corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

7. 10. 2020, 10:09

budto nekoho svym vyroken vydesim nebo nekoho svym vyrokem zabiju co je horsi?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mart76

8. 10. 2020, 12:29

Mex píše: 7. 10. 2020, 9:50 Vždyť tady snad všichni píšou, že tomu nejdou nijak aktivně naproti. Viz třeba post Milana199. Omezili zbytné blízké kontakty, když jsou mezi lidmi tak nosí hadr, dodržují hygienu.
Ale já se chovám úplně stejně jako Milan199. Jsem v pohodě, nepanikařím, omezil jsem kontakty, pokud s někým mluvím, to si držím odstup. Ale narozdíl od něj si myslím, že Covid je zákeřná svině. Ale co se tak dívám kolem sebe, tak mám pocit, že se většina lidí chová, jako by se jich to netýkalo.
Mex píše: 7. 10. 2020, 9:50 Připadá mi až lehce úchylné, jak se tady někdo pomalu raduje a kolegovi v diskusi radostně píše, že už umřelo tolik a lidí. A má pocit, jak to tomu druhému "nandal".
Ten druhý (nepanikář) za to snad nemůže.
Tomu kolegovi v diskusi píšu počet zemřelých na základě jeho srovnáváni počtu zemřelých na Covid a na chřipku a na to, jak je podle něj všechno úplně v pohodě. Takže ho průběžně informuji, aby si možná v budoucnu uvědomil, že to tak úplně v pohodě není. Ano, uznávám, že moje příspěvky jsou poněkud cynické, ale život není peříčko.
Možná kdyby jsi pročítal tohle vlákno pečlivěji (tj. příspěvky onoho kolegy), tak by jsi byl více v obraze.
Ten druhý (nepanikář) možná svým přístupem časem někomu ublíží.

Můj první příspěvek s počtem zemřelých jako reakce na "chřipečkáře" byl 24.9. a tehdy to bylo 600 lidí. Dnes, o 14 dní později je to už 823, t.j. 223 lidí za 14 dní. Ale ten druhý kolega žije stále v jiném lepším světě.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
aleshonsa

8. 10. 2020, 2:20

Když už tady chřipečkáři pořád vyzvídají, jestli známe někoho s covid-19, tak mě by zase zajímalo, jestli oni znají někoho, kdo by s chřipěčkou skončil na JIP v lepším případě na kyslíku, v horším na ventilátoru. A pak by mě zajímalo, jestli pamatují, že by se při chřipečkové epidemii nějak třeba omezovaly neakutní úkony v nemocnicích, jako se to opět začíná dít dnes, atd.

Jak už jsem psal, tak jedna kolegyně z práce byla 4 dny na JIP na kyslíku - to bylo na jaře. Teď jsem se aktuálně dozvěděl, že náš neurolog málem na covid-19 umřel a k dispozici bude až po Novém roce. A všem chřipečkářským chytrolínům vzkazuje, že jsou pitomci, co neví, o čem mluví.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Milan199

8. 10. 2020, 5:10

robokop píše: 7. 10. 2020, 10:09 budto nekoho svym vyroken vydesim nebo nekoho svym vyrokem zabiju co je horsi?
Pak je asi lepší mlčet :) .
Ale vážně. Nemyslím si, že je dobré někoho děsit. Drtivá většina lidí je přístupná rozumným argumentům, když jim je podáš přiměřeně jejich schopnostem. A pokud si někdo vezme za své, že "je to tak dobře", určitě se chová zodpovědněji nežli nežli když dostane befel " nasaď si roušku a nemel".
Jenom to někdy dá děsnou práci.
Milan199

8. 10. 2020, 5:34

aleshonsa píše: 8. 10. 2020, 2:20 Když už tady chřipečkáři pořád vyzvídají, jestli známe někoho s covid-19, tak mě by zase zajímalo, jestli oni znají někoho, kdo by s chřipěčkou skončil na JIP v lepším případě na kyslíku, v horším na ventilátoru. A pak by mě zajímalo, jestli pamatují, že by se při chřipečkové epidemii nějak třeba omezovaly neakutní úkony v nemocnicích, jako se to opět začíná dít dnes, atd.
Neakutní úkony se omezovaly už několikrát. Viz třeba chřipka 1995.

Ve stejný den, kdy se uzavřely základní a střední školy, už lékaři hlásili první oběti epidemie. Ty většinou zemřely na zápal plic nebo infarkt, podle lékařů však za zhoršením stavu a následnou smrtí stála právě chřipka. Jedny z prvních obětí zemřely v Závodní nemocnici ve Vítkovicích. „Zemřeli na zápal plic, ale jejich stav ovlivnila chřipka,“ řekl tehdy MF DNES tamní lékař Miroslav Homza.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/nejv ... omaci_chtl

A k té první otázce // ačkoliv se nepovažuji za chřipečkáře /// a ani panikáře /// // :
Jo znám někoho kdo umřel na chřipku. Můj táta / například /. Měl zdravotní problémy a ta chřipka ho dorazila.

