brácha před měsícem koupil creality K1C a zdá se mi, že je to celej bamabáč, stejný fce, stejný slicer, kromě ams v tom nevidím zas až takový rozdíl

brácha před měsícem koupil creality K1C a zdá se mi, že je to celej bamabáč, stejný fce, stejný slicer, kromě ams v tom nevidím zas až takový rozdíl
Ahoj, mohu se Tě prosím zeptat jak dopadlo porovnání obou typů X1C a P1S. Je tam rozdíl v kvalitě tisku ? Děkuji Mmarekzcke píše: ↑23. 7. 2024, 8:21 Mozno uz niekto detailne porovnal X1C vs P1S, ale mam pocit, ze rychlost, hlucnost, kvalita vytisku je v neprospech P1S. Na X1C tlacim uz nejaky ten rok, P1S mam len asi tyzden a mozno je to len zaujaty nazor s tou kvalitou, mozem teda spravit nejaky skusobny vytisk.
Tiez som sa nechal ukecat, vsak len tu vymenime par komponentov a naco budes priplacat tisice za Lidar, LCD, ktore teda skutocne ani nepouzivam.
Kazdopadne P1S je zatial v povodnom stave, preto by to porovnanie bolo zaujimave.
Já u nákupu x1c lituju jen dvou věcíTelemaster píše: ↑26. 8. 2024, 7:02 Děkuji Ti za odpověď. Zajímalo mě zda má smysl si připlati za X1C. Chtěl bych nahradit mojí domácí tiskárnu tak se ptám. Ještě jednou díky.
jak píšu na sušení 6 cívek, narval sem tam 3 petka co sem měl ve sklepě otevřené zaprášené......dal sem jim o 4 hodiny ví než je nastaveno a tisknu jedna básen.....pak tam nacpu pytlík se silika kuličkama, nechám 4 cívky a tisknu rovnou ze sušičky na Enderu....za mě super a příjemná cena.....akorát by mohlo bejt v tech poklopech těsnění když už sou u toho záslepky děr na trubičky z kterých netiskneš....
Tak nevím , měl jsem P1S s AMS za mého cenového favorita, teď nevímmarekzcke píše: ↑26. 8. 2024, 6:45 P1S sla do sveta a testovat uz nebola chut.
Za mna, kamera slabsia, co asi niekomu nevadi. Nema to oteruvzdorny extruder a trysky, co ale kazdy vie a da sa dokupit. Je to hlucnejsie nez X1C. 3x na tam robil kolega kalibracie a nezlepsilo sa to. Obcas je problem s majitelom dielni ked to bezi cez noc. Potom, chcel som k tomu pripojit AMS, ze aspon nejake barvy to bude robit. Ale proste ten display to nechces tam klikat.
Mame miesto toho A1 s AMS pre farebne PLA tisky, A1 mini - pretoze na tom ideme dlhodobe nejake seriove veci a X1C je s 2x AMS, pretoze je to pohodlne na obsluhu.
Ono tie Bambulabky su dobre a najvacsi prinos je komfort obsluhy kde u P1S som ho necitil.
Miesto toho mozem mat nejaku custom stavebnicu typu Voron, Ratrig a bude s tym rovnako prace. U X1C s dvoma a viac AMS, je praca len spravne navolit typ materialu a podla potreby doplnovat. Doporucujem tiez 0,6mm tysku. Potom to vali slusne vsetky materialy a este nikdy sa mi nic neupchalo, na rozdiel od 0,4.
Asi nic svetoborne som teraz nenapisal. Ale tak nejak sme sa s kolegom zhodli, ze nam to nedava s P1S zmysel a radsej dame peniaze do 500x500x800 custom stavebnici.