Mex píše:RaS píše:já teď bojuju jestli se vejdu do 32 vstupních signálů... jsem teď někde na 25ti..
Hele, už Masaryk říkal: kolik čidel máš, tolikrát jsi člověkem. Teda aspoň myslím, že to říkal nějak takhle (to jsem byl ještě malej).
Ale 25 je už docela dost. To už tam máš určitě i zapojenej detektor přítomnosti kocoura v pracovním prostoru stroje.
tohle je badinovo vlákno nebudu mu to tady plnit..
nicméně vezmu 4osou frézku s výměníkem nástrojů :
osa x,y,z,a reference 4signály
mpg osa x,y,z,a 4 signály (stačej 3)
mpg rozsah 0,1 0,01 0,001 2 signály
ATC detekce nástroje 4stavovej BCD kód 4 signály
ATC detekce správného natočení zásobníku 1signál
ATC detekce polohy zásobníku (uvolněný X uzamčený) nástroj 2 signály
ESTOP 1 signál
spindle enkodér A,B, index pro závitování a najetí na nulovou polohu při ATC 3 signály resp u mě + 1 protože tam je převod 2:1 takže aby trefil správnou půlperiodu
a jsem na 21ti.. pro přesnější referenci najíždím na index od serva takže další 4
dotyková sonda 1 signál
takže 26
a to tam není v podstatě žádnej nesmysl.. jsem ve stavu, že jedu na step dir a nechávám to pouze na servodriveru.. pokud bych chtěl ještě honit zpětnou vazbu přímo do systému je to dalších 8 signálů
nejsou ošetřeny žádné havarijní stavy od servoriverů (není potřeba zastaví to estop...), otevření dvířek... kdybych chtěl vidět třeba přetížení jednotlivejch serv, zatížení vřetene tak další a další vstupy..
do toho výstupy step dir jednotlivejch os je 8
nějaké čerpadlo chlazení, mazání otáčení zásobníku doprava, doleva, brzda Zka... další 5 (u druhé mašiny mám pneumatickej výměník tam těch čidel vstupních i výstupních taky ještě pár přibyde)
ono se to nezdá.. ale něco tam naskáče.. spoustu se toho dá ošidit a dopočítat z reference (třeba to najetí ATC do polohy) jenže je to cesta ke skurvení něčeho... (hlavně při ladění) je tam ještě rezerva i na tvého kocoura.. ale s tím zatím nepočítám.. kde můžu ušetřit?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU