VELMI AMATÉRSKÁ STAVBA 3D HOBBY ROUTERU
Tak mám obrovské dilema. Ono to není o tom "trochu" si připlatit, ale je to o tom připlatit si min. 12000,- Potřeboval bych to posoudit z hlediska využitelnosti pro hobby frézování. Myslím tím ty 3f krokové motory vs. ACserva. Bude to opravdu tak diametrální rozdíl pro hobby frézování? Myslím tím pěnové hmoty, překližka, MDF, popřípadě hliníkový/duralový plech.
pokud to chceš jen na tohle tak bych se klidně držel těch krokáčů už to že použiješ 3f krokáče ses posunul o jeden level výš než kdybys dal 2f a i stěmi se provozuje kupa slušných frézek . samozřejmě servo je servo , ale na tohle by ti stačilo servo tak 250W max 500 , těch 750W je už naprostý brutál a navíc tam máš trapézové šrouby a podepřené tyče takže bys ty serva nevyužil
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja bych zase u trapezu sel radsi do tech serv protoze nebudou mit problem s trenim jako muzou mit krokace (to se hodi pri ruznych experimentech s "bezvulovosti" matic)
jinak 3f krokac nema daleko do serva kdyz to porovnam s 2f, ktery je opravdu dost diskutabilni na cnc (kvuli charakteristice rezonancim) zvlast u vetsich stroju
ale aby me nekdo nebral za slovo 3f krokac nema zp. vazbu, pretizitelnost tedy i momentovy boost kdyz je treba jako maji serva
jinak 3f krokac nema daleko do serva kdyz to porovnam s 2f, ktery je opravdu dost diskutabilni na cnc (kvuli charakteristice rezonancim) zvlast u vetsich stroju
ale aby me nekdo nebral za slovo 3f krokac nema zp. vazbu, pretizitelnost tedy i momentovy boost kdyz je treba jako maji serva
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
http://machine-controller.com/servo.php" onclick="window.open(this.href);return false; tady jsou stránky s těma servama kde je trošku větší výběr on Luboš těm stránkám moc nedal.. já mám 400W verzi.. ale je fakt, že cenovej rozdíl mezi 750 a 400W není zas tak velkej, takže pokud nejde o místo (jako u mě) tak bych koupil asi klidně i ty silnější.. alespoň servo nebude nikdy ten nejlsabší článek..
nicméně stejně si musíš udělat názor sám.. stejně tak by se dalo pokračovat, vyhodit tyče a trapézy.. já mít omezený rozpočet tak já osobně bych šel spíš do lepších linárů místo podepřenejch tyčích a kuličkáčů a do normálních krokáčů než do "odbytého zbytku" a špičkovejch serv (celkově to vyjde na podobné peníze) a motory můžu vyhodit a vyměnit vždycky.. abys pak dodělával kuličkáče a vedení to už je podstatně složitější zásah do konstrukce..
nicméně stejně si musíš udělat názor sám.. stejně tak by se dalo pokračovat, vyhodit tyče a trapézy.. já mít omezený rozpočet tak já osobně bych šel spíš do lepších linárů místo podepřenejch tyčích a kuličkáčů a do normálních krokáčů než do "odbytého zbytku" a špičkovejch serv (celkově to vyjde na podobné peníze) a motory můžu vyhodit a vyměnit vždycky.. abys pak dodělával kuličkáče a vedení to už je podstatně složitější zásah do konstrukce..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Srry, ale tohle je blbost.... Máš to kousek, přijeď se podívat, jak serva lítaj 15m/min a jen na LPT portu. Jak na Mach tak EMC.packa píše:ono je taky rozhodující čím to chceš řídit , protože pokud nechceš cpát peníze do nějakého interpolátoru tak ty serva jen na paralelní port opravdu nemají cenu , to bys je vůbec nevyužil
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
SolidWorks 2011
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no serva hadam s 30 000 imp. na otocku * 3000 ot/min to dela 1.5MHz jestli jsem se neprepocital
to se da spolehlive dat softwarovym interpolatorem prez LPT?
hadam tak 25KHz a softwarovy interpolator ma dost
tady jsite bude nejake nevyrcene ALE
to se da spolehlive dat softwarovym interpolatorem prez LPT?
hadam tak 25KHz a softwarovy interpolator ma dost
tady jsite bude nejake nevyrcene ALE
Proč tam řešíte takový šílený rozlišení????????
