2. 10. 2022, 12:01
Slyšel jsem takovou příhodu.
Hospoda 3. cenové skupiny. V ní sedí borec, 2 metry, paži má silnější než já stehno, bývalý boxer.
Je o něm známo, že je žárlivý.
Je tam taky druhý borec, metr šedesát. A s ním tam sedí "kamarádi", kteří ho pobízejí a popichují: "hele, řekni tomu chlapovi, že je paroháč. Že jeho stará dá každému a všichni se mu smějou. A že má navíc křivý nos. On je sice velký, ale je to posera a nic si nedovolí. A kdyby něco, tak my ti pomůžeme. A když mu to řekneš, tak my se s tebou budeme ještě víc kamarádit."
Tak ten střízlík to teda jde říct tomu velkému. On ho varuje "hele, nech si takové kecy". Je nasraný, ale dál si pije svoje pivo.
Ale kámoši pořád pobízejí toho malého.
Tak on zase jde za tím velkým a opět "je to flundra a ty jsi paroháč a smrdí to z huby".
On zase "hele, fakt toho nech, nebo dostaneš po rypáku".
Kámoši ho ale furt popichují, tak malý zase jde za velkým "a jsi paroháč, jsi a jsi a jsi".
Načež ten velký se nasere a tomu malému ubalí facku.
Kamarádi toho malého začnou okamžitě povykovat "agresor, agresor, nevyprovokovaně napadl naprosto našeho nevinného a děsně milého kamaráda, který by jinak ani mouše neublížil, všichni musíme toho zlého velkého odsoudit".
A začnou se míchat do té bitky. Sami na toho velkého útočit nechtějí, protože nechtějí taky dostat po hubě. Ale různě mu strkají klacky pod nohy, sypou mu hrách, tomu malému podávají do ruky flašky aby s nimi toho velkého třískal po hlavě a naopak před tím velkým seberou všechno, čím by mohl praštit toho malého.
Nevím, jak to celé dopadlo. Ten, co mi to vykládal, se mě ptal, co si o tom myslím. Kdo je agresor a kdo za to může.
Tak jsem mu řekl, že technicky je asi agresor ten velký, který dal první ránu. Ale že hlavním viníkem celého toho konfliktu jsou ti "kamarádi", co popichovali toho malého. A ten malý pak proto, že byl idiot a nechal se hloupě vyprovokovat.