Chvění TOS SU32 a dělá vlny na obrobku

Vse o konvencnich strojich, nic o jejich prestavbe na cnc
Odpovědět
Aris

16. 4. 2026, 7:33

Také ten kolík
IMG_0925.png
stanik84

16. 4. 2026, 7:34

Josef109. dík za fajn příspěvek. Taky už jsem potkal leccos, ale takový "štěstí" jsem teda neměl.

ovi-ivo: zcela s tebou souhlasím. Kolik lidí na tom bylo v 17ti líp... a co si budem povídat. Mě v 17ti spíš zajímalo spíš, jakou sukni zvednu, kam půjdu na pivo a kam si pojedu zajezdit na motorce (motokros), než poslouchat co a jak mám dělat na internetu :-D.
Plno lidí (s vyjímkou Milanů, Zbýňi a Jerguše) tu má plnou hubu keců, jak a co má kdo dělat - zejména u soustruhů a frézek. Tam je každý mistr (když se jedná o čínskej multifix nebo VBD), radeko a kovaný fuj. Přitom doma osobně nejradši upichuju těma kovanýma (na klasice), to že bych neměl na plátkový (mám jich taky "pár"), se říct nedá . U brusek už je to horší (to každej dělá, že nic nevidí) a nedejbože nějaký "neznámý" technologie. Všiml sis toho?
Charon
Sponzor fora

16. 4. 2026, 8:08

ovi-ivo píše: 16. 4. 2026, 7:07 Vždyť mějte s klukem soucit a nebuďte tak zapšknutý jak starý pany!! Nebo ste se už narodili jako profi strojaři???
Chtěl bych vidět vás odborníky jako strojařský ucha coste prováděli za zhovadilosti :lol: nebo ste se narodili zkušení?
Všichni si pořád stěžují jak ta mladá generace se nechce učit na klasice a chtějí jen stát za 60 u cnc a tady máme jednoho začínajícího co má chuť točit kličkama a něco vytvořit a vy ho tu jebete jak svoje starý :roll:
Já jsem amatér furt a nikdy strojař nebudu, ale když první napíše dej fotku, mladá generace je s founem srostlá, a ono nic, druhej napíše dej fotku, třetí, čtvrtej jakbysmet a dočkáme se jí asi na desátý stránce, tak se nezlob, já bych v 17ti už držel facku abych se vzpamatoval.
A když poradíš A, on řekne že udělá B nebo D, tak už by mě mistr hnal svinskejm krokem :? A to udělá několikrát za sebou... To asi tak k té zapšklosti k mladé generaci :!:
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Odpovědět

Zpět na „konvenční soustruhy“