Také mě to zajímá-udělám pokus: vezmu kus svěráku , který jsem odrbal ocelákem, odmastil (nitroředidlem), v úterý ráno v 7:00 natřel první vrstvou Hammeritu, ve středu ráno v 7:00 natřel druhou vrstvou hammeritu, ve čtvrtek večer budu frézovat, tak ho dám zhruba na dvě hodiny pod stříkající emulzi-pokuď bude potom barva držet, tak ho ponořím ze čtvrtka do pátka do nádoby s emulzí a v pátek ráno budu referovat s fotodokumentací o výsledku.capumpor píše:Hammrajt je odolny emulzim? Chtel bych si striknout kladivkovou na magnetce kryci plechy a bednu na chlazeni. Jenze problem je, ze dodavaji zelenou a sedou ale original je neco mezi. Ta zelena je malo seda a seda zas malo zelenaSmichat je a udelat si vlastni odstin? Pujde to?
Ty sveraky to je taky ten jiny odstin zelene. nejsou tak kriklave.
Renovace strojního svěráku
já se obávám, že za takhle krátkou dobu tomu emulze nic neudělá..já mám frézku stříklou Alkytonem z nevědomosti a začala se odrbávat hlavně tam kde to odíraj špony, narušuje to povrch a pak se klidně oloupou celé kusy barvy.. takže tam, kde lítaj špony barva není a všude jinde v podstatě drží (3roky), ale ta emulze to začla požírat tak po 2-3měsících byli vidět první stopy.. jak to už bylo načnuté na kovový základ šlo to rychleji..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
No jó, jenže ty na tom stroji pracuješ...RaS píše:já se obávám, že za takhle krátkou dobu tomu emulze nic neudělá..já mám frézku stříklou Alkytonem z nevědomosti a začala se odrbávat hlavně tam kde to odíraj špony, narušuje to povrch a pak se klidně oloupou celé kusy barvy.. takže tam, kde lítaj špony barva není a všude jinde v podstatě drží (3roky), ale ta emulze to začla požírat tak po 2-3měsících byli vidět první stopy.. jak to už bylo načnuté na kovový základ šlo to rychleji..

to je pravda.. když vidím některé ty dílny bez jediné šponky a nalešěné stroje tak pochybuju že na tom někdy někdo něco dělá..fidel47 píše:No jó, jenže ty na tom stroji pracuješ...RaS píše:já se obávám, že za takhle krátkou dobu tomu emulze nic neudělá..já mám frézku stříklou Alkytonem z nevědomosti a začala se odrbávat hlavně tam kde to odíraj špony, narušuje to povrch a pak se klidně oloupou celé kusy barvy.. takže tam, kde lítaj špony barva není a všude jinde v podstatě drží (3roky), ale ta emulze to začla požírat tak po 2-3měsících byli vidět první stopy.. jak to už bylo načnuté na kovový základ šlo to rychleji..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Tedy vzal jsem kus svěráku, očistění na kov, odmaštěný,natřený dvakrát Hammeritem, Interval mezi první a druhou vrstvou 24 hodin, pak nechal 38 hodin schnout, pak jsem to ponořil na 10 hodin do emulze PARAMO ERO-SB (běžná emulze).fidel47 píše:Také mě to zajímá-udělám pokus: vezmu kus svěráku , který jsem odrbal ocelákem, odmastil (nitroředidlem), v úterý ráno v 7:00 natřel první vrstvou Hammeritu, ve středu ráno v 7:00 natřel druhou vrstvou hammeritu, ve čtvrtek večer budu frézovat, tak ho dám zhruba na dvě hodiny pod stříkající emulzi-pokuď bude potom barva držet, tak ho ponořím ze čtvrtka do pátka do nádoby s emulzí a v pátek ráno budu referovat s fotodokumentací o výsledku.capumpor píše:Hammrajt je odolny emulzim? Chtel bych si striknout kladivkovou na magnetce kryci plechy a bednu na chlazeni. Jenze problem je, ze dodavaji zelenou a sedou ale original je neco mezi. Ta zelena je malo seda a seda zas malo zelenaSmichat je a udelat si vlastni odstin? Pujde to?
Ty sveraky to je taky ten jiny odstin zelene. nejsou tak kriklave.
Výsledek-Nátěr změknul tak, že jde sundat bez námahy nehtem.
P.S. ohledne michani barev ... Chtel jsem upravit odstin na ISOBANU, kde neni michaci receptura. Baba v prodejne zbesile odmitala a nakonec se nechala ukecat na reverz. Vyzvednul jsem namichanou a paradne sedivou barvu s velkou radosti, jak jsem prechytralej. Rano otevru plechovku a barva pekne zeleno ruzova
Kdyz vidim z kolika barev je receptura je logicke, ze to proste okem nepujde bohuzel