Stavba soustruhu svépomocí-Gingery
Ta pícka na uhlí potažmo propan dobrá ale drahý provoz a ve finále tavíš taky hodinu plus výpary z hoření-když sem potřeboval jenom něco málo tak sem udělal díru do ytongu a taky to šlo
Všechny stroje hejblátka a udělátka stvořil člověk nééé bůh.
A druhá věc el tavící kelímek je nízká pořizovací cena,pokud bych tu spirálu kupoval stojí do 300kč a šamot ze sklem 100kč je to sice pracné a piplačka ale pokud to bude fungovat tak je to za babku
dnes jsem pustil do tavící nohavice proud-teplota do červena cirka 15minut.vložil jsem několik kousků 1mm plechu zhruba po 15 minutách se roztavily.Zítra dám válec do konečné podoby a pokusím se odlít ingot,vše nafotím
Nezapomeň si zakrýt všechny části těla, hlavně nějakej štít na obličej. Jeden můj předek přišel o oči, když si naléval olovo do ocelové trubky, aby měl olovnici. Vystřelilo mu to rovnou do obličeje. Nejspíš to máme v rodině jako tradici, protože já jako kluk vytavoval autobaterii, lil jsem to na beton a napadlo mě, že by to rychleji zchladlo, když ten beton poleju vodou. V náklonu jsem pánvičku s olovem vylil na ten mokrý beton, normálně jsem viděl, jak se z té taveniny vytvořila taková krásně stříbrná koule, ta prdla a já měl v pruhu olovo těsně pod očima a trochu na čele a na rukou. Byla to rána jak z děla. Na baráku bylo to olovo až do pěti metrů výšky. Takže pozor na to odlévání. Hlavně musí být suchá forma.
Jinak jsem v 17 letech dělal menší pícku než ty, jen jsem použil keramické těleso i se spirálou z teplometu, opatlal jsem to šamotem, nechal vysušit. Tavil jsem v tom hlavně olovo, i ten hliník. Ale dlouho to nevydrželo. Neměl jsem žádný regulátor, nechal jsem to rožhavit do bíla, pak prdla spirála a bylo po pícce. Návod byl nejspíš v "Udělej si sám".
Jinak na zpevnění šamotu mám fígl, že do směsi nastříhám po pěti mm kousky skelné šňůry na utěsnění kamen, ty kousky rozmělním na jednotlivé pramínky a to zahnětu do té směsi. Šamot vydrží pevný celou topnou sezonu. Předtím se mi rozpadal. Stačí rozstříhat 10cm šňůry na jednu fanku.
Jinak jsem v 17 letech dělal menší pícku než ty, jen jsem použil keramické těleso i se spirálou z teplometu, opatlal jsem to šamotem, nechal vysušit. Tavil jsem v tom hlavně olovo, i ten hliník. Ale dlouho to nevydrželo. Neměl jsem žádný regulátor, nechal jsem to rožhavit do bíla, pak prdla spirála a bylo po pícce. Návod byl nejspíš v "Udělej si sám".
Jinak na zpevnění šamotu mám fígl, že do směsi nastříhám po pěti mm kousky skelné šňůry na utěsnění kamen, ty kousky rozmělním na jednotlivé pramínky a to zahnětu do té směsi. Šamot vydrží pevný celou topnou sezonu. Předtím se mi rozpadal. Stačí rozstříhat 10cm šňůry na jednu fanku.
dobrej prej je ale taky drahej objednal sem 25kg-cena i z dopravou 1400.já do rámku potřebuju tak 50kg. tak zbytek domíchámrobokop píše:bentomix jsem zkousel a je dobrej
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no a to bude asi trosku problem pac neni michanej s vodou ale s nejakym olejem
dal je podobny problem co s nim po pouziti (olej je spaleny a smes sucha, tolik nedrzi pohromade)
dal je podobny problem co s nim po pouziti (olej je spaleny a smes sucha, tolik nedrzi pohromade)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
hmm přidat olejrobokop píše:no a to bude asi trosku problem pac neni michanej s vodou ale s nejakym olejem
beru ho jen na zkoušku namíchám si sám sice to bude zas jak když vařil pejsek z kočičkou guláš ale já si poradím,když nebude držet přidám kolem modelu ze směsí vodního skla ono to pude
jen taková vsuvka,protože mne to tady zajímalo ,tak jsem si googli a četl i jinde . Párkrát jsem narazil na směs sádra+antuka .
A díky za toto téma tady. Inspirace na tento rok
.
A díky za toto téma tady. Inspirace na tento rok

https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...