CNC z "polymerbetonu"

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
fmodel
Kontaktovat uživatele:

3. 4. 2016, 11:20

:roll: bylo odpovězeno ,polymerbeton lze za určitých podmínek zvládnout amatersky (jednoduché formy proti formám na litinu ),ale má svá specifika.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Andrew

9. 4. 2016, 11:32

Byla zde otázka na velikost základny noh původního portálu. Rozměr je cca. 146x53mm.
Co se týče toho, proč jsem se nesnažil původní portál opravit je ten, že bych musel najít člověka na zaškrábání portálu, či někoho na přefrézování. Následně bych musel nějak zajistit spodní plotnu v noze portálu a pak se to celé snažit znovu ustavit. I když by se tohle vše povedlo, tak bych stále neměl žádnou referenční hranu pro lineár, jelikož ty zapuštěné plotny jsou malé. Navíc stále hrozilo riziko, že se ten portál klidně rozsype někde jinde, rozhodně v něj nemám důvěru.
Výroba nového portálu byla pro mě mnohem rychlejší, jednoduší a bezpečnější cesta. Mám jistotu v geometrii, referenční hranu pro každou kolejnici, což znamená, že osazení mi zabralo asi 30min (dělal jsem to poprvé) a nepotřeboval jsem žádné dolaďování. Jednoduše jsem předepnul stahovákem jednu kolejnici proti referenční hraně a přes momentový klíč ji postupně utáhnul a to samé jsem udělal pro druhou kolejnici. Poté jsem vše proměřil přes hodinky a rovnou sestavil. Nebylo nutné žádné dolaďování, což by se rozhodně nemohlo říct o opraveném portálu i kdyby to vše vyšlo správně. Výsledek nového portálu po zmíněném usazení (bez nějakého laděni) jsem již ukazoval na videu dříve.
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“