Já mam nádrž dole pod mašinou - takže ten tlak mi jen dopravuje líh nahoru. Kamarád má nádrž nahoře nad vřetenem (bez tlaku) - a funguje mu to taky.Thomeeque píše:Líh tam musí jít pod tlakem, nebo jsi to tak udělal jen kvůli "okamžitému startu"?Martinhora píše:Víc to rozebírat nebudu - jsem rád, že to funguje. Přes ten prostředek jde vzduch - okolo líh. Zašroubováním trysky se dá líh úplně uzavřít - jen to fouká.
Chlazení AL mlhou
- Martinhora
- Martinhora
Zkoušel jsem všechno možný - ale bez výsledku. Ta tryska se na konci hodně ochladí a pravděpodobně se to trochu někam hne ... ale to je jenom moje teorieP.S. píše:Nepovolovaly se jen ty aretační matičky u ventilků?
Tak v tom bude ten zakopanej pes protože škrtíš tryskou jen vzduch a pak se to dá ladit jen v malém rozsahu . To co má Martin funguje opačně , vduch nastavíš redukčákem a k tomu doladiš průtok lihu tou tryskou .P.S. píše:Prostředkem jde líh.
Jsou tam dva škrtící ventily pro vzduch a pro líh.
Dík. V podstatě mi šlo o to, jestli to je v principu stále fixírka (která si to umí, alespoň do určité míry, nasát sama).Martinhora píše:Já mam nádrž dole pod mašinou - takže ten tlak mi jen dopravuje líh nahoru. Kamarád má nádrž nahoře nad vřetenem (bez tlaku) - a funguje mu to taky.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
a co takhle chlazeni AL vzduchem, staci pouzivat na nastrojich DLC povlak a lze vynechat emulzi, zacinam s tim experimentovat, budu informavat na svem blogu
A není to třeba tím, že nejrůznější o-kroužky do sebe natáhnou trochu lihu a tím se nepatrně zvětší, nebo z nich naopak ten líh vytáhne vodu a ony se trošičku smrští. Nemusí to být moc, třeba PVDF absorbuje jen 4% vody, ale už to stačí k tomu že šroubení buď začne těsnit nebo se roztrhne.Martinhora píše:Přesně tohle jsem hodil do popelnice. Sice to rozprašovalo dobře, ale nevydrželo to třeba 3-4 hodiny v kuse dávkovat stejně. Třeba po půl hodině se to muselo znovu nastavovat. A netuším proč.
Elektrochemik holdující strojařině 
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1

Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
- Martinhora
Mám tady pár malých toroidních fréz s DLC povlakem a je fakt, že to bere úplně jinak... a povrch je daleko lepší, ale ten líh jsem si vypnout netroufnul.Hověz píše:a co takhle chlazeni AL vzduchem, staci pouzivat na nastrojich DLC povlak a lze vynechat emulzi, zacinam s tim experimentovat, budu informavat na svem blogu