Minivřeténko z Timova setu
Z čeho ten motor je? dost mi to připomíná motor co se dával do sekačky ( mám tu jeden i se sekačkou , odešla u něj elektronika). Podle mě by nemělo být těžké změřit co je na tom 3tím drátu. Není je jen vyvedený prostředek baterie? Zkusim vyfotit to co mám jestli to neni to stejný. Ale byl to tutově taky bosch.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
Nechci kuchat servo z fabie ani krokáč ...atlan píše:To by malo malu ucinost ak by to vobec fungovalo. To uz mozes vykuchat servo z fabie tam je 3f motor na cerpadle s senzormidruhy vyrobca pouziva krokac.
Zadání je jasné .
Alternátor dodává cca podle typu kolem 1500W .
Je to třífázový elektrický stroj s cizím buzením rotoru přes kroužky ,to dává možnost regulace ale obrácené ...
Při značně rozdílných otáčkách spalovacího motoru produkuje napětí se značně rozdílnou frokvencí ...to byl důvod proč jej nebylo možné v minulosti široce používat pro absenci výkonových polovodičů pro její usměrnění .
Zde vidím jak měnit otáčky frekvencí . a výkon buzením .
Elektrická pevnost vinutí by pravděpodobně umožnila i vyšší napětí a při nominálu 24VDC to stojí za úvahu zkusit .
Zkoušejí se na celém fóru vetší nesmysly tak to někdo prosím zkuste kdo máte díly po ruce .
Mohl by to být docela zajímavý pohon s dobrou životností - najezdí stovky tisíc kilometrů ...třeba pro minisoustruhy co jim kde co odchází ...
Chci slyšet fundované a nejlépe měřením podložené argumenty a ne odsudky atlane

Omlouvám se za plevelní vlákna , snad mne to napadlo v souvislosti se silovým regulátorem Luboše a jeho velkými zkušenostmi s motory...
Pokud někoho napadne kam ten plevel přemístit budu jen ráda a nemyslím že do žumpy

Naposledy upravil(a) pavlaxy dne 17. 1. 2016, 6:28, celkem upraveno 1 x.
Chod na srotak kup za 5E altik a mozes skusat. Nevidim dovod skusat slepu ulicku, na nete urcite to niekto skusal.Ked uz existuuju take motory do kolies bicykla ktore zarucene funguju a su na to aj drivery dokonca s softverom len to vyladit.
A to servocerpadlo z favie bolo vzdy motorom a to je rozdiel od alyernatora ktory na to nebol urceny a nebude mat uccinost.
Tak ze sa na to vrhni a poreferuj.
A to servocerpadlo z favie bolo vzdy motorom a to je rozdiel od alyernatora ktory na to nebol urceny a nebude mat uccinost.
Tak ze sa na to vrhni a poreferuj.
Thomeeque píše:To by bylo supr!melsoft píše:Zkusím o víkendu postnout nějakou fotečku.
Já bych si to možná vzal do zálohy, pokud bych to přecijen přivedl do použitelného stavu.. zamyslim se, kdyžtak pak napíšu.melsoft píše:Kdyby někdo to Timovo vřetýnko chtěl, tak ho asi rád pustím dále do světa.
Tak jsem udělal pár obrázků:
Hodně podobně vypadá v posilovač řízení třeba v opelu. Měl by to být bldc motor který chodí se snímacím kroužkem na volantu synchroně.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
IQ156
Ono je vlastne uplne sumak z ceho to je. V ramci celku je to mam obavu uplne k nicemu. Driver bude nejspis soucasti ridici jednotky a CANbus komunikaci vcetne jiste hromady funci provozu ve voze nikdo nerozlusti. Instrukce automatickeho parkovani na pohon stolu asi nenalakame. Vzhledem k okolnosti, ze mas neomezene mnozstvi darcu organu, provedl bych seriozni pitvu ve stylu Felixe Plattera. Po trepanaci nafot vnitrek krok za krokem a je tady dost chytrych hlav co dokazou urcit, cim to krmi nebo, jak snimaji otacky, atd.atd.atd.
strácat čas experimentom? Modelárských BLDC motorov je vela z velkým rozsahom otáčok na 1volt aj velkostou napajania a výkonom, či sú to obežky alebo innruneri, stačí kúpit regulátor a servotester ktorím sa to dá ovládať, prípadne dokúpit aj programator a nastavit governor ktorí bude udržovat rovnaké otáčky motora aj pri záťaži tak poctivo že bud zhorí motor alebo regulátor