Uprava čínana
na co bych motor zbytečně oddaloval... když univerzálce nevadí. navíc se mi vyrábí redukce na 125 ku uni ale vše se vejde. Tak nevim proč motor dávat 100 metru od těžiště a osy. \když vše může bejt hezky schované a co nejvíce v ose přenosného soustruhu
Tak to jo . Když ti to nevadí , tak je to ok .mr.fahrad píše:na co bych motor zbytečně oddaloval... když univerzálce nevadí. navíc se mi vyrábí redukce na 125 ku uni ale vše se vejde. Tak nevim proč motor dávat 100 metru od těžiště a osy. \když vše může bejt hezky schované a co nejvíce v ose přenosného soustruhu
vždyt vzdálenost od lože je menší než vzdálenost od motoru , ltakže tak jako tak větší průměr neprotočí , mě se to líbí jak to má udělané , pěkně kompaktnímilou píše:Ne . Měl jsem na mysli aby mu nakonec nezavazel kolem sklíčidla , když bude dělat cosi většího .mr.fahrad píše:co je pojem vadí.. je problém mít mobilní soustružek s motorem co má koule??
A že jsou vratké . Ta moje nová proma sm 300e má dvě nožky vysoké asi 70 mm a plochu 80x100 mm (odhadem) Na které stojí . Navíc jsem k ní měl jakési gumové bloky , kvůli vibrací . Ty byly vysoké dalších 20 mm a stačilo se ho lehce dotknout , a už se překlápěl . Tak jsem pod nohy vystříhl gumové podložky 5 mm , a přišrouboval ho přes ně ke stolu . je to bez vibrací , a pevně na místě .
- Francotirador
Ne vždy se upíná do univárzálky. Ta 125 se vejde nad lože i s vysunutejma paknama - pokud si pakny neškrtnou o motor tak je to částečně OK.mr.fahrad píše:sklíčidlo se vejde 125 a vedle univerzálky málo co točíš
Píšu částečně, protože z fotky to vypadá, že až si v budoucnu pořídíš lícní desku (pro upnutí roztodivných tvarů obrobků) tak k ní nepřijedeš s podélným suportem (saně narazí na kryt motoru).
Já oddaloval i ten originální motor a předělával kryt tak aby vznikla mezera pro zadní část saní a mohl jsem se suportem co nejvíc k vřeteníku.
Lze samozřejmě namítat, že je to možné dohnat vysunutím pomocného suportíku, ale ten není u těchto soustruhů zrovna nejtužší, takže jsem se snažil soustružit s co možná nejmíň vyloženou nožovkou.
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
A rady ještě video https://www.youtube.com/watch?v=CPqW4jq ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;