RaS píše:kdybys chtěl tak tady takové asi 3 mám 6A 110V taky tyhle žluté úplně stejné, tak třeba za čokoládu pro děti je tvůj(na poštu s ním nejdu)

RaS píše:kdybys chtěl tak tady takové asi 3 mám 6A 110V taky tyhle žluté úplně stejné, tak třeba za čokoládu pro děti je tvůj(na poštu s ním nejdu)
A jsi si jistý, že ten vypínač je O.K.? Máš tam při sepnutí všechny 3 fáze? Je napětí na fázi, ze které se přes trafo bere ovládací napětí? Zkus přívod do trafa dát na jinou fázi. Stykače na free energy se v Čelákovicích patrně nepoužívaly...mikiki píše:Napsal jsem to blbě
- mohu otočit spínačem o 90°a to buď napravo nebo nalevo (pravý/levý chod)![]()
- když otočím rychle, tak to jen cvakne a nic
- když "pomaleji" tak zhruba na 45°se začne otáčet motor a jak dojedu do 90° tak cvak a nic
Že tě to baví...mikiki píše:Tak se mi stále nedaří zprovoznit MN80.
"jova" mi poradil co mám odzkoušet a pořád se nechytám![]()
- nejdříve jsem vyměnil přívodní kabel (nahradil jej novým)
- vyšrouboval jsem všechny tři pojistky na motor (modrý rámeček)
- vyměnil pro jistotu ostatní, zbývající pojistky
- zkontroloval jsem všechny kabely, upnutí v čokoládě atd.
----------------------------
A otáčím spínačem ... nejdříve mi stykač přiskočí, ale jak otáčím dál, tak stykač odskočí
(děje se přesně to, jak se to chovalo na začátku - tzn. roztočí se motor a hned se vypne).
Nejdříve jsem myslel, že bude špatně zapojen motor, ale nyní není zapojenr (vyndány pojistky - modrý rámeček) a stejně mi to ten stykač nepodrží.![]()
Jinak jsem koukal na ten stykač K6E a nevím, zda jej mám koupit nový?
Nelíbí se mi ale šroubky a vše kovové co je na něm ...je to takové jako oxidované - bílý prášek
jo Miki zavolej mu...to budeš mít nej řešení...jova píše:Nechceš mi zavolat až u toho budeš stát s tou vadaskou?
Francotirador píše:Paralerně s diskuzí okolo Mikikiho elektoproblému zkusím rozvířit další.
Nepřemýšlel jste někdo nad aplikací tohoto / respektive nemáte to někdo vymyšlené a na MN80ce již "naroubované"?
Jde mi o to zapřažení koníka za podélný suport.
Na fotce by měl být španělský Cumbre 022 (z roku 1969), ale viděl jsem to i u sovětského Stanko 1K62 http://www.youtube.com/watch?v=N1h_AA8Cpk4.