Stavba cnc frezy ale...
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Takovy ty holy desticky za moc nestojej a nemusi to byt zrovna tim svabem ale obecne navrhem celku a pouzitymi soucastmi
Doporucuju jit rovnou do 3f motoru a driveru napr. Yako jsem mel v ruce a je to opravdu hodne muziky za maly priplatek
Tady to dela http://www.gravos.cz" onclick="window.open(this.href);return false; posledne tu nabidli za interpolator i s pohonama takovou cenu ze to ani na ebayi za to nekoupis
Pritom interpolator je ceskej software taky zaruka a dobra dokumentace
S 3f motory a s interpolatorem se dostavas z urovne hobby pokusu na uroven profi komponent a vysledku, cena zustava jak jsem psal hobby
Doporucuju jit rovnou do 3f motoru a driveru napr. Yako jsem mel v ruce a je to opravdu hodne muziky za maly priplatek
Tady to dela http://www.gravos.cz" onclick="window.open(this.href);return false; posledne tu nabidli za interpolator i s pohonama takovou cenu ze to ani na ebayi za to nekoupis
Pritom interpolator je ceskej software taky zaruka a dobra dokumentace
S 3f motory a s interpolatorem se dostavas z urovne hobby pokusu na uroven profi komponent a vysledku, cena zustava jak jsem psal hobby
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Tak jsem nato koukal a vypadato zajimave co je fajn ceska podpora. Jeste se zeptam mozna blbe je hodne velky rozdil mezi 2f a 3f motorem v presnosti nebo co se tice provozu... ?? A cim vic ma deska pulzu pro rizeni tim lepe urcite? nasel sem tam typ GVE84 cosi o tom myslite maj to jako novinku
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ten rozdil je hodne veliky
Ten 3f temer netrpi rezonancemi
To je duvod proc se vlastne 2f motory vubec nehodi na aplikace s tak sirokou skalou rychlosti jako je cnc
Tezko se vyhnes pasmu v kterem mas rezonance, tezko to ovlivnis pri psani programu atd....
3f je tedy mnohem lepsi protoze pak neztracis kroky a navic chodej do daleko vyssich rychlosti
Ten 3f temer netrpi rezonancemi
To je duvod proc se vlastne 2f motory vubec nehodi na aplikace s tak sirokou skalou rychlosti jako je cnc
Tezko se vyhnes pasmu v kterem mas rezonance, tezko to ovlivnis pri psani programu atd....
3f je tedy mnohem lepsi protoze pak neztracis kroky a navic chodej do daleko vyssich rychlosti
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Musis pocitat souradnice jinak receno vopruz
Pro 2.5D ma gravos software za penize ktery jsou myslim bezkonkurencni tam by ti to odpadlo
Obsluhuje se to jako autocad
Pro 2.5D ma gravos software za penize ktery jsou myslim bezkonkurencni tam by ti to odpadlo
Obsluhuje se to jako autocad
Jj toje zajimavy jen premyslim jestli opravdu mi zato stoji vetsi investice do tech 3f motoru. Jestli to tolik vyuziju kdyz to potrebuju na dily k vrtulniku musim si to nechat projit hlavou jinak tu ovladaci desku jak jsem psal ten typ budu brat z http://www.gravos.cz" onclick="window.open(this.href);return false; urcite jak jsem psal v predchozim prispevku pokud nema nekdo vyhrady k desce. robokop dekuju za velkou pomoc a radu 

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ty 3f nejsou o tolik drazsi
To co jsem psal platilo pro hodne fajnovy drivery jak u 2f motoru tak u 3f motoru
Jestli to tudiz porovnavas s necim jako treba modra cina nebo tak neco srovnavas nesrivnatelne
A tudiz vychazi veliky rozdil v cene ale kvalita uz bude taky nesrovnatelne horsi.
To co jsem psal platilo pro hodne fajnovy drivery jak u 2f motoru tak u 3f motoru
Jestli to tudiz porovnavas s necim jako treba modra cina nebo tak neco srovnavas nesrivnatelne
A tudiz vychazi veliky rozdil v cene ale kvalita uz bude taky nesrovnatelne horsi.
Asi mas pravdu kdyz uz sito jednou stavim tak se asi vyplati priplatit par korun ted nez potom tisice
takze pujdu do 3f krokovych motoru. Tad bych se chtel zeptat neco k materialu. Myslite ze budou stacit linearni vedeni lestena kulatina prumer 25mm ( nebo to je az moc ??). Mela by byt dlouha 80cm, tak si myslim ze urcite 2-3 kg obrabeneho materialu frezou by nemel byt zadny pruhyb. Ma to vypadat presne takhle ( http://files.zbestikova.webnode.cz/2000 ... /-----.JPG" onclick="window.open(this.href);return false; ) akorat ta deska co jezdi nebude ve spod ale nahore ( teda doufam zeto nicemu nevadi ) Nevim jestli sem to dobre popsal tedy
jeste jedna fotka jak si predstavuju jak to bude vypadat
http://files.zbestikova.webnode.cz/2000 ... 070066.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