30 000??? na 5mm stoupání je min. dílek kolik????
Chjo, už mlčím.
Chjo, už mlčím.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
SolidWorks 2011
ano máš pravdu předpokládal jsem větší rozlišení , jaké tedy používaš ty rozlišení ?Mad_BOXs píše:Proč tam řešíte takový šílený rozlišení????????
Chjo, už mlčím.
0.005mm / 1 STEP jsem asi amatér, kterýmu toto stačí na hobby stroječku.
Poslední dobou se to tady pěkně sune. Každý den jsem tady a celkem se nestačím divit, jak to za těch pár roků tady pokračuje. Nadále budu už jen přihlížet, možná.
Poslední dobou se to tady pěkně sune. Každý den jsem tady a celkem se nestačím divit, jak to za těch pár roků tady pokračuje. Nadále budu už jen přihlížet, možná.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
SolidWorks 2011
jj, koncentrace hňupů tady stoupá geometrickou řadou.... viním z toho mimo jiné také ty, kteří tady vytrvale a hlavně odborně odpovídají i na ty nejblbější dotazy.... oni určitě budou vědět že o nich mluvím a ozvou se...
Už jsem to tu jednou psal - už to nebude dlouho trvat a objeví se zde dotaz: chci si postavit CNC, nevím z čeho, nevím jak, nic neumím, nic nechci studovat ani číst, nic k tomu nemám, když se mi to náhodou podaří, k čemu mi to CNC vlastně bude ?????
Klidně napíšu seznam těch, kteří na to milerádi budou odpovídat a se vší vážností radit...
V poslední době co tady vlezu, tak se naseru (chtěl jsem původně napsat, že se kurefsky naseru ale češtináři nespí a ještě by mě začali řešit
), stojí mi to za to ???? Poradí někdo ??
Jo, a ta dobrá rada z této stránky,ať si na to borec dá serva, ta je obzvláště výživná.....

Už jsem to tu jednou psal - už to nebude dlouho trvat a objeví se zde dotaz: chci si postavit CNC, nevím z čeho, nevím jak, nic neumím, nic nechci studovat ani číst, nic k tomu nemám, když se mi to náhodou podaří, k čemu mi to CNC vlastně bude ?????
Klidně napíšu seznam těch, kteří na to milerádi budou odpovídat a se vší vážností radit...
V poslední době co tady vlezu, tak se naseru (chtěl jsem původně napsat, že se kurefsky naseru ale češtináři nespí a ještě by mě začali řešit

Jo, a ta dobrá rada z této stránky,ať si na to borec dá serva, ta je obzvláště výživná.....
Naposledy upravil(a) ivčo dne 24. 2. 2014, 9:26, celkem upraveno 1 x.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to je rozliseni ceho?
encoderu?
predpokladam ze ne protoze bezne je na servech urcenych pro cnc daleko vic
typicky 20x atp...
rozliseni neni skutecna presnost
kdyz si vyjedes graf odezvy toho serva tak jiste nechodi presne na pulz encoderu
paklize sundas softwarove rozliseni pozadovane hodnoty tak to taky neni dobre
jeste tak :2 nebo :4 ale to uz bylo sakra hrube
pak musis i povolit zpetnovazebni smycku
takze to reseni je plne kompromisu
to je to ALE ktere by melo byt s tou radou spojene
pritom interpolator za zlomkovou cenu jednoho serva to resi uplne bez kompromisu
encoderu?
typicky 20x atp...
kdyz si vyjedes graf odezvy toho serva tak jiste nechodi presne na pulz encoderu
pritom interpolator za zlomkovou cenu jednoho serva to resi uplne bez kompromisu
Na toto snad ani nemá cenu odpovídat .......mm/step a rozlišení encoderu?????robokop píše:to je rozliseni ceho?
encoderu?
typicky 20x atp...
Pardon asi to dopadne jako nedávno smazané vlákno autorem (nas....) z důvodů jak to tu napsal kolega Ivčo. Má můj obdiv.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
SolidWorks 2011