Magiho výzkumný ústav

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
origosch

15. 8. 2014, 8:26

Lopatky sice rovné jsou, ale má to spirální skříň a tam když změníš směr, tak se sníží účinnost a to tak, že velmi.
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2014, 9:40

origosch píše:Lopatky sice rovné jsou, ale má to spirální skříň a tam když změníš směr, tak se sníží účinnost a to tak, že velmi.
No tak to bude ono, tzn. odpoledne shodím řemen (i když to nebude dobíjet) a zkusím čerpadlo točit malým elektromotorem.
Naložíme mu 9kW a uvidíme jak se to bude celé chovat.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2014, 11:26

A nebo tam na zkoušku nasadím servočerpadlo a původní řemen, a bude to nejjednodušší zkouška.
Termostat už leží úplně nový přede mnou.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Root

15. 8. 2014, 11:45

Možná blbý nápad a co překřížit řemen by nějak nešlo.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2014, 12:03

Možná by tam šel nasadit původním způsobem bez servočerpadla, ale záleží kolik dovolí napínací kladka jít ještě nahoru, aby řemen neběhal sám po sobě.
Každopádně bude úplně jiná délka řemenu.
Kruci teda to sou zas problémy :x
Přílohy
KIF_8740.JPG
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2014, 12:11

azamo píše:Ta teplota je i na 98 ještě v pohodě . Některé opely to mají nastavené až na 103 stupňů . Spíš jde o to aby nezačala vřít voda to je pak průser začnou se tam tvořit vzduchové kapsy a přehřeje se v těch místech .
Pokud máš chladící okruh uzavřený a víčko na nádobce které otvírá až třeba na 1.2 bar. tak 98 není žádný problém . Je dobré ten motor zastavovat když má třeba 85 , když to vyženeš na 100 a pak hned zastavíš ,
tak přestane kolovat voda a taky se to může přehřát .
Na tohle pamatuje Comap, při povelu Stop odfázuje a pak ještě nastavený čas dochlazuje na volnoběh (tohle je aktuální hlavně u přeplňovaných motorů).
Velké mašiny v práci dochlazují 2 minuty.
Okamžitý stop je pouze při ztrátě mazacího tlaku, ale i toto vše se dá libovolně nastavovat.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2014, 4:36

S dokonalým uspokojením si dovoluji konstatovat, že to skutečně bylo způsobeno tím opačně se točícím čerpadlem.
Tímto mockrát děkuji pánům Testone a Origosch za nakopnutí - samosřejmě to byla má chyba.
S tím že čerpadlo ve spirání skříni má nižší výkon jsem samosřejmě počítal, ale furt jsem věřil tomu že na cirkulaci vody motorem musí dostačovat.
Takže teď to běhá se servočerpadlem a původním řemenem, zkusím objednat o 20mm kratší řemen a mělo by to fungovat zase bez servočerpadla a už správným směrem.
Teď při 9kW teplota okolo 75st.C a i spodní trubka na chladiči horká.
origosch

15. 8. 2014, 9:49

On ten diesel aby uchladil hlavně hlavu potřebuje v cirkulaci pořádnej kalup.
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 8. 2014, 7:39

Tak teda asi finito
https://www.youtube.com/watch?v=SbxWzFb ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Přílohy
KIF_8782.JPG
KIF_8781.JPG
KIF_8780.JPG
KIF_8778.JPG
KIF_8777.JPG
KIF_8776.JPG
KIF_8775.JPG
KIF_8774.JPG
KIF_8773.JPG
KIF_8771.JPG
KIF_8770.JPG
KIF_8769.JPG
KIF_8768.JPG
Prot

