Soustruh UNIMAX CQ9318

Vse o konvencnich strojich, nic o jejich prestavbe na cnc
Odpovědět
TimeCop

4. 3. 2009, 7:48

Není co fotit, vyfocený to máš tady : http://www.c-n-c.cz/files/thumbs/t_spin ... de_199.jpg
Tohle kulatý co hlodáš vrtákem se dá odšroubovat ?
Jak to činan přidělal na hřídel ? Pokud ano máš vyhráno, pokud ne, jsi v p..., no, však víš kde. :arrow: :wink:
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

4. 3. 2009, 7:55

Ano dá se to sundat ale pod tim je stejnej princip jako ten co vrtam. Teda to čelo je na 3 šteftech s velkejma podložkama na velkych dírách a to se tak centruje pul hodiny .
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

4. 3. 2009, 7:56

A co udělat univerzálu na průchozí MK3 ?? :lol: :lol:
Laco19

4. 3. 2009, 8:02

Aeroomni píše:Vdaka najdi dakde foo pls..
To pojde tazsie, mam toho na disku k sustruhu vela a aj celkom slusne roztriedene ale neviem to najst. Raz, ked budem pozerat nieco ine, to najdem ale teraz sa mi nedari.
TimeCop

4. 3. 2009, 8:12

A co udělat univerzálu na průchozí MK3 ?? :lol: :lol:
Pak nezapomeň dát kameru do ruky ženě, páč Ty už to videjo nedotočíš až tě ta univerzála trefí. A nauč ji to sem napřed nalinkovat !!! :lol: :lol: :lol:
Ano dá se to sundat ale pod tim je stejnej princip jako ten co vrtam. Teda to čelo je na 3 šteftech s velkejma podložkama na velkych dírách a to se tak centruje pul hodiny .
Nooooooo!!! Už se blížíme k podstatě a to dalčí čelo ? Jak je na hřídeli přimontovaný ?
Mi neříkej, že tam je čel jak v matrjošce ... ok, jsou tam příruby dvě, a teda ta poslední je tam jak ? Nalisovaná, navařená, či natočená na závit ?
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

4. 3. 2009, 8:30

Ta je jedno bago - už vřeteno
TimeCop

4. 3. 2009, 8:49

Pokud ano, tak to máš potom blbý s tím přehazováním. U všech soustruhů co jsem kdy měl byl závit.
Zdenek Valter

4. 3. 2009, 11:08

TimeCop píše:Pokud ano, tak to máš potom blbý s tím přehazováním. U všech soustruhů co jsem kdy měl byl závit.
No a co to dělalo když si točilo obráceně - nemělo to snahu vyběhnout ?
TimeCop

5. 3. 2009, 11:52

Je kapku omšelý, něco už udělal, ale tu je foto ať nemám titul teoretika. :)

Zd. Valter : Neee, naši dědkové zase až tak blbí nebyli a točili tam kam se sluší a patří (resp. byla točka zkonstruovaná). :wink:
Čus bus.
Přílohy
Lorch, Schmidt a Co.
Lorch, Schmidt a Co.
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

5. 3. 2009, 12:12

to je sprostej podraz buuuuuuuuuuuuu chcu tenzavit takyyyyyyyyy :lol:
TimeCop

5. 3. 2009, 12:33

No, jo, no, jsem to ale podrazák, :lol: takže se musíš za :
a) buďto víc snažit - a nějak to tam dodělat (můj případ - ale jen příruby ! )
b) nebo poprosit Ježíška a bejt celej rok hodnej ... a možná Ti přinese pořádný drehbank. :lol:

Konec srandiček a prdýlek - fakt to mají ty Tvoji čiňanové vyhlodaný z jednoho masivu ???
Prozkoumej to důkladněji, ale udělat by to možná taky časem šlo.

P.S. Nepláááč ! Já tam zase nemám žádný MK uvnitř, čert ví co to tam je, ještě jsem to nepotřeboval, tak to ani nezkoumám.
Asi to je otevřenější kužel na nějaké historické kleštiny se šroubem skrz vřeteno. Třeba někdo bude vědět a poví.
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

5. 3. 2009, 12:48

jo je to jednu hloupy bago proto kdyby tam meli zavit tak by to 100 procent smantlalo :lol: Tak radeji at tam neni o problem min ze jo Laco :lol:
Zdenek Valter

5. 3. 2009, 1:04

TimeCop píše:Je kapku omšelý, něco už udělal, ale tu je foto ať nemám titul teoretika. :)

Zd. Valter : Neee, naši dědkové zase až tak blbí nebyli a točili tam kam se sluší a patří (resp. byla točka zkonstruovaná). :wink:
Čus bus.
Vážím si našich předků a nic takového bych z huby nevypustil. ;-)

Já jen co to udělá když třeba točíš proti.
Protože mě se to občas šikne. Tobě třeba časem taky ;-) tak co to udělá.
Nebo chceš naznačit, že to u tebe nejde ?
TimeCop

5. 3. 2009, 1:22

To je taky pravda ... :lol: Někdy je lepší nerýpat do věci do hloubky, a těšit se z toho, že imituje práci soustruhu, pravda. :wink:

Ty máš zase na něm serva, a ty já nemám, béééééééééééé... :lol:
By tam byly jako pěst na oko - střety staletí, to bych mu nemoh udělat.
Umíš si představit třeba autíčko Laurin&Klement a v tom nějaký turbo z Lamborghini ? To by byla přímo trestuhodná "úprava". :lol:

Zdenek Valter :
Vůbec nic mi to neudělalo nikdy, používám jen na dočištění závitů smirkem atd, kudlou do toho na zpátečku nepíchám.
I se mi stalo, že sem při 1500 otáčkách "omylem" dal revers, škublo v tom, multiklíňák zavyl, zapískal si a jelo to dál, celkem to drží a během práce tam pořád probíhá samo-utahovací efekt, takže celkem bez obav. Celkem s ní musíš trhnout, když chceš povolit a měnit.
S předkama to mám stejně - tj. vážím si toho co již vymysleli a my jen MNOHDY modifikujeme a umně kamuflujeme jako novinku ! :idea: :arrow: :wink:
Neznamená, že sem fosilie a bráním se novým postupům, zdalkeka ne.
Čus bus.
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

5. 3. 2009, 2:48

heheh mít to tady, už by tam ty serva dááávno byly :lol: Ale NIC už nekupuju. Ani náhodou, už mě to přešlo! Co potřebuju si postavim na míru. 8)
Odpovědět

Zpět na „konvenční soustruhy“