Moje první mašinka

fotky našich strojů, aneb co máme doma
krizma
Kontaktovat uživatele:

3. 3. 2009, 7:58

Jéééééééééé tady je taky jedna frézka od BOBA

http://picasaweb.google.cz/xmekyo/NEWOs ... directlink

http://picasaweb.google.cz/xmekyo/CNC?feat=directlink

http://picasaweb.google.cz/xmekyo/FrZka?fe

PS: Původně to měla být řezačka na polystyrén a neb horký drát.....jen se to v průběhu nějak zvrtlo...a vše bylo jinak. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Martin
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

3. 3. 2009, 12:38

za 18 dolaru item
330302008421
na ebay.com
maj tam dobry videa v popisu a typech konstrukce retezu
dle mého názoru ale retez tomu kabelu dava mnohem vetsi zatez nez kdyz jsou kabely k mašině vedeny obloukem.
Naposledy upravil(a) Aeroomni dne 3. 3. 2009, 12:43, celkem upraveno 1 x.
TimeCop

3. 3. 2009, 12:40

Pro Sysla a Boba : :idea:
Tak nějak si představuju šrouby "chudého" CNC-čkaře. A ne, že se nedá u lichoběžníkového závitu vymezit vůle i radiálně se samoštelem a jen natvrdo. http://www.k2cnc.com/images/KT-2514/Kert_Delrannut.jpg
Jsem o to teď náhodně zakopl, loni mi to běželo hlavou, inspiroval mě tento DigiSonic-ův link http://www.k2cnc.com/Machines/CNC-route ... detail.asp
V bronzu by to mohlo být zajímavé, jaké jsou možnosti plastů netuším, nemám zkušeností dostatek.
Samošteluje se to za provozu a je tomu fuk, kde se zrovna nacházíš na šroubu, eliminuje to v podstatě KAŽDOU vůli, kdekoli jsi na šroubu, dokud tomu nedojede životnost a neuděláš druhou matici. Tlačil bych na ty půlky ne kleštinou, ale radiálně pružinou a pak je tomu úplně šumafuk, jak a kde máš šroub vychozený, vždy se to přizpůsobí. :wink:
Ještě mám v palici jedno řešení, ale s tím ještě posečkám.
Možná i tohle bude mít tendenci vyjíždět při síle z lichoběžníku, ale mooooooc se mi toto řešení zamlouvá vedle několika tisícovek za kuličky a udělat se to nějak dá na doma i třeba kapku jinak ... prostě jim za to ty lówe zatím nedám a nedám a nedám a basta ... :lol: :wink:
Čus bus !
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

3. 3. 2009, 12:46

A co ty megasíly ve šroubu který tam vytváří to péro??? Než se patlat s timhle tak radějí kuličkáč z ebay..
nexus06

3. 3. 2009, 12:52

Aeroomni píše:A co ty megasíly ve šroubu který tam vytváří to péro??? Než se patlat s timhle tak radějí kuličkáč z ebay..
jako cert vem kulickac, to bych jeste i nejak unesl,ale cena matic je proste priserna, to by mi vysalo rozpocet co mam natotata :(
TimeCop

3. 3. 2009, 1:16

Aeroomni píše:A co ty megasíly ve šroubu který tam vytváří to péro??? Než se patlat s timhle tak radějí kuličkáč z ebay..
Jaký megasíly si tam uděláš, takový tam budeš mít.
Jasný, že 100 mm frézou nepojedu šponu 10x10 mm to dá rozum, ne ? Pak by měl slušný KM (ne z tiskárničky) utáhnout rozumný trvalý předpětí, uvidíme.
Až to nebude fungovat, rád sem napíšu jakej že jsem to vůl a ať to nikdo nedělá.

P.S. Máš ještě ten link na ty kuličkáče ať máme co srovnávat ? Mě stál šroub asi 100,- v kačkách a matky (celkem 4) si rád udělám.
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

3. 3. 2009, 1:22

Dej do hledace v ebay Linear rail a Ball Screw a Ballscrew
A budeš se tam kochat celý odpoledne
:wink:
To nexus06: Z aby nekoupíš jen matku nebo šroub ale obojí vždy spolu za super cenu - to samý s vozíkama a kolejnicema.

Doporučuju kouknout na actuatory - to je super řešení a cena směšná za to co všechno je uvnitř a často to pošlou i s krokáčem.

