Já si taky neutírám hubu o naše zdravotnictví globálně, ale o konkrétní případy co jsem zažil, kterých je bohužel poměrně dost. Taky píšu, že je to i dost dobrých zdravotníků.Mex píše: ↑27. 9. 2020, 3:33Pro zdravotnictví jsem dělal mnoho let. A docela bych si troufl tvrdit, že to naše je na opravdu hodně dobré úrovni. Pokud to vztáhneme k ceně, tak možná i nejlepší vůbec.aleshonsa píše: ↑27. 9. 2020, 2:35 ...
- Ohledně zdravotnictví. Sám bych mohl vyprávět, co třeba předvedla nemocnice Na Františku v Praze. Bohužel je tady celá řada zdravotníků, samozřejmě ne všichni, co se zjednodušeně chovají neprofesionálně. Chodí s rypákem nahoru už od dob studia, protože si myslí, že jsou něco extra, když ví, jak se řekne latinsky díra do zadku. Platy by chtěli jako na špičkové klinice někde v USA nebo Švýcarsku, ale zodpovědnost mají jak někde v rovníkové Africe a přístup k pacientům jak někde v nějaké bývalé svazové republice SSSR. Dost to pak kazí těm, co se chovají profesionálně - těch je naštěstí i u nás taky dost. Nicméně už i u nás se začínají dělat rozsudky o milionové odškodné za různé medicínské šlendriány. Takže snad to dotyčné zjednodušeně proškolí a začnou ve zdravotnictví ubývat lemplové.
Myslím, že otírat si hubu zrovna o naše zdravotnictví není správné. Výjimky se samozřejmě všude najdou. Ale globálně jsem moc rád, že je to s ním u nás tak, jak to je.
Jmenovitě doporučuju se vyhnout v Praze nemocnici Na Františku - tam se toho šlendriánu stalo nejvíce z toho, co jsem zažil. A není to jen můj názor na tuto nemocnici. Tam snad záměrně přijímají ty nejhorší doktory, protože jinak to snad ani nelze vysvětlit, nebo tam kvůli špatné pověsti nikdo rozumný nechce jít.
Další případy pak už byly mimo tuto nemocnici.