Děkuju, ptám seBob píše:...Pokud potřebuješ více informací, klidně se mě zeptej. RosťaThomeeque píše:Vřetýnko stále slouží? Bylo by k němu víc detailů? Dík, T.
CNC Frézka na balsu
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Přesnější a dokonce i výrobně jednodušší bude tu tyč nechat jak je a udělat pro ni díru 25 mm. To osazení na 10 mm by mělo smysl jen v nějakém speciálním případě, kdy by bylo nezbytně nutné šetřit místem. Tedy jestli správně chápu otázku 
Aleš Procháska
Aha tak díky ,jen jse zeptal ,protože někde to je a někde neprochaska píše:Přesnější a dokonce i výrobně jednodušší bude tu tyč nechat jak je a udělat pro ni díru 25 mm. To osazení na 10 mm by mělo smysl jen v nějakém speciálním případě, kdy by bylo nezbytně nutné šetřit místem. Tedy jestli správně chápu otázku
typ vůbec nevim ,protože soustruh není můj ,ale souseda a není problém na něm dělat (to jsem napsal špatně)Thomeeque píše:Lify, jakej konkrétně máš k dispozici soustruh?
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Věčný tazatel
Ono to nemusí být přímo o soustruhu, ale jestli ten dotyčný na tom soustruhu umí dělat v setinách a lépe, házivost - souosost mu taky musí něco říkat, musí umět řezat závity atd. Protože dobrý, až vynikající soustružník dokáže i ne na moc vhodném soustruhu udělat skoro zázrak, no a pokud to neumí, tak neudělá nic pořádného i na novém soustruhu. ( Trochu o tom něco vím, soustružím i frézuji už pár desítek let i na cnc)Thomeeque píše:Lify, jakej konkrétně máš k dispozici soustruh?
To bob z tvého návrhu jsem dost použil
Jinak jsem počítal
S120-24 S120 - průmyslový spínaný napájecí zdroj 120W 670,00 Kč
LM25UU LM uzavřené kuličkové pouzdro 340,00 Kč
LM25LUU LML uzavřené dvojité kuličkové pouzdro 460,00 Kč
LM20LUU LML uzavřené dvojité kuličkové pouzdro 340,00 Kč
W25 W vodící tyče 936,00 Kč
W20 W vodící tyče 461,00 Kč
TR 1604 TR trapézové válcované šrouby 172,00 Kč
TR 1604 TR trapézové válcované šrouby 125,00 Kč
TRM-BR 1604 TRM-BR trapézová válcová matice bronz 760,00 Kč
6200 2RS Kinex 1-řadá kuličková ložiska 62xx 320,00 Kč
5-osý CNC ovladač pro paralelní port 349,00 Kč
dva motory SX24-2341 1540,00 Kč
Takže celkem by mě to vyšlo na 6472,00 Kč + Ztkovou osu a díly z hliníku
Jinak jsem počítal
S120-24 S120 - průmyslový spínaný napájecí zdroj 120W 670,00 Kč
LM25UU LM uzavřené kuličkové pouzdro 340,00 Kč
LM25LUU LML uzavřené dvojité kuličkové pouzdro 460,00 Kč
LM20LUU LML uzavřené dvojité kuličkové pouzdro 340,00 Kč
W25 W vodící tyče 936,00 Kč
W20 W vodící tyče 461,00 Kč
TR 1604 TR trapézové válcované šrouby 172,00 Kč
TR 1604 TR trapézové válcované šrouby 125,00 Kč
TRM-BR 1604 TRM-BR trapézová válcová matice bronz 760,00 Kč
6200 2RS Kinex 1-řadá kuličková ložiska 62xx 320,00 Kč
5-osý CNC ovladač pro paralelní port 349,00 Kč
dva motory SX24-2341 1540,00 Kč
Takže celkem by mě to vyšlo na 6472,00 Kč + Ztkovou osu a díly z hliníku
Věčný tazatel
Věčný tazatel
Tak jsem skočil k sousedovi a je to nějaký Volman ze šedesátých let, oběžný průměr 300, točná délka asi 1,5 m
myslím ,že je to tento http://www.strojesvoboda.cz/katalog.php ... s=2974&o=1" onclick="window.open(this.href);return false;
myslím ,že je to tento http://www.strojesvoboda.cz/katalog.php ... s=2974&o=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Věčný tazatel
Věčný tazatel
-
piskoteek
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj na Ebay se dají ty kuličové pojezdové ložiska koupit za polovinu ceny.
K těm trapézům..když spočítáš dvě matice na šroub a trapézak tak te vyjde +- stejně koupit čínu kuličkáč...jen můj postřeh
K těm trapézům..když spočítáš dvě matice na šroub a trapézak tak te vyjde +- stejně koupit čínu kuličkáč...jen můj postřeh
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
Jaký pojezdový ložiska ? myslíš jako na tyče ?piskoteek píše:Ahoj na Ebay se dají ty kuličové pojezdové ložiska koupit za polovinu ceny.
Kuličkový šrouby - někde na foru jsem četl ,že mají horší kvalitu než ty trapézy
Ale kouknu na ebay spočítám a když to bude větší rozdíl ,tak objednám a ještě se chci zeptat kolik korun je max ,aby neprohledávali na celnici a neplatil clo ?
Věčný tazatel
Věčný tazatel
-
piskoteek
- Kontaktovat uživatele:
ono seřídit trapez taky není žádná výhra, tzn dve matice dotáhnout proti sobě to už máš cca 1000kč (šroub + dve bronzové matice) a nezapomeň na opracování konců
Na aukro sem viděl kuličkáče kolem 1200kč(určitě je prodejce koupil v číně) v délce 500 a oba konce opracované..
http://aukro.cz/listing/listing.php?str ... rch_scope=" onclick="window.open(this.href);return false;
Je možný že budu předělávat malou mašinku na kuličkáče, můžu ti přeprodat 12*3 trapez opracovanej i s bronz.matkama a pouzdrem na ně.- délka cca 600.
Na aukro sem viděl kuličkáče kolem 1200kč(určitě je prodejce koupil v číně) v délce 500 a oba konce opracované..
http://aukro.cz/listing/listing.php?str ... rch_scope=" onclick="window.open(this.href);return false;
Je možný že budu předělávat malou mašinku na kuličkáče, můžu ti přeprodat 12*3 trapez opracovanej i s bronz.matkama a pouzdrem na ně.- délka cca 600.
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.