brácha před měsícem koupil creality K1C a zdá se mi, že je to celej bamabáč, stejný fce, stejný slicer, kromě ams v tom nevidím zas až takový rozdíl
Bambulab
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
tumlik> je to Creality. To byla jen otazka casu, nez opusti jejich katastrofalni prvni coreXY model K1 (samozrejme bez oprav a bez podpory tem chudakum co to koupili) a prijde novejsi model (tentokrat se jmenuje K1C).
Stejny business (fuckup) model delaji tradicne. CR10 Smart a po par mesicich CR10 Smart PRO, Ender 3 a jeho varianty je komplet dodo asi dodnes.
Mozna protoze neznas tu firmu, tak se ti to jevi stejne a vyhodne. Mne teda vubec ne.
Stejny business (fuckup) model delaji tradicne. CR10 Smart a po par mesicich CR10 Smart PRO, Ender 3 a jeho varianty je komplet dodo asi dodnes.
Mozna protoze neznas tu firmu, tak se ti to jevi stejne a vyhodne. Mne teda vubec ne.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Ale mě přijde že Bambíci dělaj to samé. P1S a pak Carbon a ve výsledku "stejné" parametry, akorát použité lepší materiály a abych nezapoměl větší displej.
Prostě jsem vycházel z toho, že renomovaný startup nebude dělat kompromisy v tak důležité věci jako je extruder.
Prostě jsem vycházel z toho, že renomovaný startup nebude dělat kompromisy v tak důležité věci jako je extruder.
Mozno uz niekto detailne porovnal X1C vs P1S, ale mam pocit, ze rychlost, hlucnost, kvalita vytisku je v neprospech P1S. Na X1C tlacim uz nejaky ten rok, P1S mam len asi tyzden a mozno je to len zaujaty nazor s tou kvalitou, mozem teda spravit nejaky skusobny vytisk.
Tiez som sa nechal ukecat, vsak len tu vymenime par komponentov a naco budes priplacat tisice za Lidar, LCD, ktore teda skutocne ani nepouzivam.
Kazdopadne P1S je zatial v povodnom stave, preto by to porovnanie bolo zaujimave.
Tiez som sa nechal ukecat, vsak len tu vymenime par komponentov a naco budes priplacat tisice za Lidar, LCD, ktore teda skutocne ani nepouzivam.
Kazdopadne P1S je zatial v povodnom stave, preto by to porovnanie bolo zaujimave.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
-
Telemaster
Ahoj, mohu se Tě prosím zeptat jak dopadlo porovnání obou typů X1C a P1S. Je tam rozdíl v kvalitě tisku ? Děkuji Mmarekzcke píše: ↑23. 7. 2024, 8:21 Mozno uz niekto detailne porovnal X1C vs P1S, ale mam pocit, ze rychlost, hlucnost, kvalita vytisku je v neprospech P1S. Na X1C tlacim uz nejaky ten rok, P1S mam len asi tyzden a mozno je to len zaujaty nazor s tou kvalitou, mozem teda spravit nejaky skusobny vytisk.
P1S sla do sveta a testovat uz nebola chut.
Za mna, kamera slabsia, co asi niekomu nevadi. Nema to oteruvzdorny extruder a trysky, co ale kazdy vie a da sa dokupit. Je to hlucnejsie nez X1C. 3x na tam robil kolega kalibracie a nezlepsilo sa to. Obcas je problem s majitelom dielni ked to bezi cez noc. Potom, chcel som k tomu pripojit AMS, ze aspon nejake barvy to bude robit. Ale proste ten display to nechces tam klikat.
Mame miesto toho A1 s AMS pre farebne PLA tisky, A1 mini - pretoze na tom ideme dlhodobe nejake seriove veci a X1C je s 2x AMS, pretoze je to pohodlne na obsluhu.
Ono tie Bambulabky su dobre a najvacsi prinos je komfort obsluhy kde u P1S som ho necitil.