Tento prodejce: toolsupply
má všechny možný koule (mino svých:) do vozíků i kuličkáčů.
Naposledy upravil(a) Aeroomni dne 3. 3. 2009, 1:28, celkem upraveno 2 x.
sysel
Kontaktovat uživatele:

3. 3. 2009, 1:24

TimeCop:
O tomhle už jsem uvažoval, ale jen radiálně, že bych vzal to pouzdro co mám, vylisoval z toho matku ven, kousek ji zkrátil a zmenšil průměr, aby šla suvně a mezi matky vložil pružinu a zajistil ji proti pootočení... To jsou náměty na další pokusy, ale to časem až se střed šroubu vyběhá natolik že to nebude použitelné.....
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
TimeCop

3. 3. 2009, 1:25

Dík, zkusím. A je nejak reálný to tam koupit, nebo to funguje tak stupidně jako naše aukro, kde mi pitomec automat přihazoval k motorku z ledničky, až jsem si moh za ty prachy koupit skoro lednici fukční na inzerát ...
Poradíš jak na to ? DIIIIKEC předem ! :wink:
cncp100
Kontaktovat uživatele:

3. 3. 2009, 1:30

Pitomec automat přihazoval do tolika, kokik jsis nastavil. :D
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
nexus06

3. 3. 2009, 1:39

tahle diskuse je docela zajimava,ale mam pocit ze tu zasirame tema kam to nepatri, co to presunout tam kam patri? docela by me to zajimalo, protoze at jsem na ebay hledal jak hledal, to co bych potreboval jsem tam nenasel
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

3. 3. 2009, 1:52

Kdo má zaájem o Ebay pome sem :
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?p=24184#24184
TimeCop

3. 3. 2009, 1:52

cncp100 píše:Pitomec automat přihazoval do tolika, kokik jsis nastavil. :D
Tam se něco nastavuje ? A to je mi novina ! Tak jsem pitomec já, no, co nadělám a tímto bych to uzavřel. :lol:

Nexus 06:
Co na "Našich mašinkách", šroubech a maticích sem nepatří ? Nechápu teď ... no jo no, sto lidí - sto názorů ...
nexus06

3. 3. 2009, 2:20

TimeCop píše:Nexus 06:
Co na "Našich mašinkách", šroubech a maticích sem nepatří ? Nechápu teď ... no jo no, sto lidí - sto názorů ...
no ja jsem tu docela novej a je neco jineho kdyz si forum ctes od sameho zacatku a nebo sem prijdes. neumis si predstavit jak je zde obtizne najit nekde informaci kterou potrebujes. vetsinou je schovana nekde v takovehle diskusi a to dost dobre. navic je docela tezke se zeptat kdyz vlastne uplne nevis na co a dostanes odpoved nejdriv si to tady precti, uz se to tu resilo. pokud budu jako neznaly clovek hledat informaci, tak ji urcite nebudu hledat v nasich masinkach. tady bych spis cekal veci tykajici se te ci one pouzite koncepce,ale ne kde a jak koupim kulickovy sroub. pokud te takova informace zajima, pak zde musis proste procist tuny flame, ktereho vypovidajici hodnota je 0. (bohuzel na foru kde jsem zakladajicim clenem je to uplne stejne, ja se orientuji, nove prichozi se pak museji ptat na 100x resene veci )proste ja beru tahle fora jako zdroj informaci a snazim se neprispivat jen pro pocit prispevku,ale jen tehdy kdyz k tematu mam co rict. nez jsem se sem zaregistroval, tak jsem vice nez mesic cetl, cetl a cetl, hledal, hledal a hledal. neco jsem pochopil, neco holt ne. :shock:
Bob
Kontaktovat uživatele:

3. 3. 2009, 3:31

Ten způsob samoštelu z k2cnc samozdřejmě znám, ale já jsem použil to co mě napadlo a dokáži udělat, nejsem zrovná přesvědčen, že to řešení k2cnc je to pravé ořechové, podle mě tam musí být dost velké tření, čili dost velká síla té pružiny, aby tlačila ten plast do šroubu a myslím, že i ta plastová matice musí mít určitou, jak to ted'jenom nazvat,třeba plastičnost
která nemusí bý to uplně to nejvhodnější a i tam vznikne jednou opotřebení a bude se muset vyměnit, pokud se vyrobí správně domeček, a v nim dvě matice proti sobě, všechno pěkně souosé - dobře osoustružený, kvalitní TR šroub, osazení pro ložiska přesně v ose závitu tak s ním můžete velmi zlehka, dvěma prstíčky otáčet a chodí vše přesně a posouváte třeba portál. :wink: Rosta
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“