Malý tichý vzduchový kompresor kolem baru

Věda, technika a další na co se nenašla vhodnější kolonka.
Odpovědět
Mex

13. 9. 2016, 1:59

Thomeeque píše:Předmět: Regulátory tlaku s filtrem a manometrem
Mex píše:
Thomeeque píše:budu shánět samotný filtr
V tomto vlákně je to OT, ale Tobě by určitě stačila malá PETka nebo jiná vhodná nádoba, do ni nacpat papírové utěrky, vstupní trubička dole a výstupní nahoře, na výstupní trubičku molitanovou kuličku nebo látkový "prezervativ" (aby to chytalo případná vlákna z toho papíru).
Takový byl zhruba plán. Ale pokud se dá koupit profi filtr za stovku, tak je to možná zbytečný vyrábět..?
Jasně, kvůli stovce je to zbytečné řešit samodomo.
Ale co jsem viděl ty jednoduché filtry, tak to bylo dobré proto, aby tou hadicí neproletěl slon. Ty lepší pak možná chytaly i malé slůně.
Možná jsem měl ale smůlu a jsou i dobré a levné.
Mně to s tou papírovou utěrkou vyhovuje proto, že mám spotřební materiál stále po ruce za téměř nulovou cenu. A pokud se zasviní "tlaková nádoba", tak si dám perlivou vodu a mám novou.
Mex

13. 9. 2016, 2:16

bobanbob píše:
Thomeeque píše:Aha, díky za vysvětlení, v tom případě to pouštím a budu shánět samotný filtr (ten obyč by možná mohl stačit, ale ještě to trochu nastuduju).
A nestačil by tento http://barvy-laky-melnik.cz/vmchk/strik ... stoli.html" onclick="window.open(this.href);return false; ja ho používám už léta na stříkání a zatím se nestalo aby propustil olej.
Co je prosím vevnitř? Čím se to filtruje a čím se to po zasvinění nahrazuje?
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

13. 9. 2016, 2:31

Já nevím rozebrat to nejde. Mě jde vzduch od kompresoru do dílenského rozvodu přes malej doma dělanej odkalovač na vodu ve kterem žadny filtry nejsou až pak do rozvodu cca 30 metrů pak už jen hadice a stříkací pistole s tím filtrem a bez problemu.ten filtr měním zhruba 1 za rok.
Mex

13. 9. 2016, 2:52

Díky.
Thomeeque

16. 9. 2016, 8:47

Mex píše:V tomto vlákně je to OT, ale Tobě by určitě stačila malá PETka nebo jiná vhodná nádoba, do ni nacpat papírové utěrky, vstupní trubička dole...
Ahoj, blejsknul bys mi to, prosím? Z tvého popisu je to sice celkem jasné, ale i tak fotečka určitě nezaškodí :) Dík, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Mex

16. 9. 2016, 4:46

Promiň, ale nemám to u sebe a je to zamontované vevnitř zařízení, tak asi nemůžu chtít po kolegovi aby to rozebíral.
Snad vyhoví malůvka, tam je to stejně líp vidět než v reálu.
(teda bylo-by líp vidět, kdybych uměl kreslit ;-) ).

Trubičky jsou "co dům dal", snad z nějaké staré lednice.
Mám to na beztlaké části (tj. za ventilem), takže je to jen oblemcané tavnou pistolí. Pokud bys to dávat do tlakové části (tj. mezi ventil a zdroj tlaku), tak by to chtělo na ty trubičky před vlepením naletovat třeba podložky proti vysunutí trubiček ven tlakem v PETce.
Pro beztlaké provedení by stačilo rovnou dovnitř natáhnout plastikové pneumatické hadičky, pro tlakové by to asi chtělo buď kovové trubičky pro možnost naletování třeba podložek, nebo nějaké dobře lepitelné plastové a nalepit třeba na trubičku 6/4mm kousek trubičky 8/6mm místo té podložky (sakra proč mě to nenapadlo když jsem to kdysi dělal?).