Všimni si prosím jak věcně informovali lékaři v tom 95.
"zemřeli NA, ale jejich stav ovlivnila chřipka"

To mi připadá mnohem solidnější nežli psát "zemřeli S". Každý soudný člověk si z toho odvodí :
Jo ten a ta marodí se srdíčkem tak k němu nepolezu, když mi nějak není dobře. A ta babka odvedle by neměla příliš mezi lidi - nabídnu jí zařídit nákupy.
Milan199

8. 10. 2020, 5:43

bobik píše: 7. 10. 2020, 8:42 Naopak, máme zkušenost, že naše média jsou povrchní a jednostranně zaměřená. Věří jim už jen skutečný pitomec. Pak když mají jednou pravdu, tak už to takový efekt nemá.
Zlatý slova ! Do kamene tesat.
Mart76

8. 10. 2020, 6:36

Když už řešíme důvody úmrtí, tak cca 99% lidí na světě umírá na zástavu srdce.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

8. 10. 2020, 8:03

t256 píše: 7. 10. 2020, 8:16 ... rymickaru postupne ubyva.
Rýmičkářů neubývá, jen nahlédli, že pokud se rýmičkář dohaduje s rouškomilem víc jak půl minuty, hádají se už dva rouškomilové... :wink:
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 10. 2020, 8:11

Tak ja si myslim ze media tu nikdo neobhajuje. Ale co se tyce obecnych tvrzeni o covidu tak ty jsou podlozena. To ze z toho media delaji drama je rozhodne na skodu. Tady vidim funkci statu ktery mel vytvorit v mediich kde ma svuj podil jakesi programy kde bude vecne vysvetlovat jak to s tim covidem je. Vysvetlovat opatreni a predkladat plan na budouci dny stylem "kdyz se nasledujici tyden nezmensi cisla alespon o X zakazeme sbory protoze doslo k x hlomadnym nakazam tam a tam a pritvrdime v opatrenich tam a tam protoze v zemi Y to vedlo k takovemu a takovemu potlaceni sireni. Proste jakysi presah tech prohlaseni a zakazu. Verim ze kdyz se to vysvetli a vlada bude mit nejakou serioznost a duveru, tak i obcane budou mit vetsi chut dodrzovat opatreni. A jak uz bylo receno je to statistika. Staci vetsi mira nejakeho chovani a cele se to muze vyznamnym zpusobem hnout k lepsimu.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 10. 2020, 8:23

jestli teda opravdu plati tohle:
https://blisty.cz/art/101353-vedci-naka ... dmetu.html

zdroj zde
https://www.thetimes.co.uk/article/coro ... -ljrbthz8d

zdroj - tj studie by mela jit taky nalezt

tak je to presne to co by melo zaznit v takove relaci viz vyse
usetrilo by to spousty zbytecneho blbnuti
bobik

8. 10. 2020, 8:59

A výrobci dezinfekcí nebudou mít co žrát. :D
fmodel
Kontaktovat uživatele:

8. 10. 2020, 10:15

Tak někdo ty prskance musí uklidit ,jen už ta desinfekce nebude takovej kšeft.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Milan199

8. 10. 2020, 2:04

Mart76 píše: 8. 10. 2020, 12:29 ... Ale narozdíl od něj si myslím, že Covid je zákeřná svině.
Docela mě zaujalo, jak víš co si myslím :D .

Já o tom prd vím tak si raději nemyslím nic. Prostě to nepodceňuji a v rámci možností se snažím chovat rozumně a ohleduplně.
Informace z medií jsou těžko použitelné. Pokud je situace s nakažlivostí a nebezpečností covidu opravdu tak vážná, mohou přeci zveřejnit relevantní informace. Takže jsem si vzpoměl co říkal děda : " na něj bacha - lže i když nemusí" .
Grad

8. 10. 2020, 6:47

Dle prohlášení lidi spoluzodpovědných za součastnou situaci v CZ to vypadá tak, že Covid již napadl jejích mozek, seč žádné jiné příznaky nemají...
Jak jinak pochopit záměr protestovat celou populaci za dva týdny pomocí obvoďáků :shock:
Nějak mne to nesedělo, tak výsledek krátkých počtů z veřejně dostupných dat, obvoďák bude muset protestovat cca 200ks/den :lol: :lol: :lol:
Asi ta data nahoře vypadají hodně zle, nebo tam už také podlehli té všeobecné mediální panice... :D

Ale i jiná obecně dostupná čísla moc nesedí. Včera za den přes 5000 pozitivně testovaných a mělo by to být pouze 10% těch skutečně nakažených. Pak by skutečně nemocných mohlo být už 0,5 mil.? Tak za týden až dva to bude přes 1 mil. ?
Proboha, ale kde jsou ti nemocní v reálu :roll: to by bylo tak, že ze 100 kolegů jsou 2 tj. slovy DVA na neschopence, nebo to ve velkém bez příznaků
šiří dál...
Docela by mne zajímala nějaká veřejná čísla kolem neschopenek a prozkoumat jejích nárůst ve srovnání s 2-3 lety dozadu.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 10. 2020, 7:16

Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“