Barva na podlahu do dílny
Moderátor: sysel
Nezkryje to ani na potřetí musim kouknout nějakej latex nebo něco čeho je hodně a levný až se naštvu tak to stříknu pistolí Glazuritem:DDD
-
- Kontaktovat uživatele:
Myslím ,že bys měl poslechnout moje rady.V CNC se pohybuji teprve rok ,ve většině problémů ,co se tady řeší absolutně nerozumím ,čemu však rozumím jsou nátěry betonu.Rozhodně neposlouchej rady na všelijaké disperzní a (slovo disperze =vodou ředitelné) vodou ředitelné barvy ,latexy atd.Hned v úvodu jsem Ti radil abys koupil syntetický základ "Primer ,dělají je ve třech odstínech ,bílý,červenohnědý a šedý.Garantuji Ti ,že když to jednou napustím základem ,a dvakrát rozkoulím emailem ,tak mám podlahu bílou.4 litry ředidla asi 200,-
základovka 3 kg asi 300,- email asi 4 kg 700,- mi vystačí na 25 m2 a za 3 hodiny (nepočítám schnutí) není co řešit
základovka 3 kg asi 300,- email asi 4 kg 700,- mi vystačí na 25 m2 a za 3 hodiny (nepočítám schnutí) není co řešit
Sem jim to v krámě řek že to natřu primerem na karoserie nebo plech a tukali si na hlavu
To bude smradu!! Email taky syntetickej?

