corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
aleshonsa

14. 10. 2020, 3:47

Mart_68 píše: 14. 10. 2020, 3:29
Mex píše: 14. 10. 2020, 3:05
t256 píše: 14. 10. 2020, 7:42 Ja nevim proc porad nazyvas popis realneho stavu nejakou panikou. Pripominas mi bejvalku, ktera vzdy kdyz projela semafor na cervenou zavirala instinktivne oci :-) jako ze co nevidim to se nestalo. Bohuzel kdyz se ritis do zdi, zavreni oci situaci vubec nijak nepomuze a z vydeseni nasledne rozhodne nezemres. Mohls to nazyvat panikarenim jeste nez jsme byli v takovych srackach jako dnes, ale kdyby se dalo na slova tech "panikaru" kteri jen varovali pred tim co tu mame ted na zaklade zkusenosti jinych statu, nemusely se dnes zavirat cele sektory ekonomiky a byli bychom relativne v klidu.
Když se stane nějaký problém, tak malá děcka začnou řvát a pištět.
Rozumný člověk řvát a pištět nebude, protože ví, že tím situaci určitě nijak nepomůže. Naopak jenom vystresuje sebe i ostatní kolem.

Jestli umíš situaci nějak pomoct, tak to udělej. Třeba tě Babiš poslechne.
Ale jenom prndat furt dookola jak je všechno v prdeli, jak všichni ostatní všechno podělali, jak zrovna ty jsi správně říkal jak to špatně dopadne, a kdyby tě byli poslouchali tak to bylo všechno v cajku atd.... no tak to je fakt celkem ku hovnu.
jo, teď nějaká nemocnice hledala dobrovolníky na pomoc s hospitalizovanými, já jsem třeba vezl drátky pro respiratory z Moravy do Budejek 8tun paletakem ruco-manuelo.
A u nás se zase dělali nějaké výzkumy kolem covid-19. Já to sice přímo nedělal, ale patřím do týmu co má na starosti budování celého komplexu (jako že děláme vývoj jak se co bude technicky řešit) aby bylo kde zkoumat.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

14. 10. 2020, 3:57

Debata, nebo spíše „debata“ s lidmi jako je Mart_68 je naprosto bezpředmětná. Loni v létě jsem zažil v hospodě nějakého magora, co měl neustále nějaká moudra kolem kvantové fyziky a vůbec fyziky. Moudra ve smyslu jak je ta teorie celá špatně a nesmyslná atd. Když jsem mu řekl, ať mi tedy nějak vysvětlí nebo popíše postuláty nebo vůbec základy kvantové teorie, aby bylo vidět, jestli vůbec ví, o čem mluví a do čeho reje, tak prohlásil, že neví, co po něm chci. Taky jsem z něj nemohl dostat jasnou odpověď na žádný můj jednoduchý dotaz, jen neustále vytáčky a kličkování. Prostě to byl taky takový lidový odborník …

A o tom to celé bohužel je.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart_68
Trol

14. 10. 2020, 4:08

aleshonsa píše: 14. 10. 2020, 3:57 Debata, nebo spíše „debata“ s lidmi jako je Mart_68 je naprosto bezpředmětná. Loni v létě jsem zažil v hospodě nějakého magora, co měl neustále nějaká moudra kolem kvantové fyziky a vůbec fyziky. Moudra ve smyslu jak je ta teorie celá špatně a nesmyslná atd. Když jsem mu řekl, ať mi tedy nějak vysvětlí nebo popíše postuláty nebo vůbec základy kvantové teorie, aby bylo vidět, jestli vůbec ví, o čem mluví a do čeho reje, tak prohlásil, že neví, co po něm chci. Taky jsem z něj nemohl dostat jasnou odpověď na žádný můj jednoduchý dotaz, jen neustále vytáčky a kličkování. Prostě to byl taky takový lidový odborník …

A o tom to celé bohužel je.
no ale ty jsi se do debaty angažoval, já jsem pouze sdělí svůj pohled proletáře.
testone
Sponzor fora

14. 10. 2020, 5:55

Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Grad

14. 10. 2020, 6:24

jj dobré, má to jedno ale, to by mohlo být zajímavé v létě, pokud by byli stávající opatření zavedené tehdá.
Dnes je to už jenom o kupeckých počtech a % z nich...
:roll: protože
http://dfens-cz.com/covid-z-prvni-ruky/
aleshonsa

14. 10. 2020, 6:41

To je pořád ta samá obehraná písnička.
A exponenciální růst pacientů na JIP, kde při současném trendu dojde kapacita je tedy nic, jo? Jestli je např. 50% nakažených bezpříznakových a údajně vlastně nejsou nemocní (a to vychází z jaké studie?) nebo ne je jedno - evidentně je mezi daty o nakažených a daty a přírůstku vážně nemocných korelace.
O srovnání covid-19 se španělskou chřipkou čtu vlastně poprvé v tomto odkazu. Už na začátku se mluvilo, že to jako španělská chřipka nebude ….

