Bambulab

http://www.reprap.org/wiki/Main_Page" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 7. 2024, 12:02

lubbez píše: 17. 7. 2024, 9:37 Tu jsi mi dal docela ránu, že je to až taková sračka. Na mejch Ultimakerech mám natisknuto určitě 200 kilo filamentu a ještě nikdy jsem s podavačem(a) neměl sebemenší problém. Uvažoval jsem, že si udělám radost a koupím si P1S, abych mohl tisknout 1,75mm filament. :cry:
brácha před měsícem koupil creality K1C a zdá se mi, že je to celej bamabáč, stejný fce, stejný slicer, kromě ams v tom nevidím zas až takový rozdíl :wink: vlastně jo, cenový :wink:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Dawe

17. 7. 2024, 4:27

tumlik> je to Creality. To byla jen otazka casu, nez opusti jejich katastrofalni prvni coreXY model K1 (samozrejme bez oprav a bez podpory tem chudakum co to koupili) a prijde novejsi model (tentokrat se jmenuje K1C).

Stejny business (fuckup) model delaji tradicne. CR10 Smart a po par mesicich CR10 Smart PRO, Ender 3 a jeho varianty je komplet dodo asi dodnes.
Mozna protoze neznas tu firmu, tak se ti to jevi stejne a vyhodne. Mne teda vubec ne.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
lubbez

17. 7. 2024, 6:51

Ale mě přijde že Bambíci dělaj to samé. P1S a pak Carbon a ve výsledku "stejné" parametry, akorát použité lepší materiály a abych nezapoměl větší displej.
Prostě jsem vycházel z toho, že renomovaný startup nebude dělat kompromisy v tak důležité věci jako je extruder.
lapa
medaile za lepsi forum

17. 7. 2024, 7:03

lubbez píše: 17. 7. 2024, 6:51 ... renomovaný startup ...
Sorry, neni to oxymoron? Renome se obvykle ziskava az po nejake (obvykle relativne dlouhe) dobe, ne ...?
Nebo se i v tom doba zmenila :) ?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
lubbez

17. 7. 2024, 8:01

To jsem četl na Seznamu.
lubbez

21. 7. 2024, 1:41

A teď jedna technická, do toho Péčkovýho Bambíka pasuje kalené komponenty z Xka. Cenovka je okolo 600 korun.
Modros

22. 7. 2024, 9:42

Nova susička, na 4x filament.....vejde se jich tam 6 ale pokud chcete tisknou z bedny musej tam bejt jen 4, kvuli rolnam
Testuju uvidime.
Přílohy
IMG_1834.jpeg
IMG_1833.jpeg
IMG_1832.jpeg
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
marekzcke

23. 7. 2024, 8:21

Mozno uz niekto detailne porovnal X1C vs P1S, ale mam pocit, ze rychlost, hlucnost, kvalita vytisku je v neprospech P1S. Na X1C tlacim uz nejaky ten rok, P1S mam len asi tyzden a mozno je to len zaujaty nazor s tou kvalitou, mozem teda spravit nejaky skusobny vytisk.
Tiez som sa nechal ukecat, vsak len tu vymenime par komponentov a naco budes priplacat tisice za Lidar, LCD, ktore teda skutocne ani nepouzivam.
Kazdopadne P1S je zatial v povodnom stave, preto by to porovnanie bolo zaujimave.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
Telemaster

26. 8. 2024, 5:39

marekzcke píše: 23. 7. 2024, 8:21 Mozno uz niekto detailne porovnal X1C vs P1S, ale mam pocit, ze rychlost, hlucnost, kvalita vytisku je v neprospech P1S. Na X1C tlacim uz nejaky ten rok, P1S mam len asi tyzden a mozno je to len zaujaty nazor s tou kvalitou, mozem teda spravit nejaky skusobny vytisk.
Tiez som sa nechal ukecat, vsak len tu vymenime par komponentov a naco budes priplacat tisice za Lidar, LCD, ktore teda skutocne ani nepouzivam.
Kazdopadne P1S je zatial v povodnom stave, preto by to porovnanie bolo zaujimave.
Ahoj, mohu se Tě prosím zeptat jak dopadlo porovnání obou typů X1C a P1S. Je tam rozdíl v kvalitě tisku ? Děkuji M
marekzcke

26. 8. 2024, 6:45

P1S sla do sveta a testovat uz nebola chut.
Za mna, kamera slabsia, co asi niekomu nevadi. Nema to oteruvzdorny extruder a trysky, co ale kazdy vie a da sa dokupit. Je to hlucnejsie nez X1C. 3x na tam robil kolega kalibracie a nezlepsilo sa to. Obcas je problem s majitelom dielni ked to bezi cez noc. Potom, chcel som k tomu pripojit AMS, ze aspon nejake barvy to bude robit. Ale proste ten display to nechces tam klikat.
Mame miesto toho A1 s AMS pre farebne PLA tisky, A1 mini - pretoze na tom ideme dlhodobe nejake seriove veci a X1C je s 2x AMS, pretoze je to pohodlne na obsluhu.
Ono tie Bambulabky su dobre a najvacsi prinos je komfort obsluhy kde u P1S som ho necitil.
Miesto toho mozem mat nejaku custom stavebnicu typu Voron, Ratrig a bude s tym rovnako prace. U X1C s dvoma a viac AMS, je praca len spravne navolit typ materialu a podla potreby doplnovat. Doporucujem tiez 0,6mm tysku. Potom to vali slusne vsetky materialy a este nikdy sa mi nic neupchalo, na rozdiel od 0,4.
Asi nic svetoborne som teraz nenapisal. Ale tak nejak sme sa s kolegom zhodli, ze nam to nedava s P1S zmysel a radsej dame peniaze do 500x500x800 custom stavebnici.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
Telemaster