No jo Baxi, ale jak dlouho se tam bude dusit výparama a nebude moct tam vlézt ??
Měl jsem jakousi šedou disperzi kbelik na podlahy a postup byl - naředěným penetrovat válečkem, a pak to samý už hustou tou samou a stačilo to, nepráší to už dobře 12 let.
Měl jsem jakousi šedou disperzi kbelik na podlahy a postup byl - naředěným penetrovat válečkem, a pak to samý už hustou tou samou a stačilo to, nepráší to už dobře 12 let.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já v tom smradu dělám třicet pět let.Není to víc nebezpečné ,než když pustíš vřeteno na stroji.Když nemáš okna ,tak tam jsou určitě dveře.A ti co si ťukali na čelo ,tam nemají v tom krámě co dělat.Asi před měsícem jsem si chtěl zakoupit gramorádio na přehrávání starých desek s tím ,že bych si to nahrál na MP3 a tím si to převedl do elektronické podoby.Taky si ťukali na čelo,tak jsem šel do jinýho krámu.Dnes mám všechny desky vypálený na CD.Jestli to máš už nějakou disperzí napuštěný ,bude stačit to válečkem vzít tím syntetickým emailem.Jde o to ,že disperzní a nebo vodou ředitelné barvy neudělají tak dokonalý povrch na údržbu.Já jsem, jak jsem již psal, natřel syntetikou v dílně ,kde nejvíc pracuji a po dvou letech se stále leskne a co je nejlepší ,je bezvadná údržba.Stačí zamést a občas setřít hadrem na koštěti a je to.Barva zateče hezky do pórů ,zatáhne to prot se hezky udržuje čisto. .I když nejsem zastáncem velkého pořádku.(pořádek je pro blbce),když mám uklizeno rád jdu do čistého pracovat
Co poradíš na beton v dílně zřízené ve sklepě rodinného domu, kde je ten "beton" hodně nerovný a nekvalitní ? Je tam i prasklina a je hodně prašný - trochu mám pocit, že kdybych na jednom místě drhnul kartáčem dost dlouho, tak v něm udělám díru (asi málo cementu). Je už starší než já a tehdy se to flikovalo různě.Baxi.bax píše:Myslím ,že bys měl poslechnout moje rady.V CNC se pohybuji teprve rok ,ve většině problémů ,co se tady řeší absolutně nerozumím ,čemu však rozumím jsou nátěry betonu.Rozhodně neposlouchej rady na všelijaké disperzní a (slovo disperze =vodou ředitelné) vodou ředitelné barvy ,latexy atd.Hned v úvodu jsem Ti radil abys koupil syntetický základ "Primer ,dělají je ve třech odstínech ,bílý,červenohnědý a šedý.Garantuji Ti ,že když to jednou napustím základem ,a dvakrát rozkoulím emailem ,tak mám podlahu bílou.4 litry ředidla asi 200,-
Dílnu asi celou nevystěhuju, ale myslím, že napůl bych to zvládl a po udělání půlky by se to přestěhovalo a udělala druhá.
Přemýšlel jsem to kartáčem drhnout za současného luxování, případné kapance barvy a podobně odstranit broušením, napustit to celý dvěma nátěry penetrace. Tím by se to zacelilo a zpevnilo a mohla by se na to dát nějaká vrstvička nějaké stěrky, nebo samonivelačky (ta ovšem asi neprojde - počítám, že to bude pěkně nakloněná rovina). A teprv pak tu syntetiku.
Nebo je to blbost ? Jak postupovat v takovém případě ?
jestli budeš v dílně trávit většínu času ,
oplatí se investovat i trochu do pohodlí a bežpečnosti
celou podlahu natřít tímto
http://www.manutan.cz/protiskluzove-nat ... OAFOG.html
a ke strojům :
http://www.manutan.cz/protiunavove-roho ... O1624.html
nebo celou dílnu:
http://www.manutan.cz/is-bin/INTERSHOP. ... rds=516105
nebo:
http://www.manutan.cz/is-bin/INTERSHOP. ... rds=516111
sice ta cena... ale když si vezmeš ,rozlitý olej+ soustuh, no nevím nevím
s touto firmou jsem spokojený,bral jsem od nich regály do spajžu a následně i do dílny a super,
oplatí se investovat i trochu do pohodlí a bežpečnosti
celou podlahu natřít tímto
http://www.manutan.cz/protiskluzove-nat ... OAFOG.html
a ke strojům :
http://www.manutan.cz/protiunavove-roho ... O1624.html
nebo celou dílnu:
http://www.manutan.cz/is-bin/INTERSHOP. ... rds=516105
nebo:
http://www.manutan.cz/is-bin/INTERSHOP. ... rds=516111
sice ta cena... ale když si vezmeš ,rozlitý olej+ soustuh, no nevím nevím
s touto firmou jsem spokojený,bral jsem od nich regály do spajžu a následně i do dílny a super,
- Pavelono
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Chlapy proč to řešíte všechno tak složitě, já už to dělal mockrát a vše bez problémů.
Ahoj jak vypadá tvoje podlaha? Stací jenom natřít nebo i vyrovnat?
Jestli to budeš jenom natírat tak doporučuji pořádně zamést pak rozmíchat disperzi ve vode a podlahu natři klidně 2x. Druhý den kup obyč, barvu na podlahy ředěnou vodou a až jí budeš zase ředit tak to řed tou disperzní vodou a natři to válečkem taky tak 2x vrstvy, uvidíš jak ti to bude krejt.
Jestli to budeš tu podlahu chtít i vyrovnat tak opět zamést , natřit disperzi počkat jeden den než to zaschne. Kup nyvelační hmotu rozřed ji jak je uvedeno na návodu at je to jako řídká kaše a vylej vej to počástech od rohu zdi a rozetírej to plechovým hladítkem, takz. gleták. Ještě před tim rozmicháním to řed vodou s disperzí. Rozetřeš to , hmota by se měla sama roztékat. nech to zaschnout tak 1 - 2 dny podle toho jak máš teplo v dílně.
Po tom to opět natři ředěnou disperzí a na konec tou barvou kterou chceš.
To je vše nemá cenu kupovat drahý barvy na podlahy stačí uplně obyčejná akrylátová barva ředěná vodou na podlahy. Pak to budeš mát hladky jak sklo Wink
Nedávno jsem takhle vyrovnával jednu podlahu v dílně , beton byl děravej a po každy když se zametalo tak se vymetal beton. Ted mi nadává že je to moc hladký a chce nějaký hrubší nátěr
Ahoj jak vypadá tvoje podlaha? Stací jenom natřít nebo i vyrovnat?
Jestli to budeš jenom natírat tak doporučuji pořádně zamést pak rozmíchat disperzi ve vode a podlahu natři klidně 2x. Druhý den kup obyč, barvu na podlahy ředěnou vodou a až jí budeš zase ředit tak to řed tou disperzní vodou a natři to válečkem taky tak 2x vrstvy, uvidíš jak ti to bude krejt.
Jestli to budeš tu podlahu chtít i vyrovnat tak opět zamést , natřit disperzi počkat jeden den než to zaschne. Kup nyvelační hmotu rozřed ji jak je uvedeno na návodu at je to jako řídká kaše a vylej vej to počástech od rohu zdi a rozetírej to plechovým hladítkem, takz. gleták. Ještě před tim rozmicháním to řed vodou s disperzí. Rozetřeš to , hmota by se měla sama roztékat. nech to zaschnout tak 1 - 2 dny podle toho jak máš teplo v dílně.
Po tom to opět natři ředěnou disperzí a na konec tou barvou kterou chceš.
To je vše nemá cenu kupovat drahý barvy na podlahy stačí uplně obyčejná akrylátová barva ředěná vodou na podlahy. Pak to budeš mát hladky jak sklo Wink
Nedávno jsem takhle vyrovnával jednu podlahu v dílně , beton byl děravej a po každy když se zametalo tak se vymetal beton. Ted mi nadává že je to moc hladký a chce nějaký hrubší nátěr

