hádzanie vretena/klieštiny (z ničoho nič)
- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
To určite áno, ale obávam sa čím ďalej viac, že toto neni ten prípadecht píše:*zalepené věci se povolují zahřátím - (lepidlo při určité teplotě zdegraduje a pak to půjde povolit)

„Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb.“
watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
Len pre info, keby v budúcnosti niekto mal podobnú kratochvíľu, že vymení ložiská - tak som to teda nakoniec urobil takto:
Dostal som sa cca 3mm von, až po ten prechod závitu na hriadeľ... A tam som zatiaľ aj skončil
Som si myslel, že mám vyhrané, a prd.
Hlavne že mám ložiská

Som to pílil s pílkou na železo, len tak, v ruke; problém je, že nemám tak veľký zverák.
No nič, šak aj zajtra je deň, nájdem niekoho kto má zverák na ponku
Btw, neviete, resp. nevideli ste niekde tú matku ako náhradný diel?
Dostal som sa cca 3mm von, až po ten prechod závitu na hriadeľ... A tam som zatiaľ aj skončil

Hlavne že mám ložiská

Som to pílil s pílkou na železo, len tak, v ruke; problém je, že nemám tak veľký zverák.
No nič, šak aj zajtra je deň, nájdem niekoho kto má zverák na ponku

Btw, neviete, resp. nevideli ste niekde tú matku ako náhradný diel?
watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

Začíná to vypadat zajímavě. Tedy myslím -pro majitele Kovošrotu. To nemyslím nijak zle, jen mě to připomělo některé moje "kousky", když sem ještě neměl dostatečně vybavenou dílnu. Přeju úspěšné zakončení. (před nákupem nového) 

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Chce to vyrobit si pripravky
Tyhle maly loziska vylisujes za pomoci pinoly stojanove vrtacky
Vretenovy se nikterak brutalne nelisuji
Demontaz lozisek se taky da pojmout tak ze ty stary k nicemu nepotrebujes narozdil od zbytku vretene
Tudiz muzes pouzit i veci typu flexa a svarecka
I kdyz jak jsem zminil vyse melo by to jit snadno a takovy veci by nemeli byt treba
Dost mozna ze to ten cinan skutecne vylepsil lepidlem
Dat to do trouby na 160 by nemelo uskodit
Ted jsem menil nejaky loziska pouzival jsem teplo
Tyhle maly loziska vylisujes za pomoci pinoly stojanove vrtacky
Vretenovy se nikterak brutalne nelisuji
Demontaz lozisek se taky da pojmout tak ze ty stary k nicemu nepotrebujes narozdil od zbytku vretene
Tudiz muzes pouzit i veci typu flexa a svarecka
I kdyz jak jsem zminil vyse melo by to jit snadno a takovy veci by nemeli byt treba
Dost mozna ze to ten cinan skutecne vylepsil lepidlem
Dat to do trouby na 160 by nemelo uskodit
Ted jsem menil nejaky loziska pouzival jsem teplo
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Pokud je dobře udělaný vřeteno tak montáž ložisek a složení se dělá za pomoci horkovzdušné trouby, a teplota nemá přeáhnout 100st ,pokud je vše v pořádku není potřeba lis ani palička ,a ložiska fungují bez problému .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
Už teraz predpokladám, že to tak nejak podobne skončíMiltech píše:Začíná to vypadat zajímavě. Tedy myslím -pro majitele Kovošrotu. To nemyslím nijak zle, jen mě to připomělo některé moje "kousky", když sem ještě neměl dostatečně vybavenou dílnu. Přeju úspěšné zakončení. (před nákupem nového)

watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
Tak už je dole, suka
Takto to vyzerá po rozobratí (docela som čumel
):
Domček vnútri:
A toto zostalo z matky... Ináč je hliníková a bola zalepená
Ešte mám otázku, ložiská čo tam sú E2.6004-2Z/C3 SKF so zväčšenou vôlou (tieto) a ja mám s normálnou vôlou...
Čo sa stane ak ich tam dám?
Treba si dať an niečo pozor, napr. pri sťahovaní?
(ináč rozmýšlal som že tam dám 7004, rozmerovo sedia len cena je trochu inde, ale uvidím najprv či prežil hriadeľ... nabudúce ich tam asi dám)

Čo sa stane ak ich tam dám?
Treba si dať an niečo pozor, napr. pri sťahovaní?
(ináč rozmýšlal som že tam dám 7004, rozmerovo sedia len cena je trochu inde, ale uvidím najprv či prežil hriadeľ... nabudúce ich tam asi dám)
Naposledy upravil(a) WatchManiac dne 26. 5. 2016, 3:04, celkem upraveno 1 x.
watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

To jen potvrzuje zkušenost, že čínské výrobky se vyplatí rozdělat hned, co by nové. Vzhledem k tomu, že máš ještě jedno vřeteno, použil bych ložiska, co máš. Je to další zkušenost. Můžeš porovnávat. Samotného by mě to zajímalo. Jinak vyměnit za přesnější se dají vždycky. Pořiď si ale pořádné nářadí, co Ti navrhoval "chb". Bez toho budeš mít vždycky problém to bez poškození rozdělat.
- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
Jo, dal som tam tie obyčajné a vyťal som tomu 24000 a za 10sek boli vrelé... Takže C3atlan píše:Z vecsenou volou preto lebo vreteno ma velke otacky a lozisko sa zahrieva nasledkom coho sa zmensuju vole.
Ako písal Miltech, prvú "zkušenost" už mám

