Také ten kolík
Chvění TOS SU32 a dělá vlny na obrobku
Josef109. dík za fajn příspěvek. Taky už jsem potkal leccos, ale takový "štěstí" jsem teda neměl.
ovi-ivo: zcela s tebou souhlasím. Kolik lidí na tom bylo v 17ti líp... a co si budem povídat. Mě v 17ti spíš zajímalo spíš, jakou sukni zvednu, kam půjdu na pivo a kam si pojedu zajezdit na motorce (motokros), než poslouchat co a jak mám dělat na internetu
.
Plno lidí (s vyjímkou Milanů, Zbýňi a Jerguše) tu má plnou hubu keců, jak a co má kdo dělat - zejména u soustruhů a frézek. Tam je každý mistr (když se jedná o čínskej multifix nebo VBD), radeko a kovaný fuj. Přitom doma osobně nejradši upichuju těma kovanýma (na klasice), to že bych neměl na plátkový (mám jich taky "pár"), se říct nedá . U brusek už je to horší (to každej dělá, že nic nevidí) a nedejbože nějaký "neznámý" technologie. Všiml sis toho?
ovi-ivo: zcela s tebou souhlasím. Kolik lidí na tom bylo v 17ti líp... a co si budem povídat. Mě v 17ti spíš zajímalo spíš, jakou sukni zvednu, kam půjdu na pivo a kam si pojedu zajezdit na motorce (motokros), než poslouchat co a jak mám dělat na internetu
Plno lidí (s vyjímkou Milanů, Zbýňi a Jerguše) tu má plnou hubu keců, jak a co má kdo dělat - zejména u soustruhů a frézek. Tam je každý mistr (když se jedná o čínskej multifix nebo VBD), radeko a kovaný fuj. Přitom doma osobně nejradši upichuju těma kovanýma (na klasice), to že bych neměl na plátkový (mám jich taky "pár"), se říct nedá . U brusek už je to horší (to každej dělá, že nic nevidí) a nedejbože nějaký "neznámý" technologie. Všiml sis toho?
Já jsem amatér furt a nikdy strojař nebudu, ale když první napíše dej fotku, mladá generace je s founem srostlá, a ono nic, druhej napíše dej fotku, třetí, čtvrtej jakbysmet a dočkáme se jí asi na desátý stránce, tak se nezlob, já bych v 17ti už držel facku abych se vzpamatoval.ovi-ivo píše: ↑16. 4. 2026, 7:07 Vždyť mějte s klukem soucit a nebuďte tak zapšknutý jak starý pany!! Nebo ste se už narodili jako profi strojaři???
Chtěl bych vidět vás odborníky jako strojařský ucha coste prováděli za zhovadilostinebo ste se narodili zkušení?
Všichni si pořád stěžují jak ta mladá generace se nechce učit na klasice a chtějí jen stát za 60 u cnc a tady máme jednoho začínajícího co má chuť točit kličkama a něco vytvořit a vy ho tu jebete jak svoje starý![]()
A když poradíš A, on řekne že udělá B nebo D, tak už by mě mistr hnal svinskejm krokem
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz