Podélný posuv Asista
Tak jsem pokročil s noniem na příčný posuv, domek ,ofrézuji až to bude sedět u sebe. V domku jsou 2x Ax.ložiska, samotný nonius otočně nastavitelný a zajištěn maticí 2x M10x1. Tím vymezím vůli v ložiskách.
Nonius má 100 dílků a záv.tyč bude M10x1L. Takže na průměru bude 0,02mm. 200 dílků bych na ten průměr 38.00mm nenarval.
Nonius má 100 dílků a záv.tyč bude M10x1L. Takže na průměru bude 0,02mm. 200 dílků bych na ten průměr 38.00mm nenarval.

Závitníkem M6
Vím že to blbě zní ale je to tak, Závitník upnu do vřetene frézky a nonius do 4.osy, vychytat hloubku a o zbytek se postará Mach. Takže osa X jezdí sem a tam a A se otáčí dle počtu rysek.

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Bylorogi píše:nebolo by lepšie urobiť vymedzenie vôle v rybinovom vedení klinom ako to je u "dospelého" sústruhu

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Poprosit můžeš, ale jsem si téměř stoprocentně jistý, že už jsem tady maloval poměrně stručný obrázek k výrobě klínové lišty bez sinusového magnetu, jen ze sinusovým pravítkem tak to pohledejoscar píše:Mohu za hloupeho poprosit o nejaky nakres teto dospele technologie?![]()
diky

Je mě totiž jasné, že nechceš slyšet to, že to brousím na sinusovém magnetu což taky dělám, protože brousím naráz třeba dvacet lišt

Pro výrobu jedné lišty je ideál ta čmrkanice přípravku, která se tady někde na fóru povaluje i s popisem........
Co se týče sinusového pravítka a základních měrek, tak bez toho se nemá cenu do toho pouštět, tohle je podle mě s úhelníkem to nejzákladnější vybavení když chceš vyrobit něco jiného než kostku

http://www.tumlikovo.cz/
- Zdenek Valter
Nešla by ta lišta nahradit dvěma stejnými klíny ?tumlik píše:Poprosit můžeš, ale jsem si téměř stoprocentně jistý, že už jsem tady maloval poměrně stručný obrázek k výrobě klínové lišty bez sinusového magnetu, jen ze sinusovým pravítkem tak to pohledejoscar píše:Mohu za hloupeho poprosit o nejaky nakres teto dospele technologie?![]()
dikyPokud znáš danný úhel tak to není nic neřešitelného, pokud ho neznáš, tak je větší problém ten úhel změřit, ale i to se dá poměrně přesně, dokonce jsem to tu i psal jak na to a fotil, nebo je to u mě na stránkách
![]()
Je mě totiž jasné, že nechceš slyšet to, že to brousím na sinusovém magnetu což taky dělám, protože brousím naráz třeba dvacet lištnicméně to ještě neznamená, že to vše perfektně sedne, každou potom do konkrétního klínu musím zaškrabat a to je ten zdlouhavý čas navíc.
Pro výrobu jedné lišty je ideál ta čmrkanice přípravku, která se tady někde na fóru povaluje i s popisem........
Co se týče sinusového pravítka a základních měrek, tak bez toho se nemá cenu do toho pouštět, tohle je podle mě s úhelníkem to nejzákladnější vybavení když chceš vyrobit něco jiného než kostku
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
základní principoscar píše:tumlik: ja bych spis potreboval nejaky nakres jak je to reseno v tom soustruhu.
vyroba az pak
- Přílohy
-
- klín.png (3.12 KiB) Zobrazeno 6347 x
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...