Ináč vreteno v držiaku len tak na stole, nepodoťahované ložiská a zadné nevymenené - max. hádzavosť 0.041 cca 10mm od klieštiny. Nič moc zatiaľ, ale aspoň nejaké zlepšenie. Asi sa s tým naozaj treba pohrať a poskladať to niekoľkokrát.
Ešte otázka:
- sú 2 kosoúhle ložiská 7004 naspodu 30krát lepšie, lebo cena je tiež asi 30krát väčšia.
- vydržia 30x toľko?
- bude presnosť 30x lepšia?
Z čisto ekonomického hľadiska radšej raz za pol roka vymeniť 6004 za 10€ sa mi zdá tiež riešenie. Hlavne keď už viem ako na to

Naposledy upravil(a) WatchManiac dne 26. 5. 2016, 7:21, celkem upraveno 1 x.
watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

hele doporučil bych ti ty ložiska pomalu zaběhnout musí si vytvořit kuličky prostor v tuku , nechat ho třeba hodinu vrčet na 2000 ot pak vychladnout a třeba 4000 a zas hodku, taky je dobré tuk vyměnit za řídší .
- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
Dík za radu, ale už je do bezpredmetné, ložiská umrelipacka píše:hele doporučil bych ti ty ložiska pomalu zaběhnout musí si vytvořit kuličky prostor v tuku , nechat ho třeba hodinu vrčet na 2000 ot pak vychladnout a třeba 4000 a zas hodku, taky je dobré tuk vyměnit za řídší .

Nad tou výmenou tuku som rozmýšlal, ale píšu, že pri 2Z by sa nemel vyberať ten plech.
Zajtra budú C3, tak uvidíme... Škoda že nikde neviem zohnať 2Z P53 (alebo aspoň P63), to sa asi ani nevyrába.
watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

každopádně až dáš nové tak postupně zaběhnout , co jsem dělal vřetena tak měly po první hodině třeba i 90° pak jsem nechal vychladnout a znovu zabíhal a už měly po hodině chodu jen 60° .
jinak maximální spokojenost s těmito tuky , stačí jich naprosté minimum a mají perfektní přilnavost : http://www.interflon.com/cz/products" onclick="window.open(this.href);return false;
jinak maximální spokojenost s těmito tuky , stačí jich naprosté minimum a mají perfektní přilnavost : http://www.interflon.com/cz/products" onclick="window.open(this.href);return false;
tohle dělávám na jednom motoru na cca 18k otaček:
ložiska jak už psal myslím packa musíš zaběhnout.Hodina se mi zdá přehnaná ja to dávam tak po 20 minutách
Na delší výdrž a životnost je lepší dat z každeho ložiska dole jeden plech a vyměnit tu vazelinu.
pak je dát k sobě stranou bez plechu...Ja dávam isoflex NBU15. ložiska dýl vydrží a nehřejí tak a navíc se dají přetáčet tak o cca 15%.
tohle je jedinej motor co mám z obyč ložisky jinak všude kosouhlé, tam se to jenom vypláchne a znova namaže...
Kamarat takhle protáčí vřeteno co ma zaklad 24k otaček až na 30k
je potřeba pak ale vazelinu vyměnit a ložiska pořádně vyčistit cca co 6měsícu. pokud mašina dělá třeba 8 hodin a víc denně tak co 3 měsícě.
kup si tam pořádnou matici a pak to zmastíš za 20 minut.
Pak jedno důležité pravidlo! míň vazeliny je lepší než ji tam dát moc.
To vřeteno už takhle běhá asi 4 roky a ložiska drží, jenom se mění vazelína.
Ať ti to dobře dopadne
ložiska jak už psal myslím packa musíš zaběhnout.Hodina se mi zdá přehnaná ja to dávam tak po 20 minutách
Na delší výdrž a životnost je lepší dat z každeho ložiska dole jeden plech a vyměnit tu vazelinu.
pak je dát k sobě stranou bez plechu...Ja dávam isoflex NBU15. ložiska dýl vydrží a nehřejí tak a navíc se dají přetáčet tak o cca 15%.
tohle je jedinej motor co mám z obyč ložisky jinak všude kosouhlé, tam se to jenom vypláchne a znova namaže...
Kamarat takhle protáčí vřeteno co ma zaklad 24k otaček až na 30k
je potřeba pak ale vazelinu vyměnit a ložiska pořádně vyčistit cca co 6měsícu. pokud mašina dělá třeba 8 hodin a víc denně tak co 3 měsícě.
kup si tam pořádnou matici a pak to zmastíš za 20 minut.
Pak jedno důležité pravidlo! míň vazeliny je lepší než ji tam dát moc.
To vřeteno už takhle běhá asi 4 roky a ložiska drží, jenom se mění vazelína.
Ať ti to dobře dopadne