Měnič Lenze 1,5kW

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
marabu

24. 1. 2017, 8:15

packa píše:Akdyž jej zapneš necháš ho aby se srovnal a pak jej vypneš a necháš třeba 5 minut a znovu zapneš tak naběhne za jak dlouho ?
pokud to je rychle tak to budou nejspíš vyschlé kondenzátory
abych pravdu řekl tohle jsem nezkoušel ale asi zkusím pokud pojede hned tak jsou v háji kondíky ??? a pokud bude zase odmlka tak co ??? je to možné nějaké bezpečnostní nastavení ...nejhorší je že ani nevím kde byl naposled instalován ale zkusím kontaktovat toho prodejce jestli o něm neví více
ale usuzuji že poháněl nějakej pás má pomalej náběh velmi pozvolna se rozjíždí
Mn-80
marabu

27. 1. 2017, 6:31

tak zase budu otravovat .................
dnes jsem skoušel po naběhnutí měniče ho vypnout znovu spustit ...tak to se rozjede vypl jsem ho a počkal až vněm cvakne asi něje přídržné relé když jsem to hned potom zapojil tak taky najede hned ale ....pauza bez proudu delší asi pulhodina tak už nenajede a zase to trvá zhruba deset minut ....
potřebuji vědět jestli je vadný nebo ne .....mám nabídku na panel za 1400kč za tu cenu se dá koupit i novej měnič ,nerad bych vyhodil dálší prachy zbytečně kdyby mi třeba klel měnič ůplně ....
co vy na to odborníci ......................JP
Mn-80
melsoft

27. 1. 2017, 7:05

Některé měniče (zpravidla nižšího výkonu) mají na vstupu rezistor o hodnotě pár ohmů k omezení nabíjecího proudu kondenzátorů. U měničů s vyšším výkonem se ke stejnému účelu používají NTC termistory. (https://cs.wikipedia.org/wiki/Termistor" onclick="window.open(this.href);return false;) Tipoval bych, že tenhle NTC termistor už nebude mít původní hodnotu odporu ale nějakou zvýšenou (poškozen nadproudem??? nebo někdo "opravoval" a použil co dům dal???).
Jak se to chová v zátěži? Nevyhlásí při vyšším výstupním proudu měnič podpětí na vstupu?
Juro

27. 1. 2017, 7:07

Otvor ho, a pozri na kondiky(elektroliticke) ci nie su trochu nafukle- ak vies oko to vyzera. Davaj bacha moze to este kopnut.
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
marabu

27. 1. 2017, 7:45

je to měnič 2.2Kw a jak najede tak pak se nezdá že by měl problém je ale pravda že mám na něj napojen motor 0,75Kw motor tak není divu že se ani nezahřeje
změnu odebíraneho proudu jsem taky neměřil ...ale skusím ho rozebrat a podívam se na ty kondenzátory a termistor snad budu chytřejší .......předpokládám že nové kondenzátory budou drahé ......................
Mn-80
marabu

3. 3. 2017, 5:35

tak jsem ten měnič konečně rozebral je vidět že jsou čepice kondíků nafouklé a plošnák nějak očazenej snad pomůže výměna ...
jak je to z dodržením kapacity kdybych náhodou nesehnal stejné jedná se o 390uF / 400v
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
přímo na té kolmé desce s kondíky byl odpor a Relé které asi neseplo dřív než se kondíky nakopnuli
Mn-80
twiister

3. 3. 2017, 6:24

S kapacitou to je tak +-20%... uz od vyroby kondenzatoru. Sehnat "jde vsecko", ale rozmery jsou taky limitujici...aby se to tam zpatky vlezlo.
Cili prumer a delka + roztec nozek

Tyto C mam kus za 88,-/ks s dani + 120,- posta (nebo pomalejsi za 50,-)
http://www.tme.eu/cz/details/lls2g391me ... /nichicon/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tme.eu/cz/details/lls2g391me ... /nichicon/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tak kdyby neco, dej vedet...
marabu

3. 3. 2017, 7:09

twiister píše:S kapacitou to je tak +-20%... uz od vyroby kondenzatoru. Sehnat "jde vsecko", ale rozmery jsou taky limitujici...aby se to tam zpatky vlezlo.
Cili prumer a delka + roztec nozek

Tyto C mam kus za 88,-/ks s dani + 120,- posta (nebo pomalejsi za 50,-)

Tak kdyby neco, dej vedet...
průměr je 30 mm na 50 mm rozteč nožiček jsem neměříl ...nejsem si jistej jestli 35mm by vlezli
Mn-80
marabu

3. 3. 2017, 7:13

poměřím a jestli neseženu tak se domluvíme

a na co pošta když jsme ze stejného města ?!?!
Mn-80
lubik

4. 3. 2017, 9:42

Podľa mňa to podľa popisu správania sa meniča vypadá hlavne na vyschnutý nenápadný menší kond, typujem tak 47uF/25V kdesi v okolí zdrojového obvodu..... Tie 390uF/400V v DC medziobvode by spôsobovali pokles momentu pri vyššej záťaži vo vyšších otáčkach, prípadne rovno vznik poruchy "podpätie"
twiister

4. 3. 2017, 11:58

marabu píše:poměřím a jestli neseženu tak se domluvíme

a na co pošta když jsme ze stejného města ?!?!
No protoze to neni z kramu, ale z eshopu (PL firma co vozi druheho dne baliky ke dverim, pokud objednas do 10te hodiny, pak je to az dalsi den).
Mozna to maji v GME, ale tam uz nechodim, ac mi davaji podle tvare slevu 10% (asi soucit),ale je to pro mne na 95% zajizdka a zachazka, blbe se tam parkuje a cas.

Vzdy jsem si to nechaval posilat do prace, takze 3minuty ztraty casu max.

Pak bych ti to samozrejme podal zadarmo... Resp mam neco k objednani, tak se muzem o to "opravnene postovne podelit... :-)

P.S. Jeden je 35mm a druhy 30mm hubenej...
marabu

4. 3. 2017, 7:14

lubik píše:Podľa mňa to podľa popisu správania sa meniča vypadá hlavne na vyschnutý nenápadný menší kond, typujem tak 47uF/25V kdesi v okolí zdrojového obvodu..... Tie 390uF/400V v DC medziobvode by spôsobovali pokles momentu pri vyššej záťaži vo vyšších otáčkach, prípadne rovno vznik poruchy "podpätie"
to mě nestraš že to nemusí být těmi kondíky ..to by mne šlak trefil že bych vyvalil do 5 ti kůsů cca 500 kč a nebylo by to ono
Mn-80
packa

4. 3. 2017, 7:23

no prohlédni i menší kondiky ve zdrojové části , ale těch 500 nebude vyhozených ty je taky nutné vyměnit , nejspíš bys brzy třeba při brždění odpálil fety
marabu

4. 3. 2017, 7:58

packa píše:no prohlédni i menší kondiky ve zdrojové části , ale těch 500 nebude vyhozených ty je taky nutné vyměnit , nejspíš bys brzy třeba při brždění odpálil fety
kdyby tak šlo aspon na oskoušení dát tam jiné ...jestli to bude startovat hned .......
Obrázek
no a těch kondíků tam moc není .....jeden svitek a z elektrolitů 6 x o velikosti malé knoflíkové baterky
Mn-80
Odpovědět

Zpět na „Prodej“