Tos s-28 žebrák
Omlouvám se za tuto otázku, ale nevypadl ti někde na lyře klínek?
Když rukou zatočíš s tou hřídelí, na které je to největší ozub. kolo - tuším 127zubů, tak se ti točí náhonová hřídel suportu, či nikoliv? Máš opravdu dobře zařazeno třeba i páku kulisy 1-6? U mě je tam jedna poloha, která mi taky trochu zlobí a správně zařazená je nepatrně mimo označenou polohu.
M
Když rukou zatočíš s tou hřídelí, na které je to největší ozub. kolo - tuším 127zubů, tak se ti točí náhonová hřídel suportu, či nikoliv? Máš opravdu dobře zařazeno třeba i páku kulisy 1-6? U mě je tam jedna poloha, která mi taky trochu zlobí a správně zařazená je nepatrně mimo označenou polohu.
M
Tak jsem to prověřoval, jak to mám na řezání metrických závitů sesazeno já:
A jen pro doplnění hřídel na kterou se nasazuje kolo "f", které pro řezání běžných metrických závitů není potřeba nasazovat se mě točí v obou polohách přepínací páky W a M. Vypadlým perem na výměnných ozubených kolech to podle mě nemůže být, protože by se vodicí šroub pak netočil v kterékoliv poloze přepínací páky W a M. Všechna výměnná kola jsou v záběru ať je páka v poloze W nebo M. Stále si myslím, že problém bude v nortonce.
Tady ještě fotka jak to vypadá v nortonce (není to moje fotka - já to neměl ještě nikdy rozdělaný):
Myslím, že i Ty to máš správně. A jen pro doplnění hřídel na kterou se nasazuje kolo "f", které pro řezání běžných metrických závitů není potřeba nasazovat se mě točí v obou polohách přepínací páky W a M. Vypadlým perem na výměnných ozubených kolech to podle mě nemůže být, protože by se vodicí šroub pak netočil v kterékoliv poloze přepínací páky W a M. Všechna výměnná kola jsou v záběru ať je páka v poloze W nebo M. Stále si myslím, že problém bude v nortonce.
Tady ještě fotka jak to vypadá v nortonce (není to moje fotka - já to neměl ještě nikdy rozdělaný):
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
klínky jsem si hlídal- kola jsem měl sdělaný... když jsem zatočil s tím 100zubovým kolem, tak se hřídel na metriku netočila, ale pokud jsem posunul na hřídeli to kolo na polohu whitworthového závitu, tak se točila, to mi je právě divný, páky vyzkouším jestli mám dobře zařazeno, ale to myslím, že jo, protože byl u mě i chlapík co na S28 dělal...
ale vyzkouším ty polohy, jak si říkal...
zatím děkuji za rady 

Zdravim vsetkych,
stala sa vam niekedy taka vec ze rucny posuv nozoveho stola funguje ale ked chcem pritlacit - sustruzim celo tak velke koleso posuvu sa pretaca a noz sa neposuva? Neviete v com je problem a ako to opravit?
Vdaka za informacie
P.
stala sa vam niekedy taka vec ze rucny posuv nozoveho stola funguje ale ked chcem pritlacit - sustruzim celo tak velke koleso posuvu sa pretaca a noz sa neposuva? Neviete v com je problem a ako to opravit?
Vdaka za informacie
P.
Tady: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=107 ... 1&start=75" onclick="window.open(this.href);return false; se to už řešilo, stačí si přečíst vlákno TOS S-28 Žebrákpit2000 píše:Zdravim vsetkych,
Vdaka za informacie
P.

Soustruh: S-28 Žebrák
Zdravim,
mozte mi niekto potvrdit ze tieto ozubene kolesa maju byt na tejto oske napevno (zvyraznene cervenou).
Ked som rozobral suport tak som zistil ze mne sa to velke ozubene koleso na tej oske pretaca ked otacam rucnym posuvom a teda presmykuje a support stoji - hlavne ked je vacsi odpor - sustruzenie cela....
Ak to ma byt na pevno tak potom v tom velkom ozubenom kolese mam prestrihnuty kolik.
Menil to tu niekto? treba dat dole zavitovu tyc, tyc posuvu a cely ten suport? To bude asi dost prace....
Asi to nepojde vytlct a nahradit tak ako to je kedze neviem kde je otvor cez osku a koleso sa mi na nej pootocilo - nenasiel som ziadny znak co by to oznacoval, predpokladam ze je oska prevrtana skrz a je tam strceny kolik - je to tak???
Vdaka
P.
mozte mi niekto potvrdit ze tieto ozubene kolesa maju byt na tejto oske napevno (zvyraznene cervenou).
Ked som rozobral suport tak som zistil ze mne sa to velke ozubene koleso na tej oske pretaca ked otacam rucnym posuvom a teda presmykuje a support stoji - hlavne ked je vacsi odpor - sustruzenie cela....
Ak to ma byt na pevno tak potom v tom velkom ozubenom kolese mam prestrihnuty kolik.
Menil to tu niekto? treba dat dole zavitovu tyc, tyc posuvu a cely ten suport? To bude asi dost prace....
Asi to nepojde vytlct a nahradit tak ako to je kedze neviem kde je otvor cez osku a koleso sa mi na nej pootocilo - nenasiel som ziadny znak co by to oznacoval, predpokladam ze je oska prevrtana skrz a je tam strceny kolik - je to tak???
Vdaka
P.
-
Zdar, máš tam střihlý kuželový kolík. Hlavně to neodvrtávej. Celou skříň musíš sundat ze soustruhu a celou hřídel vybouchat ven. Tento kolík bývá dost často střihnutý.
já bych to klidně zkusil odvrtat
našel bych si tu širší část kolíku, navrtal 2,5ku díru hlubokou cca 5mm tak aby nenavrtala do hřídele udělal 3ku závit pomocí šroubku bych tu část střiženého kolíku vytáhl, pak natočil do správné polohy a vyťuknul ten zbytek a dal nový kolík.. bude to podstatně rychlejší než to rozebírat..

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
https://www.youtube.com/watch?v=mDfWLf6oNio
Mam doma TIG pouzivam tento postup. U toho kuzeloveho koliku by to mohlo fungovat paradne.
A ako pise RaS bez demontu.
Mam doma TIG pouzivam tento postup. U toho kuzeloveho koliku by to mohlo fungovat paradne.
to se dá úplně v pohodě i obyčejným COčkemSO 545 píše:https://www.youtube.com/watch?v=mDfWLf6oNio
navíc na ten bobek je třeba navařit matici, ne pracně šroub
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Skus to TIGom a potom COckom a daj vediet.
Mam doma obe zvaracky. CO funguje tiez ale ak to drzi trosku viac tak to utrhnes ako nic.
TIGom je to ovela preciznejsie prizvarane a drzi to ovela lepsie.Da sa do toho viac opriet.
A hlavne TIGom ak to clovek vie dokazes nazvarat napr na 8mm steft kludne v hlbke 5mm na pohodu to COckou nedas ani nahodou.
V praci popri klampiarine riesim tieto veci pre mechanikov. Cosi som uz pozvaral a povytahoval.
Mam doma obe zvaracky. CO funguje tiez ale ak to drzi trosku viac tak to utrhnes ako nic.
TIGom je to ovela preciznejsie prizvarane a drzi to ovela lepsie.Da sa do toho viac opriet.
A hlavne TIGom ak to clovek vie dokazes nazvarat napr na 8mm steft kludne v hlbke 5mm na pohodu to COckou nedas ani nahodou.
V praci popri klampiarine riesim tieto veci pre mechanikov. Cosi som uz pozvaral a povytahoval.