Naposledy upravil(a) Pavelono dne 23. 3. 2009, 12:10, celkem upraveno 1 x.
Tou vodou ředěnou barvou je jak vyblitý - to mi neštimuje. Zkusim v pondělí tu základovku a na to pak latex - kašlu na smrad, proti epoxidu to to je stejně máček 

-
- Kontaktovat uživatele:
Chlape Ty čteš mezi řádky.jestli-že to vemeš latexem bude Ti to házet mastný oči.Základovka je mastná protože v sobě má určitě nějaký terpentinový nebo fermežový olej.Už to vem emailem.Latex nesmrdí.K předchozímu dotazu!Kolega co radí ty odkazy radí moc dobře.Jestli -že chceš mít čisto a bezpečno ,je nutné investovat do kvalitní podlahy.Pokud pokud na to nemáš ,udělej to jak radím.Škoda,že se nemohu vyjádřit po chlapsku jelikož jsou zde i vážené dámy ,což mně brzdí k neslušným výrazům ,jinak bych řekl vy.... t se na vodový barvy.
Zrovbna mezi Tvejma řádkama se zrovna lehce nečte - tím jsi chtěl říci že základovka ano a proto že je mastná mam na ní dát rovnou email?
Normální ženský se zásadně drží v kolektivu chlapů aby nemusely v kolektivu babském poslouchat kde je zrovna píchlo
Není píchnutí jak píchnutí 
Normální ženský se zásadně drží v kolektivu chlapů aby nemusely v kolektivu babském poslouchat kde je zrovna píchlo

- Pavelono
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Deš na to moc složitě
Baxi.bax ten ti radí dobře, udělj to jak ti radí. Abych pravdu řekl tak nikdy jsem se tak do podrobna nehrabal v barvách prostě nevíbírám cizí značky ale uplně obyč. Český výrobky , který jsou o moc kvalitnější než ty hezký cizí plechovky- který jsou v návodu samý vylepšení a pak výsledek je dost bídný. Kdybys nebydlel tak daleko rád bych ti přijel ukázat a než bys to tady na foru probral tak podlaha by byla hotova

Baxi.bax ten ti radí dobře, udělj to jak ti radí. Abych pravdu řekl tak nikdy jsem se tak do podrobna nehrabal v barvách prostě nevíbírám cizí značky ale uplně obyč. Český výrobky , který jsou o moc kvalitnější než ty hezký cizí plechovky- který jsou v návodu samý vylepšení a pak výsledek je dost bídný. Kdybys nebydlel tak daleko rád bych ti přijel ukázat a než bys to tady na foru probral tak podlaha by byla hotova

-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to máš natřený ať už disperzí ,či latexem ,základ už nepoužívej.Vem to rovnou syntetickým emailem.Rozřeď to aby to bylo jako řidší smetana(Nechutnat)a dvakrát to vem válečkem.Pozor jak již zmínila vážená slečna ,či paní o svém kamarádovi abys nezůstal viset u okna jako Pat,nebo Mat.
-
V práci na podlaze máme takovou bílou barvu, asi to bude nějaká syntetika.Vydrží to hodně, problém byl že se na podlaze držel olej a bylo to jak na ledě.Takže se to musí pravidelně stírat. Tam co se jezdí destama je nabarvená zeleně a za mokra to posypaly křemičitým pískem.Po zaschnutí zametly ten co se nepřilepil. Neklouže to a myslím, že to je jednoduchý řešení.