Renovace strojního svěráku

fidel47

20. 8. 2015, 1:49

capumpor píše:Hammrajt je odolny emulzim? Chtel bych si striknout kladivkovou na magnetce kryci plechy a bednu na chlazeni. Jenze problem je, ze dodavaji zelenou a sedou ale original je neco mezi. Ta zelena je malo seda a seda zas malo zelena :-) Smichat je a udelat si vlastni odstin? Pujde to?
Ty sveraky to je taky ten jiny odstin zelene. nejsou tak kriklave.
Také mě to zajímá-udělám pokus: vezmu kus svěráku , který jsem odrbal ocelákem, odmastil (nitroředidlem), v úterý ráno v 7:00 natřel první vrstvou Hammeritu, ve středu ráno v 7:00 natřel druhou vrstvou hammeritu, ve čtvrtek večer budu frézovat, tak ho dám zhruba na dvě hodiny pod stříkající emulzi-pokuď bude potom barva držet, tak ho ponořím ze čtvrtka do pátka do nádoby s emulzí a v pátek ráno budu referovat s fotodokumentací o výsledku.
RaS

20. 8. 2015, 5:47

já se obávám, že za takhle krátkou dobu tomu emulze nic neudělá..já mám frézku stříklou Alkytonem z nevědomosti a začala se odrbávat hlavně tam kde to odíraj špony, narušuje to povrch a pak se klidně oloupou celé kusy barvy.. takže tam, kde lítaj špony barva není a všude jinde v podstatě drží (3roky), ale ta emulze to začla požírat tak po 2-3měsících byli vidět první stopy.. jak to už bylo načnuté na kovový základ šlo to rychleji..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
fidel47

20. 8. 2015, 2:09

RaS píše:já se obávám, že za takhle krátkou dobu tomu emulze nic neudělá..já mám frézku stříklou Alkytonem z nevědomosti a začala se odrbávat hlavně tam kde to odíraj špony, narušuje to povrch a pak se klidně oloupou celé kusy barvy.. takže tam, kde lítaj špony barva není a všude jinde v podstatě drží (3roky), ale ta emulze to začla požírat tak po 2-3měsících byli vidět první stopy.. jak to už bylo načnuté na kovový základ šlo to rychleji..
No jó, jenže ty na tom stroji pracuješ... :)
elbarto

20. 8. 2015, 4:16

Nejsem chemik, ale urco bude zalezet na konkretni emulzi a jejim chem. slozeni.
Zjistuju, ze nahac je zkratka NADCASOVY. Nema barvu a nikdy neztrati barvu hi,hi.
RaS

20. 8. 2015, 4:37

fidel47 píše:
RaS píše:já se obávám, že za takhle krátkou dobu tomu emulze nic neudělá..já mám frézku stříklou Alkytonem z nevědomosti a začala se odrbávat hlavně tam kde to odíraj špony, narušuje to povrch a pak se klidně oloupou celé kusy barvy.. takže tam, kde lítaj špony barva není a všude jinde v podstatě drží (3roky), ale ta emulze to začla požírat tak po 2-3měsících byli vidět první stopy.. jak to už bylo načnuté na kovový základ šlo to rychleji..
No jó, jenže ty na tom stroji pracuješ... :)
to je pravda.. když vidím některé ty dílny bez jediné šponky a nalešěné stroje tak pochybuju že na tom někdy někdo něco dělá..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
fidel47

21. 8. 2015, 8:52

fidel47 píše:
capumpor píše:Hammrajt je odolny emulzim? Chtel bych si striknout kladivkovou na magnetce kryci plechy a bednu na chlazeni. Jenze problem je, ze dodavaji zelenou a sedou ale original je neco mezi. Ta zelena je malo seda a seda zas malo zelena :-) Smichat je a udelat si vlastni odstin? Pujde to?
Ty sveraky to je taky ten jiny odstin zelene. nejsou tak kriklave.
Také mě to zajímá-udělám pokus: vezmu kus svěráku , který jsem odrbal ocelákem, odmastil (nitroředidlem), v úterý ráno v 7:00 natřel první vrstvou Hammeritu, ve středu ráno v 7:00 natřel druhou vrstvou hammeritu, ve čtvrtek večer budu frézovat, tak ho dám zhruba na dvě hodiny pod stříkající emulzi-pokuď bude potom barva držet, tak ho ponořím ze čtvrtka do pátka do nádoby s emulzí a v pátek ráno budu referovat s fotodokumentací o výsledku.
Tedy vzal jsem kus svěráku, očistění na kov, odmaštěný,natřený dvakrát Hammeritem, Interval mezi první a druhou vrstvou 24 hodin, pak nechal 38 hodin schnout, pak jsem to ponořil na 10 hodin do emulze PARAMO ERO-SB (běžná emulze).
Výsledek-Nátěr změknul tak, že jde sundat bez námahy nehtem.
elbarto

21. 8. 2015, 9:44

P.S. ohledne michani barev ... Chtel jsem upravit odstin na ISOBANU, kde neni michaci receptura. Baba v prodejne zbesile odmitala a nakonec se nechala ukecat na reverz. Vyzvednul jsem namichanou a paradne sedivou barvu s velkou radosti, jak jsem prechytralej. Rano otevru plechovku a barva pekne zeleno ruzova :-( Kdyz vidim z kolika barev je receptura je logicke, ze to proste okem nepujde bohuzel :-(
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“