Zjednodušeně jsou 2 cesty - jedna levná a funkční, a druhá drahá a na nic ať se udělá, co se udělá.
Ta levná je Asijská cesta - tj. 3R + trasování + masivní testování. A tím držet pandemii pod kontrolou. Všechno může v podstatě fungovat normálně.
Ta druhá založena na důsledku různých chytračení proti první cestě je cesta k průšvihu buď jak buď. Když se udělají opatření jako tady - stojí to peníze a možná i životy že někdo zanedbá prevenci. Když se neudělají tak to stojí taky peníze a životy. Jako já nevím, jestli si někdo vůbec uvědomuje, že ekonomika taky dost stojí na spotřebitelské důvěře. Takže představa, že tu bude třeba, když se to pořádně rozjede, každý den 500 mrtvých, že budou všichni děsně happy je blbost a je to i doložené (viz Švédsko) - dojde k samoútlumu a bude to ještě s delším časovým dosahem. A jako si fakt někdo myslí, že když bude mít zdravotnictví plné ruce práce lidí s covid-19 ve vážném stavu, že se jako přetrhnou s prevencí a plánovanými úkony – jako fakt, jo?
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

14. 10. 2020, 8:41

Když už je řeč, kdo má z čeho prospěch, tak:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zuba ... .seznam.cz
"Ta nemocnice má teď třeba své covid centrum a snaží se."
Nevím co si mam pod takovým covid centrem představit, google nic nenašel. Ale v souvislosti s protirouškovým postojem Šmuclera mě to zaujalo a docela bych rád dostal vysvětlení.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
ok1in

14. 10. 2020, 8:53

aleshonsa píše: 14. 10. 2020, 6:41...exponenciální růst pacientů na JIP, kde při současném trendu dojde kapacita...
Oblíbená dezinformace...
V českých nemocnicích je z lůžek na anesteziologicko-resuscitačních odděleních (ARO) a jednotkách intenzivní péče (JIP) volná čtvrtina. Z lůžek s kyslíkem je volná téměř třetina a přístrojů ECMO k zajištění mimotělního oběhu je volných 86 procent. Pro pacienty s nemocí covid-19 by tak kapacita měla prozatím stačit, sdělil předseda České společnosti anestezie, resuscitace a intenzivní péče Vladimír Černý.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/aro- ... omaci_lesa
Komunikace, telemetrie, automatizace, pohony...
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

14. 10. 2020, 9:00

aleshonsa píše: 13. 10. 2020, 11:03
tumlik píše: 13. 10. 2020, 10:25
aleshonsa píše: 13. 10. 2020, 5:32 ......
Na Taiwanu třeba sledují polohu SIM dotyčného, jestli je na jednom místě. Přičemž mu 2x během dne nahodile volají, aby to někdo neojebal, že nechá telefon na stole a půjde někam chlastat.
když napíšeš A tak napiš i B, tzn.vždy jen se souhlasem, něco jako erouška, napráskání tlf. lidí po tvém positivním testu na hygieně atd. :wink: :D :D
A jsi si tím jist - kdo by jim s tím souhlasil? Jedině že by tam bylo ještě C, že si bez souhlasu karanténu odkroutí někde v internaci. Tj. buďto sledování SIM a budeš doma, nebo bez sledování SIM a někde v podstatě pod zámkem. Ale to samozřejmě nevím, jen spekuluju.
S eRouškou bych to nesrovnával.
ano jsem, je to pro cizince a ta povinnost vzniká příletem do země, kde stejně ukazuješ pas a spousty dalších píčovin, prostě je to podmínka, hledat se mě to nechce, každopádně v kostce to znamená, že ten tlf. co nahlásíš při příletu je povinnost mít při sobě, jseš návštěva, tak pojedeš brázdu jinak sankce, vyhoštění atp.
u běžného domorodce nevymahatelné nikde na světě nebude-li mít zájem o spolupráci, snad jen v kldr nebo číně :wink: :wink:
pochopitelně čip v rameni, nebo v občance už to může změnit, jakýkoli jiný přístroj s tlačítkem OFF ne :) ¨

pochopitelně, že erouška je to samé, akorát ti to nikdo neřekl, zcela klíčové je to "hygienik po telefonátu" dál už nemá smysl cokoli psát, jak se to vypíná spousty lidí neví, protože to nikdy prostě neudělali :lol:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
aleshonsa