jeste jedna fotka jak si predstavuju jak to bude vypadat
http://files.zbestikova.webnode.cz/2000 ... 070066.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gulliver64
to misan26: tak tu už pátý den čtu tvoje příspěvky a čím dál tím víc mě utvrzuješ v tom, že to nemůže dopadnout dobře, myslím ta tvoje snaha o stavbu CNCčka. nechci tě nějak poučovat či odrazovat, ale přestaň už těkat z jednoho na druhé a začni od podlahy - kolik do toho hodláš vrazit? protože to je to o čem to nakonec vždy je. pokud máš rozpočet 25kKč, tak ti mohu jednoznačně potvrdit, že za to nepořídíš nic, co by bylo použitelné na to, co jsi tu psal. pokud máš k dispozici 50kKč tak už se možná dá mluvit o tom, že se ti to podaří.
za další, máš alespoň rámcovou představu o tom, co je třeba (mám na mysli znalosti) k tomu aby ti cncčko vyřezalo nějaký díl který hodláš vyrábět? víš co je to G-kód? co je to řídící systém? co je to 2.5D frézování? pokud ne, tak začni studovat a teprve potom se ptej, pakliže něčemu neporozumíš ani napotřetí. nic ve zlém, ale my ti, ni při nejlepší snaze, nedokážeme poradit, pokud se ty nedokážeš správně zeptat.
chápu, že pokud začínáš, tak máš stokrát více otázek než odpovědí, ale na toto existuje jediná rada - studuj! protože zatím vždy jakákoliv odpověď na tvou otázku zde na fóru vyvolala tak tři další otazníky na tvé straně a to rozhodně není správně.
doufám, že jsem tě svou "analýzou" neodradil od záměru postavit si vlastní cncčko.
za další, máš alespoň rámcovou představu o tom, co je třeba (mám na mysli znalosti) k tomu aby ti cncčko vyřezalo nějaký díl který hodláš vyrábět? víš co je to G-kód? co je to řídící systém? co je to 2.5D frézování? pokud ne, tak začni studovat a teprve potom se ptej, pakliže něčemu neporozumíš ani napotřetí. nic ve zlém, ale my ti, ni při nejlepší snaze, nedokážeme poradit, pokud se ty nedokážeš správně zeptat.
chápu, že pokud začínáš, tak máš stokrát více otázek než odpovědí, ale na toto existuje jediná rada - studuj! protože zatím vždy jakákoliv odpověď na tvou otázku zde na fóru vyvolala tak tři další otazníky na tvé straně a to rozhodně není správně.
doufám, že jsem tě svou "analýzou" neodradil od záměru postavit si vlastní cncčko.

Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
Dekuju za prispevek. Velice sem si pocetl "mysleno v dobrem"Gulliver64 píše:to misan26: tak tu už pátý den čtu tvoje příspěvky a čím dál tím víc mě utvrzuješ v tom, že to nemůže dopadnout dobře, myslím ta tvoje snaha o stavbu CNCčka. nechci tě nějak poučovat či odrazovat, ale přestaň už těkat z jednoho na druhé a začni od podlahy - kolik do toho hodláš vrazit? protože to je to o čem to nakonec vždy je. pokud máš rozpočet 25kKč, tak ti mohu jednoznačně potvrdit, že za to nepořídíš nic, co by bylo použitelné na to, co jsi tu psal. pokud máš k dispozici 50kKč tak už se možná dá mluvit o tom, že se ti to podaří.

poradim ti, stahni si navody od gravosu na gve 84 nebo 64, na softver armote, datasety k motorum a driverum a až si to prectes tak pochopis pulku veci. alespon co a jak funguje..jsou tam zapojeni atd...
jak chces delat mechaniku pokud nevis co tam das za elektriku
pak se ptej na to co nepochopis..
jak chces delat mechaniku pokud nevis co tam das za elektriku

pak se ptej na to co nepochopis..

Nevím jak vy ale uživatel misan26 si tady z nás děla prdel
včera jsem naněj byl upozorněn a dneska jsem si na stoprocent jist že to tak je
na začátku psal že chce dělat dřevěnou koncepci vhodnou do paneláku , ted zas duralovou , vychloubá se tu jak ovládá solid a nevypad zněj ještě žádný model nebo koncepce , dokola se tu ptá na nesmysly a odpovědi překrucuje , píše jak perfektně ovládá řízení, programování a obsluhu robotů a neví co je driver co je interpolační jednotka ani obslužný soft , ani G kod , takže tam ty roboty asi jen leští !
Je to TROLL
včera jsem naněj byl upozorněn a dneska jsem si na stoprocent jist že to tak je
na začátku psal že chce dělat dřevěnou koncepci vhodnou do paneláku , ted zas duralovou , vychloubá se tu jak ovládá solid a nevypad zněj ještě žádný model nebo koncepce , dokola se tu ptá na nesmysly a odpovědi překrucuje , píše jak perfektně ovládá řízení, programování a obsluhu robotů a neví co je driver co je interpolační jednotka ani obslužný soft , ani G kod , takže tam ty roboty asi jen leští !
Je to TROLL
80 cm je pro nepodeprenou tyc strasne moc. Jen ten 3kg portal ji prohne 0.02mm, a to jen pokud budou konce dokonale pevne uchycene, pokud budou volne (hlinik, co je drzi, se ohne snaz nez tyc), bude pruhyb jeste 4x horsi.
Do toho pripocti rezonance (tyc se bude chovat ako velmi kvalitni pruzina), obrabeci sily ...
Ted sem zistil, ze Wolfram Alpha dovede pocitat pruhyb - clovek si snadno udela predstavu:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=be ... s_25mm%2F2+" onclick="window.open(this.href);return false;
Do toho pripocti rezonance (tyc se bude chovat ako velmi kvalitni pruzina), obrabeci sily ...
Ted sem zistil, ze Wolfram Alpha dovede pocitat pruhyb - clovek si snadno udela predstavu:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=be ... s_25mm%2F2+" onclick="window.open(this.href);return false;