No a já už trčím v jedné firmě 20 let. Teď v pátek budu mít výročí, jsem pozván k řediteli, kde mi potřese pravicí a předá obálku s litrem za každý rok u firmy.Polesovsky píše: ↑28. 7. 2019, 11:24Osobni problem majitele Tecpy. Po case se znelibite a majitel zacne Vama pohrdat. Proste zneprijemni pracovni den a Vy dobrovolne date vypoved.![]()
Pracovni doba 8 hod denne??? Idealne 9 az 10 hodin a pokud - tak se chodi i v soubotu i nedelu.
Ano jsou i dny kdy neni do ceho pichnout. To vsak zalezi na Tescanu - hlavni zakaznik, ktery si stavi uz vlastni vyrobni prostory v Kohoutovicich.![]()
Ako ste na tom so zákazkami? ( ide kríza)
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
[/quote]
No a já už trčím v jedné firmě 20 let. Teď v pátek budu mít výročí, jsem pozván k řediteli, kde mi potřese pravicí a předá obálku s litrem za každý rok u firmy.
[/quote]
Tak toho si važ , teď šel kolega u nás po 40 letech ve firmě do důchodu a ředitel se vůbec neobtěžoval . Na vánoce rozešle jen těm co mají firemní meil , blahopřání a tím to pro něj skončí .
No a já už trčím v jedné firmě 20 let. Teď v pátek budu mít výročí, jsem pozván k řediteli, kde mi potřese pravicí a předá obálku s litrem za každý rok u firmy.
[/quote]
Tak toho si važ , teď šel kolega u nás po 40 letech ve firmě do důchodu a ředitel se vůbec neobtěžoval . Na vánoce rozešle jen těm co mají firemní meil , blahopřání a tím to pro něj skončí .
-
Vse je o lidech.
Ve firme Brnosmalt, pozdeji Elplast a jeste pozdeji Beghelli-Elplast byl gen reditel pan Vyhlidal. Jak odesel do duchodu tak nas makaroni zrusili a ted maji misto nas sklad Cinskych vyrobku.
To byla drive parada. Na svadbu jsem dostal od reditele do obalky jeden mesicni plat navic, Svicu (rozluckovou) celou zaplacenou v hospode a nekolik svatebnich daru od kolegu.
Odchod kolegy do duchodu - tucna obalka + zaplacena trachta v hospode.
Ve firme Brnosmalt, pozdeji Elplast a jeste pozdeji Beghelli-Elplast byl gen reditel pan Vyhlidal. Jak odesel do duchodu tak nas makaroni zrusili a ted maji misto nas sklad Cinskych vyrobku.

To byla drive parada. Na svadbu jsem dostal od reditele do obalky jeden mesicni plat navic, Svicu (rozluckovou) celou zaplacenou v hospode a nekolik svatebnich daru od kolegu.

Odchod kolegy do duchodu - tucna obalka + zaplacena trachta v hospode.
Je to strašně individuální, někde fakt žijou myšlenkami jak v minulém režimu, nebo v divokých devadesátkách, jako že hlídají příchod, odchod a za každého prej číhá deset dalších náhradníků u vrátnice.
Nejhnusnější, co jsem ale viděl bylo, že sice proplatili zaměstnancům přesčasy a diety, ale o stejnou částku jim strhli Vánoční odměnu. Jednalo se přitom o firmu s ročním ziskem přes mega na člověka. Jeden dotyčný, dost dobrý pracovník, se to ale pak dozvěděl a dal okamžitě výpověď a vedení vůbec nechápalo proč. Pro ně je přesčas+dieta = odměna.
Nejhnusnější, co jsem ale viděl bylo, že sice proplatili zaměstnancům přesčasy a diety, ale o stejnou částku jim strhli Vánoční odměnu. Jednalo se přitom o firmu s ročním ziskem přes mega na člověka. Jeden dotyčný, dost dobrý pracovník, se to ale pak dozvěděl a dal okamžitě výpověď a vedení vůbec nechápalo proč. Pro ně je přesčas+dieta = odměna.
MAS FU2A, TOS SM16A
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To je milý benefit. Třeba univerzita v Berkeley tím takhle povzbuzuje zaměstnance k lepším výkonům
https://www.dailycal.org/2015/06/08/nob ... ity-drive/
Aleš Procháska
Jenže tam není žádný laureát. Tam mají jména jen lháři a donašeči. Vlastně taky motivace....prochaska píše: ↑29. 7. 2019, 8:29 To je milý benefit. Třeba univerzita v Berkeley tím takhle povzbuzuje zaměstnance k lepším výkonům
Záleží na kontextu: někde jsou domácí vajíčka z volného výběhu na dvorku skoro nedocenitelný bonus (dejme tomu v Praze), jinde to může být skoro urážka (dejme tomu jakákoliv venkovska lokalita) - ale jak to má ten cizinecký kindermanagement sakra rozeznat, že ...

Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Ahoj,
tak ako by ste zhodnotili sucasny stav v strojarskom odvetvi? Resp. ako by ste ho zhodnotili od doby, co som tu temu zakladal? My zatial pracujeme, niekedy to vyzera tak, ze sa nestiha, ale stale citit to napatie. Kamarat, ktory sklada linky a ma zopar ludi pod sebou mi akurat hovoril, ze to zacina doliehat uz aj na nich. Nemci sa im zmienili, ze najhorsi dopad by mal zacat uz v oktobri (10. mesiac) . Samozrejme, uz sa o tom nejaky cas zmienuju aj v TV (spravy atd.) Firmy v okoli trú biedu. Ked aj je nejaka zakazka, tak sa bud nevyjde alebo sa robi na naklady.
tak ako by ste zhodnotili sucasny stav v strojarskom odvetvi? Resp. ako by ste ho zhodnotili od doby, co som tu temu zakladal? My zatial pracujeme, niekedy to vyzera tak, ze sa nestiha, ale stale citit to napatie. Kamarat, ktory sklada linky a ma zopar ludi pod sebou mi akurat hovoril, ze to zacina doliehat uz aj na nich. Nemci sa im zmienili, ze najhorsi dopad by mal zacat uz v oktobri (10. mesiac) . Samozrejme, uz sa o tom nejaky cas zmienuju aj v TV (spravy atd.) Firmy v okoli trú biedu. Ked aj je nejaka zakazka, tak sa bud nevyjde alebo sa robi na naklady.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak samozrejme kdyby vsichni normalne makali a nesejckovali krizi tak by krize tezko mohla prijit
ale to neni v zajmu tech co na ni vsadili a potrebuji urychlit proces protoze se nemuzou dockat svych penez
ale to neni v zajmu tech co na ni vsadili a potrebuji urychlit proces protoze se nemuzou dockat svych penez
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
No spíš kdyby si EUkomise nedávala cíle které zhuntujou Evropský průmysl čímž pomůžou Indům protože na Čínu už dávno nemáme ať se nám to líbí nebo ne .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no samozrejme
ja chtel jen rict ze sejckovani a privolavani krize nam tu nikomu nepomuze
tem par co na ni vsadili jiste ale nam ne
chce to spis makat a zajistit se na horsi casy
ja chtel jen rict ze sejckovani a privolavani krize nam tu nikomu nepomuze
tem par co na ni vsadili jiste ale nam ne
chce to spis makat a zajistit se na horsi casy
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)