14. 10. 2020, 9:22

ok1in píše: 14. 10. 2020, 8:53
aleshonsa píše: 14. 10. 2020, 6:41...exponenciální růst pacientů na JIP, kde při současném trendu dojde kapacita...
Oblíbená dezinformace...
V českých nemocnicích je z lůžek na anesteziologicko-resuscitačních odděleních (ARO) a jednotkách intenzivní péče (JIP) volná čtvrtina. Z lůžek s kyslíkem je volná téměř třetina a přístrojů ECMO k zajištění mimotělního oběhu je volných 86 procent. Pro pacienty s nemocí covid-19 by tak kapacita měla prozatím stačit, sdělil předseda České společnosti anestezie, resuscitace a intenzivní péče Vladimír Černý.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/aro- ... omaci_lesa
Takže tp, že křivka co je úplně dole na https://slerka.shinyapps.io/dashboard/? ... 7E6hC_8kuQ je nápadně podobná (až by člověk řekl že by se tím dala modelovat) křivce https://cs.wikipedia.org/wiki/Exponenci ... or:Exp.svg (zdroj https://cs.wikipedia.org/wiki/Exponenci ... %AD_funkce ) je tedy dezinformace. Zvláštní .....
Ve větě "Pro pacienty s nemocí covid-19 by tak kapacita měla prozatím stačit" bych hlavně podtrhl to slovo "prozatím".
Pak můžeme řešit, jak to "prozatím" bude ještě dlouho platit.

Takže tvůj výrok bych shrnul jako "oblíbené nepochopení co je to exponenciální vývoj".
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mex

14. 10. 2020, 9:31

aleshonsa píše: 14. 10. 2020, 8:41 "Ta nemocnice má teď třeba své covid centrum a snaží se."
Nevím co si mam pod takovým covid centrem představit, google nic nenašel. Ale v souvislosti s protirouškovým postojem Šmuclera mě to zaujalo a docela bych rád dostal vysvětlení.
"Mimochodem nemocnice je plně funkční, provozně schopná, finančně i ekonomicky soběstačná. Nabízí teď své plicní oddělení následné péče pro doléčení pacientů s těžším průběhem nemoci covid-19"
t256

14. 10. 2020, 9:37

Mex píše: 14. 10. 2020, 3:05 Jestli umíš situaci nějak pomoct, tak to udělej. Třeba tě Babiš poslechne.
Ale jenom prndat furt dookola jak je všechno v prdeli, jak všichni ostatní všechno podělali, jak zrovna ty jsi správně říkal jak to špatně dopadne, a kdyby tě byli poslouchali tak to bylo všechno v cajku atd.... no tak to je fakt celkem ku hovnu.
Kdyz jsem tady psal jak se chovat jeste nez se to rozjelo, placals ty a tobe podobni rouskovi odbojari nesmysly o panikarich a smrti z vydeseni.
Tady mas vysledek.
Komu neni rady, tomu neni pomoci...
Mex

14. 10. 2020, 9:43

t256 píše: 14. 10. 2020, 9:37 Kdyz jsem tady psal jak se chovat jeste nez se to rozjelo, placals ty a tobe podobni rouskovi odbojari nesmysly o panikarich a smrti z vydeseni.
Tady mas vysledek.
Komu neni rady, tomu neni pomoci...
Já odbojář? Fakt, jo?
A já mám nějaký výsledek, který ty nemáš?
Teda pokud jsi nemyslel nervy. Ty mám skutečně o dost lepší než ty. ;-)
aleshonsa

14. 10. 2020, 9:45

Mex píše: 14. 10. 2020, 9:31
aleshonsa píše: 14. 10. 2020, 8:41 "Ta nemocnice má teď třeba své covid centrum a snaží se."
"Mimochodem nemocnice je plně funkční, provozně schopná, finančně i ekonomicky soběstačná. Nabízí teď své plicní oddělení následné péče pro doléčení pacientů s těžším průběhem nemoci covid-19"
No to by pak ale přeci znamenalo, že pro provozovatele čím víc takových pacientů tím lépe. Tj. čím více nakažených, tím více nemocných s covid-19, a tím pádem i více s těžkým průběhem.

Může mi prosím někdo připomenout, jaký že to má MUDr. Šmucler postoj k rouškám? Děkuji.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
t256

14. 10. 2020, 9:54

Mex píše: 14. 10. 2020, 9:43 ...Teda pokud jsi nemyslel nervy. Ty mám skutečně o dost lepší než ty. ;-)
Ty nemas rozhodne lepsi nervy. Pokud bys je mel, tak bys pred realitou nemusel neustale zavirat oci a namlouvat si, ze se nic nedeje. Jen par panikaru vyklada veci ktere radeji nebudes poslouchat. Myslis ze kdyz pstros strci hlavu do pisku, tak ma pevne nervy? Ja si to nemyslim.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“