Stará dobrá klasika
Mě by se zrovna nejvíc šikla ta klasická vertikála. Stojan už je v epoxidovým základu. U sebe jsem ten rok výroby našel podle výrobního čísla a informací z netu, přímo vyraženej rok výroby jsem na ní nenašel a motor neměla. Repasovaná byla naposled v šedesátejch letech. U mě byla demontáž převodovky nutnost, protože jsem měl rozsypanou klec jednoho ložiska. Zrovna vytažení jedný z hřídelí převodovky je dost zajímavý, její konec se zezadu tváří jako klasický víčko, ale jedná se o celou hřídel a víčko z jednoho kusu, musel jsem to jít na komp omrknout ve výkrese 

Toš dobrého večera vinšujuZbýňa píše:Vůbec se takhle neptej a honem sem s nimaKoRn píše:Ahoj kluci![]()
Zbýňo, mohu do tvého tématu taky přidat fotky mého přírůstku ?
Jinak máš moc pěkně zrenovované mašinky

Dobrá, dobrá, jdu na to

Začalo to po dědové smrti, kdy pár let po ní se z bezpečného místa stalo místo chátrající pro tento stroj.
Bylo několik variant jak s tímhle strojem naložit (prodej, muzeum, dědicové).
Díky Bohu, po několika měsíčním vyjednávání sem se stal dalším majitelem tohoto krásného německého historického soustruhu a to díky mému stařečkovi a následně i dědovi

Chci ještě dodělat chlazení a elektrické ovládání, nakonec i natřít ,,novým kabátem"

Předem se omlouvám za ne-kvalitní fotografie

Já bych se taky přidal, žena když to viděla tak prohlásila že je to škoda prodat..
Skutečně vojenská úloženka, jako z pohádky.
Další fotky jsou v prezentaci, a ta prezentace je v exe, je potřeba ji přejmenovat z txt, obě mašinky mají morse kužel 1, nářadí a přípravky jsou zaměnitelné, modré pro vrtačku, zelené pro soustruh. Tak nechť se líbí.

Skutečně vojenská úloženka, jako z pohádky.
Další fotky jsou v prezentaci, a ta prezentace je v exe, je potřeba ji přejmenovat z txt, obě mašinky mají morse kužel 1, nářadí a přípravky jsou zaměnitelné, modré pro vrtačku, zelené pro soustruh. Tak nechť se líbí.
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
Díky, i mne se velmi líbí, je to dobrý pomocníkpacka píše:tak ten je taky nádhernej , já bych ho jen opucoval a na nějaký nátěr bych se vyprdnul , tak jak je má takové to kouzlo

Původně sem ho chtěl jak říkáš jen ,,opucovat" ale názory od různých lidí mne přehlasovaly

Ikdyž sem už skoro rozhodnutý, tak se mi vůbec nebude chtít právě do toho nátěru

Jakej typ barvy budeš dávat. Já teďka najel na epoxidovku a výsledek supr, sice se rodělanej zbytek nedá skladovat, ale spotřeba je velmi malá, kryvost suprová a odolnost taky hodně dobrá. Dávám epoxid základ a pak epoxid vrch. JInáč soustruh je parádní.KoRn píše:Tak jo, dá-li Bůh, dnes zhotovím první nátěr
Tak bohužel, odmastění celého soustruhu technickým benzínem mi zabralo hodně času a pro nátěr alespoň jedné vrstvy mi nezbyl právě ten zmiňovaný ,,čas"Zbýňa píše:Jakej typ barvy budeš dávat. Já teďka najel na epoxidovku a výsledek supr, sice se rodělanej zbytek nedá skladovat, ale spotřeba je velmi malá, kryvost suprová a odolnost taky hodně dobrá. Dávám epoxid základ a pak epoxid vrch. JInáč soustruh je parádní.KoRn píše:Tak jo, dá-li Bůh, dnes zhotovím první nátěr

Světe div se, ono je to piplačka.
Jinak barva má označení Eternal mat akrylátový

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
vždyť to je vodou ředitelná barva, to je fór, ne?KoRn píše: Jinak barva má označení Eternal mat akrylátový

doufám že to tam nebudeš plácat, to nech radši takové jaké to je

s tím techničákem mám blbý zkušenosti, ta mastnota je kolikrát vpitá do litiny, to ti normálně přes tuto jakože barvu vyleze ven
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
když jednosložku tak lespoň Rust-Oleum... alkyton zvládne oil i čistící prostředky.
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
tak po nějakejch takovejhle radách jsem tím nastříkal frézku a upřímně řečeno uplně na nic.. stůl a všechny místa kudy "tečou" špony už z barvy nemá v podstatě nic, prostě se odřela a oloupala.. krytování je dvousložkovou a to drží mnohem víc, a špony se tam hromadí a odebírají taky.. tam je pár škrábanců.. já osobně bych už do ničeho jiného nešel..PAKO.ll píše:když jednosložku tak lespoň Rust-Oleum... alkyton zvládne oil i čistící prostředky.
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU