Panelakove dilny a jine prostory
- Zdenek Valter
No řekl bych, že jsem nečekal, že to zůstane v téhle sekci 
Ale O.K.
Myslím si pánové že se na to díváte z úplně jiného úhlu pohledu - dílnu v paneláku v bytě může mít hobík ne ten kdo se strojní výrovou živí.
Je sice fakt, že poslední dobou si téměř každý den něco vytočím, či ofrézuju tedy udělám to co mi přináší radost i užitek, ale 8,5 hodiny bych u stroje asi ani stát 8,5 hodin nechtěl.
Rozšiřovat výrobu a hledat nové prostory nemusím a ani nechci.
Je to i o tom, že profíci si tu odpočinou od práce já odpočívám při té práci a předpokládám, že většina těch co to mají jako hobby to mají podobně.

Ale O.K.
Myslím si pánové že se na to díváte z úplně jiného úhlu pohledu - dílnu v paneláku v bytě může mít hobík ne ten kdo se strojní výrovou živí.
Je sice fakt, že poslední dobou si téměř každý den něco vytočím, či ofrézuju tedy udělám to co mi přináší radost i užitek, ale 8,5 hodiny bych u stroje asi ani stát 8,5 hodin nechtěl.
Rozšiřovat výrobu a hledat nové prostory nemusím a ani nechci.
Je to i o tom, že profíci si tu odpočinou od práce já odpočívám při té práci a předpokládám, že většina těch co to mají jako hobby to mají podobně.

Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
No největší problém jsou vždy peníze ,a to kolik to stojí postavit a kolik stojí provoz hlavně vytápění .Kdybych se koupal v prachách tak taková stará fabrika má své kouzlo ,bohužel proti plechovce je to dost nákladný, teda pokud to není slévárna ,tam je teplo pořádelbarto píše:On je rozdil co srovnavame, Petr hodil vsechno do jednoho pytle. Je rozdil prestavovat praseci chlivky, stodoly ci jina mokra doupata nebo mluvit o renovaci budovy, ktera byla vzdy tovarnou. Betonove stropy, obcas velke vytahy nebo mostovy jerab a hlavne velika klasicka krasna tovarni okna. Zrenovovat neco podobneho je jinaci parada nez plechova boudicka.

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nojo ale kdyz delas treba ty parni stroje a potrebujes letovat mohutnejsi veci na tvrdo tj. Autogen....
Odlevat mosazne komponenty.....
Porad je to hoby ale jak to udelas v panelaku?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- Zdenek Valter
Jasně je to samozřejmě i o tom jaké věci vytváříš - u mne je to maximálně strojek, pojezd ve velikosti dvou vysavačů a to se mi domů vejde.robokop píše:Nojo ale kdyz delas treba ty parni stroje a potrebujes letovat mohutnejsi veci na tvrdo tj. Autogen....
Pokud má někdo hobby třeba auta tak je do paneláku opravdu nedostane.
Nicméně většina modelářů se s dílnou do pnaeláku v pohodě vejde.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no chtel jsem tim vyjadrit spis to ze treba kdyz mas dilnu ve sklepe pod panelakem tak si privezes trimetrove item profily a narezes si je na vlastni pile
kdyz mas byt v panelaku
musis si je nechat poslat uz narezany za podstatne vic penez
resil jsem to mockrat
dilnu v byte jsem mel asi mesic nez mi to doslo ze se nemuzu takhle omezovat ze to vychazi prilis draho
kdyzbych to zacal vypisovat co vsechno nemuzes ale bylo by treba hned by to sai bylo jasne
jen namatkou
dost tezko budes mit v byte kovadlinu
dost tezko strojni pilu a prirucni sklad hutniho materialu (vse musis nakupovat dle potreby a nakracene nekym jinym)
dost tezko frezku, soustruh, vrtacku, pasovou brusku, normalni brusku a vse na jednom miste vzdy jen neco z toho
dost tezko formatovaci pilu na deskovematerialy
dost tezko svarecku
dost tezko truhlarske stroje
da se jeste tak nejake hobby cnc strojecky
ale jakmile jdes pro material hned jsou problemy kdyz to chces ve formatu pracovni plochy
dodaci lhuty priority prirazky za rez
ve finale si uvedomis ze 80+ procent vyrobku vlastne delas v kooperaci
a ze doma je spis montovna ale rozhodne ne dilna
sam jsem si tim vsim prosel a vim o cem mluvim
kdyz mas byt v panelaku
musis si je nechat poslat uz narezany za podstatne vic penez
resil jsem to mockrat
dilnu v byte jsem mel asi mesic nez mi to doslo ze se nemuzu takhle omezovat ze to vychazi prilis draho
kdyzbych to zacal vypisovat co vsechno nemuzes ale bylo by treba hned by to sai bylo jasne
jen namatkou
dost tezko budes mit v byte kovadlinu
dost tezko strojni pilu a prirucni sklad hutniho materialu (vse musis nakupovat dle potreby a nakracene nekym jinym)
dost tezko frezku, soustruh, vrtacku, pasovou brusku, normalni brusku a vse na jednom miste vzdy jen neco z toho
dost tezko formatovaci pilu na deskovematerialy
dost tezko svarecku
dost tezko truhlarske stroje
da se jeste tak nejake hobby cnc strojecky
ale jakmile jdes pro material hned jsou problemy kdyz to chces ve formatu pracovni plochy
dodaci lhuty priority prirazky za rez
ve finale si uvedomis ze 80+ procent vyrobku vlastne delas v kooperaci
a ze doma je spis montovna ale rozhodne ne dilna
sam jsem si tim vsim prosel a vim o cem mluvim
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jinak k nazvoslovi
Hobik - pro radost nezivi me to max nekdy udelam nekomu nejakou drobnost
Jestlize je to soucasti vydelecneho procesu tak jsem profik i kdyz to treba neumim a prace podle toho nevypada
Panelakova dilna - dilna v byte kde bydlim napr s rodinou
Dilna z kocarkarny je pro me nebytovy prostor
Hobik - pro radost nezivi me to max nekdy udelam nekomu nejakou drobnost
Jestlize je to soucasti vydelecneho procesu tak jsem profik i kdyz to treba neumim a prace podle toho nevypada
Panelakova dilna - dilna v byte kde bydlim napr s rodinou
Dilna z kocarkarny je pro me nebytovy prostor
ona dědina už taky není co bývala
přistěhovaly se naplaveniny z města a už přibívají stížnosti že ten kravín strašně smrdí traktor kouří a dělá hluk a jak je proboha možný že se fekálie z kravína lejí po poli . to máme jako jíst !!!to je skandální dáme to na facebook.
člověk aby už se pomalu bál zapnot cirguly na dvoře o víkendu
ve své dílničce se už bojím o víkendu dělat hlučné věci před 9 ranní a 18:00 večerní
abych neprovokoval
mno ale činžák to není tam bych zahynul 

