pomuze jen restart- vypnuti+zapnuti napajeni 5V.
zkousel jsem i napajeni z jine faze, ale nic.
mate nejaky napad, jak to odrusit - LPT desku?
Vzpomínám, vzpomínám ... někdo ti v SZ doporučoval řešení, které by bylo odolnější ...roman_p píše:mate nejaky napad, jak to odrusit - LPT desku?
packa píše:vypadá to zajímavě , ale proč máš ten šroub vevnitř proč jsi jej nedal z vnější strany a nejlépe někam dolu , při tom svážení bude trpět , nebo máš vymyšlené nějaké sifistikované krytování ? Další co je dost špatně je ta čínská all in deska , ta sama osobě nestojí za moc a když u toho bude ještě tig tak mám obavy že ti to nepojede korektně . tam by měly být opravdu kvalitní drivery a perfektní oddělovací deska . navíc nejlépe nějaký interpolátor .
Ja osobně myslim že je největči problem při zapaleni.A to HF se šiři mezi materialem a hořakem.Až pak to muže rušit AC svařovani v TIGU.Tady je ale ještě jeden problem.Jak jsem radil vypnout HF.Tak U AC(SVAŘOVANI HLINIKU) to asi pujde velmi těško.Už tu někdo prezentoval svařovani krabiček cnc Jen si myslim že to bylo DC TIG. Nemužu to najit odhaduji že to bylo tak před 5lety.Ten driver je asi zaklad.atlan píše:Problem je ten ze cely kabel k horaku je vf antena. Tak ze cely zatienit.... Co je problem. Ci sto teoreticky, odpojit vf napatie v zvaracke a viest ho tienenym vodicom ktory zvladne napetove namahanie, a pripojit ho na silovy pol az v horaku. To by ale obnasalo presunut do horaka aj transil a kondenzator ktory chrani polovodicovy usnernovac. No proste vec na skumanie a badanie.
technologii uz mam za leta praxe vychytanou - zivim se svarovanim hliniku, casy svarovani se doladi podle potreby, jsem rad, ze mi nekdo pomohl s g-kodembronek999 píše:Nie som teda odbornik na zvaranie, ale pri tig metode sa casto pridava pridavny material. Da sa zvarat aj bez neho tupe zvary ale 95% mojho rucneho zvarania je s pridavnym materialom. A u hliniku asi 100%. Nevraviac o tom ze zaciatok zvaru hliniku musim dlho zohrievat a potom uz varim relativne rychlo. Takze nieco take ze zapnut obluk,pockat sekundu a potom G1 X100 asi nebude spravna cesta. Ak nejdes zvarat nejake tenke plechy.