Řízení vřetena přes PWM a spínání výstupů v EMC2
Jenom se chci ujistit, ze pred kazdym frezovanim musim napred stisknout F9 aby se zapla PWM na port? Jinak se to nerozbehne.
Martin
Ne, ne, staci do programu dopsat M3 S20000 a zapne se to samo
(nebo samozrejme zavolanim s MDI)
M5 vreteno vypne a prubezne v programu muzes menit otacky parametrem S****
F9 / F11 /F12 je jenom na manualni obrabeni.
Vsak to vyzkousej
Napis mi nejake pomery mezi nastavenymi otackami a realem, zkusime jeste dopilovat ty hodnoty blize.

M5 vreteno vypne a prubezne v programu muzes menit otacky parametrem S****
F9 / F11 /F12 je jenom na manualni obrabeni.
Vsak to vyzkousej

Napis mi nejake pomery mezi nastavenymi otackami a realem, zkusime jeste dopilovat ty hodnoty blize.
No ono to prave nesepne regl kdyz to neudelam tak jak rikam. Musim dat F9 pockat az pipne a pak pustit frezovani. Asi jsem neco blbe naprogramoval do reglu.
Martin
No tak zkus schvalne zadat v MDI(F5) M3 a cekej jestli pipne, pokud ano, tak zadej S30000 a musi se roztocit. Mozna se roztoci i bez S30000, ale pouze minimalnima otackama.krizma píše:No ono to prave nesepne regl kdyz to neudelam tak jak rikam. Musim dat F9 pockat az pipne a pak pustit frezovani. Asi jsem neco blbe naprogramoval do reglu.
Tak se divam na to mereni a ono by se slo dostat v te stredni casti k sobe, ale jen za cenu, ze motor na zacatku vyskoci na vic nez 9000 a to by byla asi skoda. Ten rozdil neni nikterak kriticky. Kdybych to mel na stole, tak bych to asi jeste trosku doladil. Mozna si s tim jeste poradis, kdyz umis tak hezke grafy

Naposledy upravil(a) Pupik dne 22. 2. 2009, 3:46, celkem upraveno 1 x.
Myslis , ze neco udelame jeste s tou regulaci?
Martin
Muzes zkusit si pohrat sam, ten vzorec je dc = (input_value/scale)+offsetkrizma píše:Myslis , ze neco udelame jeste s tou regulaci?
Naposledy upravil(a) Pupik dne 23. 2. 2009, 7:09, celkem upraveno 1 x.
No tak jsem nezvitezil. Co v tom vzorci znamena INPUT a co VALUE? Na rucni ovladani je tio treba uz v pohode ale na prikaz v MDI to dela kraviny. Treba v rucnim se roztaci vreteno pri hodnote 6000 na EMC a v MDI musim zadattreba 30000 aby se roztocilo....sem se do toho uz nejak zamotal.
Martin
Promin neuvedomil jsem si , ze pomlcka bude pusobit jako minus.
input-hodnota je jeden vyraz a je to cislo kterym ridis pozadovane otacky.
Prave tech napr. S30000
Tam je problem asi v min hodnote.
Zkusime par otazek-odpovedi, treba na to prijdu (je to obtizne, bez kontaktu s masinou).
Kolik ukazuje moje graficka lista, kdyz zmacknes F9?
input-hodnota je jeden vyraz a je to cislo kterym ridis pozadovane otacky.
Prave tech napr. S30000
Tam je problem asi v min hodnote.
Zkusime par otazek-odpovedi, treba na to prijdu (je to obtizne, bez kontaktu s masinou).
Kolik ukazuje moje graficka lista, kdyz zmacknes F9?
Kdyz zmacknu F9 tak je tam 1.
Martin
A kdyz zmacknes po F9 -> 1 x F11 kolik tam je?
A pri jake hodnote se pohne vreteno?
Jakou mas verzi EMC?
A pri jake hodnote se pohne vreteno?
Jakou mas verzi EMC?
No tak kdyz zmacknu F9 tak mam na bargrafu 1.0
Prirustek pri kazdem stisku F12 je +100 a vreteno se roztoci pri hodnote 6700 na bargrafu a realne otacky jsou 9500 ( to jsou minimalni konstatni otacky v nastaveni HELI reglu)
Verzi EMC2 mam 2.2.5
Prirustek pri kazdem stisku F12 je +100 a vreteno se roztoci pri hodnote 6700 na bargrafu a realne otacky jsou 9500 ( to jsou minimalni konstatni otacky v nastaveni HELI reglu)
Verzi EMC2 mam 2.2.5
Martin
A v ktere chvili regl pipne?
Pri 501.
Martin
Jake hodnoty tam mas, ty moje posledni?
Kdyz nevyjedes na 501 a jen zmacknes F9, nepipne?
Kdyz nevyjedes na 501 a jen zmacknes F9, nepipne?