17. 8. 2014, 9:16

Dobra prace :wink:
Root

18. 8. 2014, 7:09

Blahopřeju k dokončení moc pěkné.
pavlaxy

18. 8. 2014, 7:58

Také gratulace k zdárnému dokončení díla :D :P
Moc hezké a dotažené v celkem krátkém čase .
Prošla jsem si to znova od začátku a jsi houževnatý konstruktér .
Jakou odhaduješ pohotovostní hmotnost soustrojí ?
Neuvažuješ přidat možnost připojení na topnou soustavu domu ...
Až mě definitivně opustí moje Saxo 1,5D zůstane nevyužitý motor a lákavá představa užitečného soustrojí :)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

18. 8. 2014, 10:10

Hoja hoja, ještě jednou díky za pochvalné komentáře.
Pohotovostní hmotnost bude přesně zvážena v momentě, kdy dojde k definitivnímu přeložení na autovlek.
Kdysi dávno na vojně jsem si "vypůjčil" ruskou jeřábovou váhu do 2t (takový veliký mincíř), tzn. toto není problém zjistit.
K přeložení dojde v momentě kdy budou osazeny měřící proudová trafa, přehozen řemen za ten správný a opět odstraněno servočerpadlo.

O využití tohoto stroje jako KJ rozhodně neuvažuju, protože:
a) není vybaven spalinovým výměníkem (tím pádem tepelná účinnost je v háji) - není zařízen na KVET
b) není schopen spalovat alternativní paliva
c) ani alternativní paliva jako je řepkáč nebo průmyslový hovězí tuk mi v předchozím testování nevycházely ekonomicky dobře
d) není legislativně dost dobře možné takovýto samodomo-stroj provozovat oficiálně v režimu KVET a pobírat na něj podporu od OTE.
e) pokud nefunguje podpora od OTE je celé provozování paralelního zdroje nesmysl (platí pro všechny FVE, BPS atd.)
f) paralelní provoz se sítí v režimu "dodávka" není možný protože Inteli Lite AMF25 od ComApu neumí fázovat (nemá synchrotakt - je to kontrolér určený pro automatický záskok - Automatic Mains Failure), musel by být použit kontrolér Inteli Compact NT (ten toto umí ale stojí jednou tolik peněz).

Zkrátka a dobře, za tu dobu co provozuju v práci dvě naše 150kW berušky od Tedomu o tomto jednou napíšu knihu, bude se jmenovat: "kterak hloupý Honza s větrnými mlýny bojoval". :D :D
Pro neznalé problematiky podotýkám že je to vždy jen a pouze boj na legislativní bázi, nikoliv technické (zde je vše dávno v pohodě vyřešeno).
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

20. 8. 2014, 6:11

To je komedie s tím řemenem, 5PK950 je krátkej a 5PK960 je dlouhej tak myslím že 5PK955 už musí být on.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

20. 8. 2014, 9:55

Dneska odpoledne jsem zkusil jen tak ze srandy na centrálu zapojit kompresor Orlík 4kW a musím říct že z toho mám velmi rozpačitý pocit.
Motor 4kW při tvrdém rozběhu (podotýkám že při nulovém tlaku ve vzduchojemu) s tou Feldou 1,9 teda zacvičí hodně fest.
Otáčky soustrojí při rozběhu spadnou až na 900, Heinzmann jde okamžitě na plný plyn, černý kouř z výfuku, toto celé trvá cca 2 vteřiny, dál už je Heinzmann cca na půl plynu a motor už jede v pohodě, což je dobré ale přeci jenom jsem takový záběr při rozběhu 4kW nečekal. To znamená že při rozběhu hydrogenerátoru 12kW, který pohání stěnovou diamantovou pilu (což je v plánu otestovat jako budoucí kšeft) bude nutný softstartér.
Naštěstí myslím dopředu a jeden třífázový softstartér na 22kW zn. Solcon leží přede mnou na stole.
Je fakt že při rozběhu konkrétně tohoto Orlíku 4kW do tlaku už s tím bojuje i 63A deion (vydává bzučivý zvuk), který mám jako hlavní jistič na baráku.
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“