26. 8. 2024, 7:02

Děkuji Ti za odpověď. Zajímalo mě zda má smysl si připlati za X1C. Chtěl bych nahradit mojí domácí tiskárnu tak se ptám. Ještě jednou díky.
Modros

26. 8. 2024, 11:36

Telemaster píše: 26. 8. 2024, 7:02 Děkuji Ti za odpověď. Zajímalo mě zda má smysl si připlati za X1C. Chtěl bych nahradit mojí domácí tiskárnu tak se ptám. Ještě jednou díky.
Já u nákupu x1c lituju jen dvou věcí

že sem jí nekoupil dřív
že sem se tak dlouhu rozmejšlel
elbarto

27. 8. 2024, 6:58

To Modros: jak jsi spokojený se Sunlu ? Mám objednané 2 kusy a ted snad už udajně jsou zase konečně dostupné. PM už motá na tenké cívky, tak by se tam všechny rozměry mely doufám vejít.
Modros

27. 8. 2024, 4:52

elbarto píše: 27. 8. 2024, 6:58 To Modros: jak jsi spokojený se Sunlu ? Mám objednané 2 kusy a ted snad už udajně jsou zase konečně dostupné. PM už motá na tenké cívky, tak by se tam všechny rozměry mely doufám vejít.
jak píšu na sušení 6 cívek, narval sem tam 3 petka co sem měl ve sklepě otevřené zaprášené......dal sem jim o 4 hodiny ví než je nastaveno a tisknu jedna básen.....pak tam nacpu pytlík se silika kuličkama, nechám 4 cívky a tisknu rovnou ze sušičky na Enderu....za mě super a příjemná cena.....akorát by mohlo bejt v tech poklopech těsnění když už sou u toho záslepky děr na trubičky z kterých netiskneš....

to těsnění mám v plánu dodělat
a ještě si musim vytisknout nějakej vehement( nástavec na ty otevírací čudlíky) 5x ti spadne poklop než ho otevřeš :lol:

a uplně první sem tam sušil petg a říkal sem si že to urychlím...potřeboval sem rychle něco tisknout a v bambulabce sem sušil PAHT-CF tak sem na sunlu nastavil o 10 stupnu víc a upekl sem spodek filamentu......takže šel do koše....takže suším podle přednastavenejch hodnot.....filamenty co potřebujou 90 stupnu ale susim furt v bambulabce pod víkem
Telemaster

28. 8. 2024, 2:13

marekzcke píše: 26. 8. 2024, 6:45 P1S sla do sveta a testovat uz nebola chut.
Za mna, kamera slabsia, co asi niekomu nevadi. Nema to oteruvzdorny extruder a trysky, co ale kazdy vie a da sa dokupit. Je to hlucnejsie nez X1C. 3x na tam robil kolega kalibracie a nezlepsilo sa to. Obcas je problem s majitelom dielni ked to bezi cez noc. Potom, chcel som k tomu pripojit AMS, ze aspon nejake barvy to bude robit. Ale proste ten display to nechces tam klikat.
Mame miesto toho A1 s AMS pre farebne PLA tisky, A1 mini - pretoze na tom ideme dlhodobe nejake seriove veci a X1C je s 2x AMS, pretoze je to pohodlne na obsluhu.
Ono tie Bambulabky su dobre a najvacsi prinos je komfort obsluhy kde u P1S som ho necitil.
Miesto toho mozem mat nejaku custom stavebnicu typu Voron, Ratrig a bude s tym rovnako prace. U X1C s dvoma a viac AMS, je praca len spravne navolit typ materialu a podla potreby doplnovat. Doporucujem tiez 0,6mm tysku. Potom to vali slusne vsetky materialy a este nikdy sa mi nic neupchalo, na rozdiel od 0,4.
Asi nic svetoborne som teraz nenapisal. Ale tak nejak sme sa s kolegom zhodli, ze nam to nedava s P1S zmysel a radsej dame peniaze do 500x500x800 custom stavebnici.
Tak nevím , měl jsem P1S s AMS za mého cenového favorita, teď nevím :-( . Můžu se Tě ještě prosím zeptat, trochu se pořád peru s cenou. X1C je určitě lepší. Potřebuji tiskárnu na běžné věci pro kutila. Je pro mne důležité otěruvzdorný extrudér a trysky při četnosti tisku třeba jeden za týden ?. Dělám RC modely a potřebuji si na ně tisknout drobnosti. Dá se na P1S tisknout guma ? - nemám s tím zkušenosti. Zatím mám doma Ender 3. Na X1C a P1S se mi líbí zakrytování, AMS. Mohu se Tě zeptat jak Ti přišlo uživatelsky ovládání P1S z mobilu ? X1C má určitě lepší displej . Děkuji, a promiň laické dotazy :-).
Odpovědět

Zpět na „Rapid prototyping - stereolitografie - 3D tisk - 3D skenery - RepRap a související projekty“