corona virus - obecna diskuze
... K jejímu transportu do všech zemí by byl zapotřebí prostor odpovídající ekvivalentu 8000 velkokapacitních letadel Boeing 737 Jumbo JetMart_68 píše: ↑10. 9. 2020, 12:54 a už se nám to krystalizuje..tak třeba nakonec Boing nezkrachuje, zaplatíme to hezky všichni
https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... 7-40335917
...
No oni sice plánují přejmenovat MAXe na něco jiného, ale že zrovna na "Jumbo Jet", to je docela nečekané...
Naposledy upravil(a) Mex dne 11. 9. 2020, 10:15, celkem upraveno 1 x.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/
O tomhle jsem driv mluvil.
Kdyz nebudu rozlisovat na co kdo umrel, jen vezmu celkovou umrtnost za posledni leta tak letos je tam obrovskej peak. Takze krom typickeho kazdorocniho zimniho peaku je tam jeste vyznamny narust. Kdyz veznu vpotaz ze se k nam covid dostal na zacatku roku. A predstavim si co to udela s nadchazejicim zimnim peakem. Neprijde mi to jako bezna chripka. Vychazi mi to jako by jsme tu meli "dalsi chripku" s podobnou schopnosti zabijet. Takze odted 2x vetsi mnozstvi umrti. Skoda ze se to nepovedlo potlacit vcas.
O tomhle jsem driv mluvil.
Kdyz nebudu rozlisovat na co kdo umrel, jen vezmu celkovou umrtnost za posledni leta tak letos je tam obrovskej peak. Takze krom typickeho kazdorocniho zimniho peaku je tam jeste vyznamny narust. Kdyz veznu vpotaz ze se k nam covid dostal na zacatku roku. A predstavim si co to udela s nadchazejicim zimnim peakem. Neprijde mi to jako bezna chripka. Vychazi mi to jako by jsme tu meli "dalsi chripku" s podobnou schopnosti zabijet. Takze odted 2x vetsi mnozstvi umrti. Skoda ze se to nepovedlo potlacit vcas.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
pokud nebyl Covid-19 "vytvořen" uměle v laboratoři, tak ho poslala nějaká vyšší moc jako součást evoluce, ten kdo ho má dostat a zemřít na něj tak se tak stane i kdyby 100 x ekonomiku zastavili. Včera v TV byl rozhovor s pánem na lůžku 84 let, který se zotavuje, tzn není rovnítko mezi tím jestli máš nebo nemáš smůlu, je nás tu moc a chováme se k planetě jako hovada, takže taková probírka tu bude teď napořád, buď budeme panikovat a zemřeme na strach a hlad nebo se budeme chovat jinak. Já třeba už držím dietu..pro mě je Covid-19 v určitém smyslu pozitivní věc, pro politiky a finančníky je to nástroj jak držet lidi v lajně když už jim nemají co nabídnout.
Zase tak obrovský nárůst to nebyl, jen kolem 1,5. A v porovnání s rokem 2017 jen 1,3. A kdo ví, kolik lidí zemřelo na paniku a nedostatek lékařských kapacit, které byli zaměstnáni a omezeny covidem. A jak účinné byli ty opatření, to se taky nedozvíme. Co víme na jisto, je že je to obrovský kšeft a perfektní možnost jak nás ukrátit na občanských svobodách.
je to graf s malym rozsahem, neni tam hen ta praseci a ptaci chripka atd., takovej graf na miru potrebam, bylo by opravdu zajimave, mit cisla, kde budou lide, kterym kvuli sienstvi nebyly provedeny lekarske zakroky vcas a stalo se to pro ne fatalni, coz z casti muze korespondovat s navysenim oneho peaku
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Blbe sis to precetl tam neni zadna nemoc to je proste jen pocet mrtvych v danem obdobi.
Jestli myslis to ze to jde malo do historie jiste pujdou dohledat data i vic nazpet. Pls zkus dohledat aby jsme se neceho dobrali. Ja musim ted odjet
Jestli myslis to ze to jde malo do historie jiste pujdou dohledat data i vic nazpet. Pls zkus dohledat aby jsme se neceho dobrali. Ja musim ted odjet
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
https://www.macrotrends.net/countries/W ... death-rate
Tohle je zajímavý graf. V roce 1950 zemřelo celosvětově 20 lidí z tisíce a dnes jen 7,6 lidí z tisíce. Tak to není nic překvapivého, tenkrát byl třetí svět skutečně ve stavu, v jakém si ho dodnes představujeme.
Pro Německo 1960-2020 se to drží kolem 8-9/1000. Podobné to nejspíš bude u nás. Nějaký krátkodobý pík na to nebude mít vliv. I když není to nějaký divný? Aby tenhle údaj platil, museli bychom se v průměru dožívat 110 let. Koukám, že je nějaká hrubá úmrtnost a standartizovaná úmrnost. Kdo se v tom má vyznat.
Nemám čas to študovat, musím jít vydělávat na chleba.
Tohle je zajímavý graf. V roce 1950 zemřelo celosvětově 20 lidí z tisíce a dnes jen 7,6 lidí z tisíce. Tak to není nic překvapivého, tenkrát byl třetí svět skutečně ve stavu, v jakém si ho dodnes představujeme.

Pro Německo 1960-2020 se to drží kolem 8-9/1000. Podobné to nejspíš bude u nás. Nějaký krátkodobý pík na to nebude mít vliv. I když není to nějaký divný? Aby tenhle údaj platil, museli bychom se v průměru dožívat 110 let. Koukám, že je nějaká hrubá úmrtnost a standartizovaná úmrnost. Kdo se v tom má vyznat.

rikam, ze kvuli viru se neudelalo spoustu lekarskych zakroku, coz melo za nasledek, ze ti lide umreli drive, nez kdyby jim byl zakrok ucinen, takze neumreli treba za rok ci dva, ale na jare a to se mohlo nemalou merou podilet na spicce v grafu
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Noste fakt roušky!
Jinak dopadnete jako Hamáček
Asi nějaké nové příznaky
https://www.facebook.com/david.fikrle.5 ... tion=group
Jinak dopadnete jako Hamáček

Asi nějaké nové příznaky

https://www.facebook.com/david.fikrle.5 ... tion=group
Dneska mi volala baba z hygieny, ze chteji prijit na kontrolu a buzerovat kvuli zdravotnim prohlidkam zamestnancu, ze jsem mel v umyvarne nejaky nasakavy povrch podlahy nebo co a podobne kraviny. Ale ze nestihaji testovat a trasovat, ze maji bordel v poctech nakazenych protoze pry nejsou lidi na aktualizace databazi, ze musi nasazovat armadu je jim jedno, na buzeraci zivnostniku si cas vzdycky najdou.