nervy jestli to na konci vyjde:) Stojí to za to si s tim pohrát. Přesný jsou pak optický ale tam horzí že se zapráší nebo polejou a nezafungujou chce to je dobře přikrejt a najít jim šikovný místo
koukni sem obrázky uplně dole
http://dilna.aeroomni.com/cnc2/
koukni sem obrázky uplně dole
http://dilna.aeroomni.com/cnc2/
Aký máte názor na jazyčkové kontakty v sklenenej trubičke? Kontakty sa spínajú priblížením permanetného magnetu. Netuším aká je tam presnosť, ale nehrozí ani mechanické poškodenie, a nevadí ani zaprášenie dreveným prachom.
- Zdenek Valter
Pokud nepracuješ se železem či jinými magnetickými kovy tak by to jít mělo.palojak píše:Aký máte názor na jazyčkové kontakty v sklenenej trubičke? Kontakty sa spínajú priblížením permanetného magnetu. Netuším aká je tam presnosť, ale nehrozí ani mechanické poškodenie, a nevadí ani zaprášenie dreveným prachom.
Kluci se tu taky bavili o Halových sondách což je vlastnostmi podobné.
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
Mě stačí šestrawen píše:Řešil už někdo z vás koncové spínače na Trona?
Jestli dobře počítám, bude jich potřeba osm. ...
Radek

wolf
Chci. Říkám si, že ty drobné mě nevytrhnou, jistota je kulomet...
Když by už došlo k havárii systému, urvala se řemenice (mám je chycené jen M5 červem), rezešel se portál... ať je to raději na obou stranách.
Alespoň budu mít jistotu, že se to nestane
Jaké spínače použiješ ty?
Radek
Když by už došlo k havárii systému, urvala se řemenice (mám je chycené jen M5 červem), rezešel se portál... ať je to raději na obou stranách.
Alespoň budu mít jistotu, že se to nestane

Jaké spínače použiješ ty?
Radek
Promiň, nevím, jestli jsem pochopil jejich funkci správně - mechanicky se sepne jazýček něčím, co se pohybuje rovnoběžně se snímačem? To bude chtí dosti přesnou montáž a zakrytování před nečistotami, ne?cncp100 píše:mohu nabídnout 8ks malých snímačů.
http://217.19.37.249/cz/product.asp?cat ... roduct=538
Radek
Právě že vůbec ne. Je to vlastně to samé jako hall. Reaguje na magnet. Při sepnutí se rosvítí malá LEDka. nějaké extra zakrytování není třeba. Je to celé zalité v plastu.
- Zdenek Valter
Spínací kontakt jazýčkového relé je buď zataven ve skleněné baňce nebo zalit v plastu. Přímo k němu se nečistoty určitě nedostanou.cncp100 píše:Právě že vůbec ne. Je to vlastně to samé jako hall. Reaguje na magnet. Při sepnutí se rosvítí malá LEDka. nějaké extra zakrytování není třeba. Je to celé zalité v plastu.
To sú snímače bežne používané na pneumatických valcoch . Na nich je drážka , a tým sa sníma napr .poloha na kraji , alebo sa prejdením okolo neho aktivuje nejaká reakcia - činnosť . K aktivácii je potrebný magnet, štandartne namontovaný v pneumatických valcoch ... Dobrý tip !
přesně tak. Výhodou je malá zástavba, zalití v plastu a optická signalizace sepnutí.