Miesto toho mozem mat nejaku custom stavebnicu typu Voron, Ratrig a bude s tym rovnako prace. U X1C s dvoma a viac AMS, je praca len spravne navolit typ materialu a podla potreby doplnovat. Doporucujem tiez 0,6mm tysku. Potom to vali slusne vsetky materialy a este nikdy sa mi nic neupchalo, na rozdiel od 0,4.
Asi nic svetoborne som teraz nenapisal. Ale tak nejak sme sa s kolegom zhodli, ze nam to nedava s P1S zmysel a radsej dame peniaze do 500x500x800 custom stavebnici.
Za mna, kamera slabsia, co asi niekomu nevadi. Nema to oteruvzdorny extruder a trysky, co ale kazdy vie a da sa dokupit. Je to hlucnejsie nez X1C. 3x na tam robil kolega kalibracie a nezlepsilo sa to. Obcas je problem s majitelom dielni ked to bezi cez noc. Potom, chcel som k tomu pripojit AMS, ze aspon nejake barvy to bude robit. Ale proste ten display to nechces tam klikat.
Mame miesto toho A1 s AMS pre farebne PLA tisky, A1 mini - pretoze na tom ideme dlhodobe nejake seriove veci a X1C je s 2x AMS, pretoze je to pohodlne na obsluhu.
Ono tie Bambulabky su dobre a najvacsi prinos je komfort obsluhy kde u P1S som ho necitil.
Miesto toho mozem mat nejaku custom stavebnicu typu Voron, Ratrig a bude s tym rovnako prace. U X1C s dvoma a viac AMS, je praca len spravne navolit typ materialu a podla potreby doplnovat. Doporucujem tiez 0,6mm tysku. Potom to vali slusne vsetky materialy a este nikdy sa mi nic neupchalo, na rozdiel od 0,4.
Asi nic svetoborne som teraz nenapisal. Ale tak nejak sme sa s kolegom zhodli, ze nam to nedava s P1S zmysel a radsej dame peniaze do 500x500x800 custom stavebnici.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
-
Telemaster
Děkuji Ti za odpověď. Zajímalo mě zda má smysl si připlati za X1C. Chtěl bych nahradit mojí domácí tiskárnu tak se ptám. Ještě jednou díky.
Já u nákupu x1c lituju jen dvou věcíTelemaster píše: ↑26. 8. 2024, 7:02 Děkuji Ti za odpověď. Zajímalo mě zda má smysl si připlati za X1C. Chtěl bych nahradit mojí domácí tiskárnu tak se ptám. Ještě jednou díky.
že sem jí nekoupil dřív
že sem se tak dlouhu rozmejšlel
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
jak píšu na sušení 6 cívek, narval sem tam 3 petka co sem měl ve sklepě otevřené zaprášené......dal sem jim o 4 hodiny ví než je nastaveno a tisknu jedna básen.....pak tam nacpu pytlík se silika kuličkama, nechám 4 cívky a tisknu rovnou ze sušičky na Enderu....za mě super a příjemná cena.....akorát by mohlo bejt v tech poklopech těsnění když už sou u toho záslepky děr na trubičky z kterých netiskneš....
to těsnění mám v plánu dodělat
a ještě si musim vytisknout nějakej vehement( nástavec na ty otevírací čudlíky) 5x ti spadne poklop než ho otevřeš
a uplně první sem tam sušil petg a říkal sem si že to urychlím...potřeboval sem rychle něco tisknout a v bambulabce sem sušil PAHT-CF tak sem na sunlu nastavil o 10 stupnu víc a upekl sem spodek filamentu......takže šel do koše....takže suším podle přednastavenejch hodnot.....filamenty co potřebujou 90 stupnu ale susim furt v bambulabce pod víkem
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
-
Telemaster
Tak nevím , měl jsem P1S s AMS za mého cenového favorita, teď nevímmarekzcke píše: ↑26. 8. 2024, 6:45 P1S sla do sveta a testovat uz nebola chut.