člověk aby už se pomalu bál zapnot cirguly na dvoře o víkendu

No, kdysi bylo nepsaným pravidlem na dědině, že v neděli je prostě klid. Traktory vyjely jen pro sena, když hrozila bouřka. Nikdo si nedovolil řezat na cirkulárce, nebylo tolik sekaček, motorových pil či křoviňáků a nevím jakých kravál strojů ještě. V neděli byly prostě zapovězeny. Chlapi stejně byli v hospodě a hráli taroky, mariáš či třeba kulečník. Přes týden se dělalo do večera a v neděli se odpočívalo. Největším paradoxem dnes je, že největší kravál dělají v neděli chalupáři a náplavy z města. Jo, časy se mění...
Prázninový pobyt na vesnici pro mne znamenal právě ty cirkulárky
Jak se jedna ozvala a přidaly se postupně všechny .....a pak zase utichly ...
Jako ti psi co se v noci rozštěkali když někdo vsí prošel ...
Máte pravdu dílnu mimo město ,Praha mne nebaví
Byt je prý na bydlení
a co je to to-bydlení ,co to obnáší

Jak se jedna ozvala a přidaly se postupně všechny .....a pak zase utichly ...
Jako ti psi co se v noci rozštěkali když někdo vsí prošel ...
Máte pravdu dílnu mimo město ,Praha mne nebaví

Byt je prý na bydlení

a co je to to-bydlení ,co to obnáší

-
Kde jsou ty časy, kdy lidi na vesnicích rušily cirkulárky svým pravidelným monotónním hlukem. To dnes je venkov mnohem dál, každý má křovinořez, benzínovou sekačku a motorovou pilu a u těch se dá krásně přidávat a ubírat plyn aby se pro každé místo našla ta správná obtěžující frekvence. A protože osmihodinová pracovní doba od 6 nebo 14 hodin se také stala přežitkem, tak se práce doma dohání o víkendu, hlavně v neděli. Občas pak měšťáci říkají, jaký mají ve městě klid. Byly tu snahy zakázat v neděli některé práce, ale skončilo to na tom, že dnes jindy není čas.
Sakra, vedet to driv... uz je prodano.elbarto píše:Kouzelny je Tanvald. Ve meste jsou desitky byvalych tovarnicek na prodej. Od prtavych po obri. Perlickou je tovarna Seba, budova ktera by v Praze ci okoli stala stovky mil. kc je v prodeji za 6 mil a nikdo ji nechce. Male tovarnicky stoji radove ve stovkach tisic. Problem jsou bohuzel divoce zijici indiani. V Tanvaldu je to cca 100 cmoudiku na jednoho bileho osadnikaJe to skoda, krasne mesto, plne praznych budov pro nase hrani uplne idealni.