Velká petka (2 litry) snese 8 bar, malá musí dát mnohem víc (ale malé jsem na rozdíl od velkých netestoval, tak velký tlak bych už uměl dát jen z flašky CO2 nebo z potapěčské flašky).
Filtr.jpg
fmodel
Kontaktovat uživatele:

16. 9. 2016, 4:57

Mex píše: Co je prosím vevnitř? Čím se to filtruje a čím se to po zasvinění nahrazuje?
Uhlí a nějaká textílie ,Používá se jako dočištění ,na kompresoru je odkalovač a aktivní uhlí (teda má tam bejt :wink: ) a u pistole tenhle filtr .Mám ho léta a žádnej problém.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Thomeeque

17. 9. 2016, 10:47

Mex píše:teda bylo-by líp vidět, kdybych uměl kreslit ;-)
Pěkně jsi to nakreslil! :) Já asi pro začátek použiju PETku od mlíka, to si kupujem pravidelně a má to velký víčko, takže nebude problém osadit trochu sofistikovanějšími průchodkami, který si s chutí vytočim. Hadičky mám beztlaký od Rouska, na toto to imho bude stačit. Dík, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 9. 2016, 11:07

Ta je spatna
Neni delana na tlak
Velky vicko taky spatne protoze sila = tlak * plocha
Zavit to treba neudrzi
Rozhodne udrzi nasobne mene nez petka od coly
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Thomeeque

17. 9. 2016, 11:46

Jj, díky, tady ale moc velkej tlak nebude, víčko navíc plánuju pojistit chemoprenem. Spíš váhám kvůli vejšce, chtěl bych něco nižšího, líbilo by se mi vejít se s tim všim pod 20cm.
Mex

17. 9. 2016, 3:16

Pojišťovat závit chemoprénen je (podle mě) zbytečné. Aspoň na klasické PETce to drží jako bejk.
Nejslabší část velké PETky je její dno, aspoň na těch, co jsem testoval. Dost jsem si s tím hrál, 8 bar to dá s přehledem. Většina z nich dala až 10 bar (víc už jsem k dispozici neměl), některé to vzdaly. Vždy prdlo dno.

Kdybys chtěl mít sofiskované upevnění ve víčku, tak dneska bych to udělal tak, že bych si třeba z pozinkovaného plechu vystřihl kolečko a průměru vnitřku víčka, do něho navrtal 2 díry a zaletoval tam 2 trubičky. Ty trubičky bych pak ještě sletoval přes distanci na konci té kratší trubišky, aby byly zafixované vůči sobě (z důvodu mechanické pevnosti). Do víčka samozřejmě 2 díry ve stejné rozteči, pokud možno s přesahem, aby to těsnilo i jen zastrčením silou. A tenhle plech bych pak třeba chemoprénem vlepil do dna víčka. Po vlepení pak případně ještě zase přes distanci sletovat (nebo stáhnout nějakou DIY svorkou) výstupy těch trubiček, pak to bude mechanicky hodně odolné

Jinak k rozměru - dělají se i nějaké maličké dětské nápoje, má to snad decku. Vršek je snad klasický PETkový. Pokud bys zvažoval měnit velikost flašek, tak bych i tu vstupní trubičku udělal krátkou (tj. nikoli až na dno), a na ni bych vždy podle velikosti flašky nasadil příslušně dlouhou plastikovou hadičku.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 9. 2016, 3:23

u ty mlikovy lahve to muze byt sila odpovidajici az 20kg na kazdej bar tlaku
navic mam pocit ze nejsou ani z PET
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Habešan
Kontaktovat uživatele:

17. 9. 2016, 9:51

Jsou.
(Hlavně ty, do kterých je to PET vylisovaný.)
Existují jen čtyři plasty, které dokáží zastoupit sklo, a pak ještě pátý, který na to nikdy není dost průhledný.

Jestliže ten filtr vzduchu F3 před pistoli za 115Kč slouží jenom na dočištění toho vzduchu a hlavní odlučovač oleje má být už u kompresoru, jaký je cenově nejvýhodnější tovární odlučovač oleje pro tuhle kategorii kompresorů ???
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

17. 9. 2016, 10:01

Habešan píše: jaký je cenově nejvýhodnější tovární odlučovač oleje pro tuhle kategorii kompresorů ???
K jakému použití ? stříkání auto akrylátů nebo pro vřeteno?
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
packa

17. 9. 2016, 10:01

bytelný aspolehlivý je tento : http://img2.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/11 ... leje-3.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Multioborová diskuze o technických tématech“