Logic level hexfety TTL ovladanie

J0hny

15. 5. 2008, 4:37

To Modemo: 2ks 74hc08 paralelne na sebe nefunguju, hned mi tam vyskoci odber cez 15A :lol:
J0hny

15. 5. 2008, 6:21

Zacinam chapat nevyhody unipolarnych driverov. Ale aj tak ma zaraza ako je mozne ze to inym ludom funguje na 5KHz. Diody su 50ns, je to pomale ? :? :?: :?: :?: :roll: Ked mi neviete alebo nechcete pomoct tak to povedzte, ja uz neviem co s tym, tie peniazky som mohol investovat do 1 modulu profistep, keby som sa na tom aspon nieco naucil, ale prd. Mozem si na to pripojit 4 ziarovky a cumiet na to od rana do vecera tot vsjo.
J0hny

15. 5. 2008, 7:11

Dik panu PBr za zmatecne dotazy, uz to jede :) Diody paralelne k cievkam odstranene. Oni totiz strelili ten kondenzator. Neskutocne totiz ten motor brzdili. Facha to na 20KHz pri plnom prude. Ochranne diody paralelne na tranzistoroch posilnene. Dik, prosim admina az bude mat cas, aby vlakno vymazal. Zajtra sa pustim do bipolaru 60V/8A na fazu.
Mad_BOXs

15. 5. 2008, 7:11

Už dlouho mám v hlavě podobné zapojení, to co máš ty, jen jako budiče fetů použít toto http://www.ges.cz/?page=index&or=sort&i ... ES05002365

a když by se použil silnější typ tak by se mohly motory přímo budit IO.

Nechceš to testnout? Já nějako nestíhám se s tím lopotit.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
modemo
Kontaktovat uživatele:

15. 5. 2008, 8:00

J0hny píše:To Modemo: 2ks 74hc08 paralelne na sebe nefunguju, hned mi tam vyskoci odber cez 15A :lol:
Tak to je zvlasne, bezne som to tak videl. Inak som to osobne este neskusal.
J0hny

16. 5. 2008, 12:02

Ajja som to takto pouzival ale len ako vypinac, myslim ze to kmita a integrace treba pre toto pouzitie parovat a odrusovat. Kazdy IO a dokonca kazde hradlo ma inu vstupnu a vystupnu kapacitu. Este to v buducnosti skusim, s predradnym odporom ktory s vstupnou kapacitou hradla by mal tvorit RC clen na potalcenie rusenia a hradla sa nebudu ovplivnovat. Na kazdy vystup takisto aspon 47 ohmov a az za odpormi to paralelne spojit.
Inak s pouzitim rady 74HCxx je mozne napajat SPINAT vecsinu mosfetov, ale 7mimi voltami, dost sa hreju a treba im pomahat pull up odporom aspon 1kohm (vyrovnat spinaci a vypinaci prud). Vzhhladom k tomu ze to nema ostre hrany, na viac ako 20Hz neodporucam. Ku podivu logic level tranzistory idu pekne so 7mimi voltami do 20KHz (motor pekne svistal ked som to skusal, 50 otacok za sekundu je sila 8) )
J0hny

20. 5. 2008, 4:30

Mad_BOXs píše:Už dlouho mám v hlavě podobné zapojení, to co máš ty, jen jako budiče fetů použít toto http://www.ges.cz/?page=index&or=sort&i ... ES05002365
Nieco podobne ma napadlo, akurat som to zavrhol pretoze blokove schemy v DS objasnuju funkciu IO, ale v skutocnosti nikdy clovek nevie jake to ma ako spinac charakteristiky. A uchladit klasicku keramiku v koncaku by bolo tazke. Chcem teraz skusit A3986, nejake low cost mikrosteping riesenie, ak sa nepodari (ak famy a myty o nespolahlivych lacnych Allegrach su pravdive), budem skusat ako pan modemo a iny poradily original budice (trebars IR2xxx) v spojeni s L297 ktory sa mi zapacil svojimi ochranami sameho seba a odpalit ho je dost tazko :lol: pripadne iny IO s mikrostepom aspon 1/8. Po prazdninach az dokoncime doma frezu by som skusil vybudovat nieco zaujimave so zopar IO, mikrostep, aby to voslo tak akurat "do penazenky" :)
p.s.: Potrva to dlho, na rychlo to dopadlo tak ako dopadlo, 20 zbytocnych prispevkov koli stresu, hlava nehlava, bez mozgu a naslepo. Robim to aby som sa vela naucil, a usetril cas a peniaze tym komu sa rozmyslat nechce, ako neziskovy navrhar sa mi zase vsetko skusat nechce . :P
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“